Sokat viccelődtek a magyarok a Facebook nagy leállásakor

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sokat viccelődtek a magyarok a Facebook nagy leállásakor

Magyarországon még mindig a Facebookról beszélünk a leggyakrabban online, és ha már ott vagyunk receptekről és a koronavírusról olvasunk legtöbbször. Az Instagramot szeretjük a legjobban és a képek alatt leginkább gratulálunk, a legkevésbé pedig a LinkedInt kedveljük. Twittert még mindig kevesen használnak hazánkban, de akik igen, sokat beszélnek a bitcoinról. A világ egyik vezető online listening és AI ügyfélszolgálat automatizálási platformja, a SentiOne 13 490 713 idei online említést elemezve felmérte, melyik közösségi oldalakat kedvelik a magyar internetezők, milyen témákról beszélgetnek azokon, és mikor.

Idén eddig 9,6 millió online említés született közösségi média felületek kapcsán, ennek 78 százaléka a Facebookról szólt. A közösségi oldalra a legtöbb embert elérő oldalak listája és a top hashtagek szerint legtöbbször hírekért, receptekért látogatunk el, és gyakran beszélünk itt a koronavírusról. A SentiOne Brand Health Indexe (BHI) szerint, amely azt méri, mennyire kedvelt egy-egy márka, a 0,6-os pontszámmal a második legnépszerűbb platform.

A cég felmérése alapján nem viselte meg az internetezőket a Facebook, Instagram és Whatsapp október 5-i leállása, a 15 300 említés többsége pozitív volt,

leginkább vicces tartalmat osztottak meg a témában.

Az Instagram 0,7-es Brand Health indexével vezeti a népszerűségi listát, talán azért is, mert itt sokkal pozitívabb témákról beszélgetnek a magyarok, a leggyakrabban használt szavak a képmegosztó platformon a ?gratulálok?, ?bajnok?, ?hajrá? szavak voltak, a legkedveltebb hashtagek pedig az #instahun és a #mik. Említések számának terén az idei 2,4 millió említés elmarad a Facebookétól, de a második helyre elég volt ez is a hazai social media rangsorban. Az Instagramot leginkább este 8 és 9 között használják a magyar internetezők.

A TikTok az egyik legmegosztóbb platform, egyenlő arányban születnek pozitív és negatív említések a nemrég befutott közösség felület kapcsán. Érdekesség, hogy leginkább hétközben este 10 és 11 körül említjük a TikTokot online, hétvégén nemigen beszélgetünk róla.

Twitteren a receptek helyett a bitcoinról és az NFT-ről (nem-helyettesíthető token) beszélnek a felhasználók, akik 74 százalékban férfiak. Ez a csatorna sem népszerű a magyar netezők körében, 0,39-as BHI indexe azt mutatja, hogy az idei 600 000 említés között több volt a negatív mint a pozitív.

Majdnem 47 ezres említéssel a sor végén kullog a LinkedIn, a szakmai közösségi oldal 60 milliós elérést tudott generálni idén. A 0,3-as BHI is azt mutatja, hogy nem kedvelik a magyar internetezők a felületet, sok negatív említés, tartalom született idén már LinkedIn kapcsán. Míg a szórakozást nyújtó közösségi médiumokról leginkább este beszélünk, az üzleti, szakmai közösséget reggel 7,8 és 9 között említjük a legtöbbször.

Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található tartalmai adták. A SentiOne azokat a 2021.01.01-2021.10.07 között publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, amelyekben közösségi oldalak neve megjelennek. A social media felületek rangsorát a SentiOne Brand Health Indexében határozták meg.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Gitárhangolót kapott a Google keresőA vállalati gépek fele nem áll készen a Windows 11-reDrónok szállítják a vakcinákat Indiában a nehezen elérhető helyekre

The post Sokat viccelődtek a magyarok a Facebook nagy leállásakor first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az új vírusvariáns eddig legalább 38 országban jelent már meg
2021-12-04 15:06:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tizenegy országban, összesen több mint 2500 különböző típusú és méretű vállalkozás bevonásával vizsgálta a jövőre felkészült vállalkozások jellemzőit ? többek között ellenálló- és alkalmazkodóképességüket ? a London School of Economics kutatóintézet a Vodafone megbízásából
2021-12-04 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A légitársaságokat is figyelmeztették a vulkánkitörésre
2021-12-04 14:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A magyar űrkutatás és űrtevékenység több évtizedes múltját és jelenét mutatja be a Magyarország és a világűr című kötet, amely több mint hetven szakértő anyaga alapján készült
2021-12-04 14:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
?Joe, az az ötletem támadt, hogy új kocsit tervezünk
2021-12-04 13:41:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Eddig ismeretlen, pengés farkú, kutya méretű dinoszauruszfaj fosszíliáit fedezték fel Chilében
2021-12-04 13:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez