Az orosz oltás nem volt akadály, Szijjártó EU-s miniszterekkel tárgyalt New Yorkban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az orosz oltás nem volt akadály, Szijjártó EU-s miniszterekkel tárgyalt New Yorkban

Újabb tömeges illegális migrációs hullámmal fenyeget az afganisztáni helyzet

– jelentette ki a magyar külügyminiszter New Yorkban. Szijjártó Péter a tárgyalások után azt mondta, az európai uniós tagállamok külügyminiszterei a jelek szerint ennek még mindig nem mérték fel a veszélyét megfelelően.

A külgazdasági és külügyminiszter EU-s kollégáival tárgyalt az ENSZ 76. közgyűlésének keretében, majd arról számolt be, hogy Afganisztánban sajnos a rosszabb forgatókönyv látszik megvalósulni egyelőre. A dél-ázsiai ország gazdasági helyzete egyre súlyosabb válságban van, egyre több ember szorul humanitárius segélyre, illetve a terrorfenyegetettség is fokozódik, márpedig ezek a tényezők újabb bevándorlási hullám kialakulásával fenyegetnek – hangsúlyozta. Szerinte ennek ellenére továbbra is olyan nyilatkozatok születnek egyes európai vezetők részéről, amelyek ?meghívásként értelmezhetők az afgánok szempontjából”, sőt több tagország áttelepítési fórumot akar szervezni.

Azt pontosan tudjuk a hat évvel ezelőtti eseményekből, hogy ezután már a kötelező kvóták jönnek, most már családegyesítésről is beszélnek. Sajnos úgy tűnik, hogy az EU tagállamainak egy jelentős része egyáltalán nem tanult abból, ami 2015-ben és azóta zajlott az európai kontinensen

– fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter New York-i útjával kapcsolatban arról nem tett említést, hogy az orosz oltása okozott-e nehézségeket az ENSZ ülésen való részvétellel kapcsolatban.

A miniszter márciusban kapta meg az orosz Szputnyik V. vakcinát, amit azonban azóta sem fogadnak el a világ számos országában. Nem kapott engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől, az ENSZ egészségügyi szervezetétől, a WHO-tól, és az amerikai egészségügyi hatóságtól sem. A WHO épp a múlt héten jelentette be, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a szer engedélyeztetését, mivel nem látnak rá garanciát, hogy a gyártás során nem kerül esetleg szennyeződés az ampullába.

A Népszava nyomán a 24.hu is megírta, hogy ENSZ közgyűlésen viszont csak azok vehetnek részt személyesen, akik vagy a WHO, vagy az amerikai hatóságok által elismert oltással rendelkeznek ? ezt a lap kérdésére az amerikai külügyminisztérium is megerősítette. Bár ahhoz, hogy valaki beutazzon az Egyesült Államokba, elvileg elég egy három napnál nem régebbi negatív PCR-teszt, de a közgyűlésnek helyet adó New York városa és maga az ENSZ is saját hatáskörben szigorúbb szabályokat hozott.

The post Az orosz oltás nem volt akadály, Szijjártó EU-s miniszterekkel tárgyalt New Yorkban first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője, Séllei Árpád a szombathelyi önkormányzat bizottsági
2021-10-25 21:58:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
2016 szeptemberében a 444 írta meg, hogy csak titkos módszerekkel beszerezhető információkkal zsarolva próbáltak beszervezni egy újságírót 2015
2021-10-25 21:40:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Debrecentől Nagykanizsáig számítani lehet a Honvédség gépeire
2021-10-25 21:39:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ha valóban kihalt a teljes influenzatörzs, az új lehetőségeket nyit az éves influenza-járványok kezelésében
2021-10-25 21:29:10 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A gyógyszerügynökség ez idáig a Pfizer/BioNTech Comirnaty, az AstraZeneca Vaxzevira, a Moderna
2021-10-25 21:26:24 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az egészségügyi szakértő szerint FFP2-es maszkot kellene viselniük az embereknek a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban
2021-10-25 21:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez