Több magyar zenekar és a Nyilaskeresztes Párt is fenn van a Facebook tiltólistáján

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Több magyar zenekar és a Nyilaskeresztes Párt is fenn van a Facebook tiltólistáján

A Facebook több ezer egyént és szervezetet tiltott ki, akikről úgy tartja, problémásak ? írja a Gizmodo az Intercept jelentése alapján. A lap megszerezte az őket soroló feketelistát, ami több mint 4000 olyan nevet tartalmaz, akik gyűlöletbeszéddel, terrorizmussal, erőszakos megmozdulásokkal és más bűncselekménnyel hozhatók összefüggésbe. A nyilvánosan is olvasható dokumentumban a Telex kiszúrta, hogy több magyar név is érintett.

A moderátorok három különböző szintet határoztak meg, minden olyan egyént, vagy csoportot kitiltottak, akik a lista bármelyik kategóriájába bekerültek. Az első sávba azok tartoznak, akik súlyos károkat okoznak offline is, például civilek ellen elkövetett szervezett erőszakot, vagy szervezett bűnözésben való részvétellel gyanúsíthatók, ide tartoznak egyértelműen a terroristák és terrorcsoportok. Az ezen csoportok dicsérete, támogatása vagy megjelenítése a tartalom eltávolításával jár.

A második kategóriába azok kerültek, akik erőszakos nem állami kötődésű szereplők, például a szír polgárháború lázadói. Esetükben korlátozott, erőszakhoz nem köthető dicséretet enged csak a Facebook, minden más tartalmat eltávolít.

A harmadik kategóriába jellemzően azokat sorolták, akik megsértik a Facebook szabályzatának gyűlöletbeszédre vonatkozó részeit, vagy offline erőszak elkövetésének szándékát mutatják.

A magyar érintettek

A kitiltások nagy része átfedést mutat az Egyesült Államok kormánya által hivatalosan veszélyesnek tartott személyekkel és szervezetekkel. A listán látható nevek 53,7 százaléka terrorizmushoz köthető, 23,3 százaléka militarizált társadalmi mozgalom, 17 százaléka gyűlöletcsoport, 4,9 százaléka bűnöző, és alig 1 százaléka erőszakos nem állami szereplő a Facebook szerint.

26 magyar említés is fellelhető, köztük zenekarok, szervezetek, illetve a 2017-ben letiltott Kuruc.info, és a Nyilaskeresztes Párt. Mindegyik szereplő a ?gyűlölet? kategóriába esik, tehát a harmadik kategóriába.

A zenekarok az alábbiak:

Divízió 88 Egészséges Fejbőr Magozott Cseresznye Nimród Oi-Kor Romantikus Erőszak Titkolt Ellenállás Dömös Zsuzsanna további cikkei Virtuális űrutazást tesz lehetővé egy új szoftverTörölje ezt az appot, ha letöltötte a mobiljára!Hasznos értesítő jöhet az Instagramra

The post Több magyar zenekar és a Nyilaskeresztes Párt is fenn van a Facebook tiltólistáján first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Európában egyelőre nem elfogadott védőoltás hatásosságának vizsgálatát már megkezdték
2021-11-30 21:13:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
186 éve, 1835. november 30-án született Mark Twain, polgári nevén Samuel Langhorne Clemens amerikai
2021-11-30 21:08:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Egyelőre még csak egyes régiókban érhet el a Netflix Hub a Spotifyon, amely lehetővé teszi a kedvenc sorozatok zenéinek, kapcsolódó tartalmainak új szintre helyezését
2021-11-30 21:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ha olyan fotót látunk, amin szerepelünk, de nem kérdeztek meg róla minket, levetethetjük
2021-11-30 20:40:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hagyomány, hogy a Google az év végéhez közeledve kihirdeti, melyik országban melyik androidos alkalmazások és játékok voltak a legjobbak az adott évben
2021-11-30 20:08:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az egyik legtöbbet feltett kérdés: mi történik a napelemekkel télen? Hogyan működik, mennyi áramot termel, és egyáltalán: hogyan viselkedik a kemény mínuszokban? A kérdések mögött sokszor számos tévhit áll, amelyeknek néha bizony csak kevés alapjuk van
2021-11-30 19:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez