A Porsche is csatlakozik az űrversenyhez

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Porsche is csatlakozik az űrversenyhez

A Porsche az Isar Aerospace-be való befektetéssel csatlakozott az űrversenyhez – írja az IFLScience. A német startup rakétákkal foglalkozik, első űreszközét jövőre bocsáthatja fel.

A kis cég nagy riválisaival, így a Blue Originnel, a SpaceX-szel vagy a Virgin Galactic-kel ellentétben nem élvezi egy milliárdos támogatását, mégis jó úton halad. A Porsche befektetése komoly segítséget jelenthet az Isar 3D nyomtatóval készült elemeket is tartalmazó rakétájának gyártásában.

A Spectrum első fokozata legfeljebb ezer kilogramm hasznos terhet szállíthat majd költséghatékonyan alacsony Föld-körüli pályára.

A második fokozat ezzel szemben végső, magasabb pályájukra fogja állítani a műholdakat.

C. Fredrickson Photography / Getty Images

A rakéta a vállalat saját fejlesztésű meghajtójával, az Aquilával működik. Ez egy könnyű szénhidrogénekből és folyékony oxigénből álló keveréket hasznosít, az anyag a hagyományos rakéta-hajtóanyagokhoz képest kevésbé szennyező.

Az Isar egyelőre nem tervez emberes missziókat, fő célja a kis és közepes méretű műholdak elindítása. Az ágazat már most igen jövedelmező, de a közeljövőben tovább bővülhet, hiszen egyre több technológia támaszkodik az ilyen viszonylag egyszerűen és olcsón előállítható műholdakra. A fő kihívást egyelőre a felbocsátások ára jelenti, igaz, az Isarhoz hasonló cégek révén ezen költségek is folyamatosan csökkennek.

Az űriparba egyre több más szektorban érdekelt cég csatlakozik be. A Porsche most a HV Capitallal, a Lombard Odier-vel és más befektetőkkel együtt 75 millió dollárt adott az Isarnak, abban a reményben, hogy a korai támogatás komoly hasznot hoz majd. A Spectrum a tervek szerint 2022 második felében fog először repülni, 2023-ban 3-4 újabb felbocsátás következhet. A startup célja az, hogy idővel évente tízszer indíthassák el a rakétát.

The post A Porsche is csatlakozik az űrversenyhez first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Samsung bejelentette megújult távoli tesztlabor programját, melynek köszönhetően a fejlesztők távolról, virtuálisan tesztelhetik Galaxy eszközök ezrein a lefejlesztett applikációikat
2021-09-20 21:43:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kutatók a kiterjesztett valóságot hívták segítségül az arachnofóbiások számára
2021-09-20 20:54:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több ezer kilométert repült hiába egy Alaszkában fészkelő kis goda, a költözőmadár telelő helyére, Új-Zélandra tartott, ám az erős szél visszafordulásra kényszerítette, és 57 órás folyamatos repülés után tért vissza az alaszkai partokra
2021-09-20 20:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hétfő este elérhetővé vált az iPhone-os iOS 15, illetve mellette az iPadek és Apple Watch okosórák új operációsrendszer-verziója is
2021-09-20 19:55:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Apple szeptember 14-én új eszközei mellett azt is bejelentette, hogy már nem kell sokat várni az iOS 15 és az iPadOS 15 érkezésére: az új operációs rendszerekre szeptember 20-án kora este, körülbelül hét órától lehet frissíteni
2021-09-20 19:10:29 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Három év leforgása alatt több mint 50 ezerrel csökkent a koalák száma Ausztráliában
2021-09-20 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez