Óvodakezdést segítő csomagok uniós támogatással (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Óvodakezdést segítő csomagok uniós támogatással (X)

Negyvenezer adománycsomagot állít össze a 300 legszegényebb településen élő, óvodáskorú gyermeket nevelő családok számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös programja során. A segítő akció európai uniós támogatással valósul meg, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében elnyert 800 millió forintos támogatás felhasználásával.

Az iskolakezdést segítő támogatásokhoz hasonló segítséget jelentő óvodakezdési csomagokat a Központi Statisztikai Hivatal mutatói alapján kiválasztott 300 legszegényebb településen élő, 3-6 éves korú gyermeket nevelő családok kapják. Az akció részleteiről szólva Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a településeken érintett húszezer család két részletben jut segítséghez, szeptemberben és novemberben kapják meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által összeállított csomagokat.

Az elsőként kiosztott dobozokban a tanévkezdést segítő eszközöket és fogyasztási cikkeket találnak a családok, többek között ágyneműt, tisztálkodó szereket, hátizsákot, majd novemberben újabb adomány érkezik, ebbe játékok és hasznos eszközök mellett sapka, sál, kesztyű és vitamin is kerül. Az adományt a településeken tevékenykedő karitatív szervezetek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mellett a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet, illetve több kistelepülésen az önkormányzatok, az óvodák és a védőnők közreműködésével juttatják el a családoknak.

A RSZTOP-2.1.2 -21 Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára II. című konstrukció a 1347/2016. (VII. 6.) Korm. határozat alapján kiemelt projektként került meghirdetésre, a program 800 millió forintból, európai uniós forrásból valósul meg. Célja az óvodaköteles korú 3-6 év közötti gyerekek és családjaik támogatása.

The post Óvodakezdést segítő csomagok uniós támogatással (X) first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Már majdnem egy éves Lengyel Tamás fia, akit Vincének neveztek el feleségével
2021-10-25 20:16:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Politikai gyávaságnak minősítette Kunetz Zsombor az RTL Híradóban, hogy sem a főváros vezetése, sem a kormány nem tette még újra kötelezővé a maszkot, például a tömegközlekedési eszközökön
2021-10-25 20:12:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
November közepén a budapesti Tüskecsarnokban rendezik majd a Sárközy Tamás Emléktornát, amelyen Olaszország és Ukrajna lesz majd a magyar jégkorong-válogatott ellenfele
2021-10-25 20:03:44 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az adatok szerint 1411 újabb fertőzöttet jegyeztek fel az előző 24 órában
2021-10-25 19:37:39 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez