A Porsche is csatlakozik az űrversenyhez

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Porsche is csatlakozik az űrversenyhez

A Porsche az Isar Aerospace-be való befektetéssel csatlakozott az űrversenyhez – írja az IFLScience. A német startup rakétákkal foglalkozik, első űreszközét jövőre bocsáthatja fel.

A kis cég nagy riválisaival, így a Blue Originnel, a SpaceX-szel vagy a Virgin Galactic-kel ellentétben nem élvezi egy milliárdos támogatását, mégis jó úton halad. A Porsche befektetése komoly segítséget jelenthet az Isar 3D nyomtatóval készült elemeket is tartalmazó rakétájának gyártásában.

A Spectrum első fokozata legfeljebb ezer kilogramm hasznos terhet szállíthat majd költséghatékonyan alacsony Föld-körüli pályára.

A második fokozat ezzel szemben végső, magasabb pályájukra fogja állítani a műholdakat.

C. Fredrickson Photography / Getty Images

A rakéta a vállalat saját fejlesztésű meghajtójával, az Aquilával működik. Ez egy könnyű szénhidrogénekből és folyékony oxigénből álló keveréket hasznosít, az anyag a hagyományos rakéta-hajtóanyagokhoz képest kevésbé szennyező.

Az Isar egyelőre nem tervez emberes missziókat, fő célja a kis és közepes méretű műholdak elindítása. Az ágazat már most igen jövedelmező, de a közeljövőben tovább bővülhet, hiszen egyre több technológia támaszkodik az ilyen viszonylag egyszerűen és olcsón előállítható műholdakra. A fő kihívást egyelőre a felbocsátások ára jelenti, igaz, az Isarhoz hasonló cégek révén ezen költségek is folyamatosan csökkennek.

Az űriparba egyre több más szektorban érdekelt cég csatlakozik be. A Porsche most a HV Capitallal, a Lombard Odier-vel és más befektetőkkel együtt 75 millió dollárt adott az Isarnak, abban a reményben, hogy a korai támogatás komoly hasznot hoz majd. A Spectrum a tervek szerint 2022 második felében fog először repülni, 2023-ban 3-4 újabb felbocsátás következhet. A startup célja az, hogy idővel évente tízszer indíthassák el a rakétát.

The post A Porsche is csatlakozik az űrversenyhez first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hosszabban is megírtuk már, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója milyen átfogó terveket jelentett be a cég jövőjéről, de talán ennél is érdekesebb, hogy megszületett a döntés a Facebook új nevéről is
2021-10-28 20:39:29 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A Facebook vezérigazgatója magyar idő szerint csütörtök este jelentette be a vállalat új nevét
2021-10-28 20:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Taiwan Ironman névre hallgató projekt célja, hogy a technológia segítségével javítsák a tajvani katonák állóképességét
2021-10-28 20:23:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Facebook október 28-án, magyar idő szerint este hétkor tartotta meg idei Connect nevű éves eseményét, ahol rendszerint a kiterjesztett- (AR), virtuális-valósággal (VR) kapcsolatos legújabb fejlesztések vannak a középpontban
2021-10-28 20:21:41 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az élőlény előbb elfogyasztja a nyelv egy részét, majd a megmaradt csonkra akaszkodva él tovább
2021-10-28 19:40:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A fiókjuk biztonsági beállításainak fokozására hívja fel a Facebook azon felhasználók figyelmét, akik a részben vagy teljesen általuk kezelt Facebook-oldalak révén sok embert érhetnek el
2021-10-28 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez