Az Instagram rászólna a tinikre, hogy ne vigyék túlzásba a dolgokat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az Instagram rászólna a tinikre, hogy ne vigyék túlzásba a dolgokat

Kemény hetek állnak a Facebook mögött: a közösségi óriásnak nem csak a szolgáltatásai többórás kiesésével kellett foglalkoznia, de ismét felerősödtek a kritikus hangok az Instagram kártékony hatásaival kapcsolatban. Frances Haugen, a Facebook amerikai internetes közösségi portál volt termékmenedzsere, adattudósa a nyilvánosság elé lépve vállalta, hogy titkos belső dokumentumokat szivárogtatott ki a Facebook működéséről a Wall Street Journalnak. Többek közt azt is, ami arról szól, hogy a közösségi cég is tisztában van azzal, hogy az Instagram használata súlyosbítja a fiatalok önképét.

Nick Clegg, az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnök-helyettese, jelenleg a Facebook globális ügyekért felelős alelnöke a napokban tűzoltásként közölte, hogy a cég hamarosan új megoldásokkal próbálja megóvni a fiatalkorúak egészségét platformjain, több újítást terveznek.

Az Instagram algoritmusa aktívabban fogja monitorozni, hogy milyen tartalmakat fogyasztanak a tinik, és ha rendszeresen olyan jellegű posztokat néznek, amelyek nem kedvezőek, vagy kimondottan károsak lehetnek a mentális egészségükre, figyelmeztetést kapnak. Egy új értesítés is érkezik majd, ami a túl sok képernyő előtt töltött idő esetén arra emlékezteti a tinit, hogy ?tartson egy kis szünetet?. Érkezik egy másik megoldás is, amivel a szülők jobban követhetik gyerekeik online tevékenységét a képmegosztón.

Konkrétumokat még nem említett a közösségi óriás, így egyelőre nem tudni, hogy az újítások pontosan mikor jelennek meg az appban, és hogy világszerte bevezetik-e azokat. Egyelőre még a tesztelés fázisában sem járnak az ötletek.

Az Instagram nemrég beszélt arról, hogy átmenetileg felfüggeszti a kifejezetten fiatalokat célzó Instagram Kids fejlesztését is, mivel a projekt az utóbbi időben rendkívül sok kritikát kapott, és inkább szülői felügyeleti eszközök fejlesztésére fókuszálnak.

Kapcsolódó Szivárogtató exalkalmazott: azonnal fel kell lépni a Facebookkal szemben Frances Haugen az amerikai törvényhozók előtt kritizálta a közösségi céget. Dömös Zsuzsanna további cikkei Sokat viccelődtek a magyarok a Facebook nagy leállásakorGitárhangolót kapott a Google keresőA vállalati gépek fele nem áll készen a Windows 11-re

The post Az Instagram rászólna a tinikre, hogy ne vigyék túlzásba a dolgokat first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Eddig ismeretlen, pengés farkú, kutya méretű dinoszauruszfaj fosszíliáit fedezték fel Chilében
2021-12-04 13:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Kaspersky dolgozói jóllétet vizsgáló friss jelentéséből az derül ki, hogy bár a szervezeteknél rendszeres jelenség a dolgozói adatok kiszivárgása, mégis csaknem a felük jobbnak látja nem nyilvánosságra hozni ezeket az incidenseket
2021-12-04 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Már az 1970-es években kihalt a norvég farkas, a ma Norvégiában és Svédországban található ragadozók valójában Finnországból származnak - állapította meg egy, a genetikai állományt vizsgáló kiterjedt kutatás
2021-12-04 11:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Miért éppen Tihanyban temetkezett I. András? Hol lehetnek a királyné csontjai? Hogyan lehetnek bizt
2021-12-04 11:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
1956. december 4-én többezer budapesti nő némán, fájdalmakkal telve és békésen vonult a H&
2021-12-04 10:40:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Aki adattárolót vagy tárhellyel rendelkező készüléket vásárol, az ezentúl egy adattörlő címkét is kap a kereskedőktől
2021-12-04 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez