Mondvacsinált üggyel vonta meg a prémiumot egy szakszervezeti vezetőtől egy itt működő multicég

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Bírósági perig fajult a vita egy szakszervezeti tisztségviselő és a német tulajdonú, Jászfényszarun működő thyssenkrupp Kft. között.

Koronavírus gyanú miatt fegyelmit kapott, de a bíróságon pert nyert az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) tisztségviselője, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft-vel szemben ? írja közleményében a szakszervezet.

A német tulajdonú thyssenkrupp Kft. munkavállalója ? aki az ÉTMOSz szakszervezet helyi vezetője a cég Jászfényszarui telephelyén ?, 2021 év elején írásbeli figyelmeztetést kapott, mert a cég vezetése szerint Covid 19 tüneteit produkálva jelent meg munkavégzés céljából a munkahelyén.

A munkavállalók tagadta a vádakat hiszen a tünetek akkor jelentkeztek nála, mikor már munkában volt, a munkavégzés elkezdése után több órával. A belső szabályozás értelmében ezt felettesének azonnal jelezte és a munkahelyét elhagyta, háziorvosát felkereste ? ismertetik az esetet. A cégvezetés ettől függetlenül munkavállalót eljárás alá vonta és írásbeli figyelmeztetést kapott, mely más jogcímen kapott prémium juttatásból is kizárta.

A munkavállaló az ÉTMOSz segítségével keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, mely keresetre az eljárás időtartalma alatt a thyssenkrupp Kft. nem reagált. Idén május végén a bírósági meghagyás hatályon kívül helyezte az írásbeli figyelmeztetést, majd jogerős határozatban megállapította, hogy a szakszervezet tisztségviselője nem követett el szabálysértést, ezért a céget a figyelmeztetés visszavonására és a levont prémium visszafizetésére kötelezte. A határozat jogerős és végrehajtandó, írják.

A szóban forgó német tulajdonú cég jászfényszarui telephelyén a gyáravatón Orbán Viktor kormányfő is beszédet mondott három éve.

The post Mondvacsinált üggyel vonta meg a prémiumot egy szakszervezeti vezetőtől egy itt működő multicég first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A volt főpolgármester szerint a kormányfő államférfiként viselkedik, de kormánya defenzívában van
2021-09-20 22:04:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Egy 55 éves gyalogos vesztette életét.
2021-09-20 21:50:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez