:

Megemelték az adósságplafont az Egyesült Államokban, decemberig biztosan nem lesz válság

Megemelték az adósságplafont az Egyesült Államokban, decemberig biztosan nem lesz válság
  • 24.hu
  • 15 Oct, 2021
  • Címkék: #

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta az amerikai adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényt, elkerülve a szövetségi kormányzat fizetésképtelenségét decemberig, jelent meg az MTI-n.

A jogszabály értelmében a 28 400 milliárd dolláros adósságplafont december 3-ig átmenetileg 480 milliárddal megemelik. Ennek hiányában az amerikai pénzügyminisztérium becslései szerint az Egyesült Államok október 18-a után fizetésképtelenné válhatott volna a felhalmozott óriási államadóssága miatt.

Janet Yellen pénzügyminiszter már korábban arra figyelmeztetett, hogy az adósságkorlát szintjének megemelése nélkül az Egyesült Államok pénzügyi válsággal és gazdasági recesszió veszélyével szembesülhet. A törvény elfogadását hetekig tartó viták előzték meg az amerikai törvényhozásban.

Biden szeptember 30-án, néhány órával a határidő lejárta előtt írta alá azt a törvényt, amely ideiglenesen, szintén december 3-ig biztosítja az amerikai kormányzat finanszírozását.

The post Megemelték az adósságplafont az Egyesült Államokban, decemberig biztosan nem lesz válság first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés