:

Időt és pénzt is megtakaríthatunk egy okosotthonnal

Magyarországon is egyre több család törekszik a közel nullás rezsijű otthon kialakítására, de az okosotthon-megoldásokkal ma már mindezt úgy érhetjük el, hogy közben annak kényelmi funkcióit is kiélvezhetjük.

A hőmérsékletvezérlés segítségével a felhasználók beállíthatják többek közt például azt, hogy a fürdőszobában este, a fürdés idején legyen néhány fokkal melegebb, majd ezt követően visszaáll egy normál hőfok a nap többi részére, ezzel rengeteg energiát megspórolva. Ez a funkció akkor is rendkívül hasznos, ha éppen munkából hazafelé kapcsoljuk be, így télen sem kell soha hideg lakásba hazaérni, de mégsem járatjuk csúcsra a kazánt.

A rendszerekhez megálmodott applikációkon bekapcsolható az úgynevezett nyitásérzékelő is, így ha ablakot vagy ajtót nyitunk szellőztetés vagy egyéb célból, akkor a légkondicionáló arra az időszakra leáll, így nem fogyaszt feleslegesen.

A világításvezérlés automatizációjának köszönhetően egy okosotthonban többé nem fordulhat elő, hogy távozás után égve marad a villany és hosszú órákig fogyasztja az áramot értelmetlenül, hiszen a rendszer képes automatikusan lekapcsolni azt, ha nem érzékel jelenlétet az épületben. Lehetőség nyílik továbbá függöny- és redőnyvezérlésre is, amivel a lakásunk komfortját tudjuk hatékonyan növelni.

A fejlett funkciókkal olyan előre meghatározott helyzeteket is be lehet állítani, amit aztán egy gombnyomással aktiválni tudunk: igaz lehet ez a távozásra, a megérkezésre, a TV-nézésre vagy a lefekvésre egyaránt.

Wiser, az egyszerű okosotthon

A Wiser egy modulárisan bővíthető megoldás világításhoz, redőnyökhöz vagy készülékvezérléshez, ami nemcsak kényelmet, energiamegtakarítást, hanem biztonságot is nyújt. A Wiser okosotthon testreszabható automatizációinak köszönhetően a rendszer képes bizonyos helyzetekben önállóan is beavatkozni, például magas páratartalomnál automatikusan elindítja az elszívót, vagy a Wiser rendszerhez kialakított Wiser by SE applikáción keresztül beprogramozhatjuk úgy a rendszerünket, hogy ha a nyitásérzékelővel felszerelt ablakot vagy ajtót kinyitjuk szellőztetés vagy egyéb célból, akkor például a légkondicionáló arra az időszakra leáll, így nem fogyaszt feleslegesen.

Okosotthon nem csak luxuslakásokba

Riasztási értesítést is kaphatunk a telefonunkra, ha olyan kritikus eseményt észlel a rendszer, amely azonnali intézkedést igényel. Ilyen eset lehet, ha szivárog a víz, így időben hívhatunk szakembert és a pénztárcánkat is megkíméljük egy komolyabb kiadástól.

Az okosotthon-megoldások már nem csak a prémium lakásokban érhetők el, az intelligens funkciók az újépítésű és használt ingatlanok mellett egyaránt biztosítottak lehetnek ugyanúgy kisebb lakások és családi házak esetén is.

Kapcsolódó Nem jár nagyobb felfordulással, mint egy egyszerű kapcsolócsere A 40-50 milliós újépítésű lakások ára, illetve egy lakásfelújítás sokmilliós költségei mellett szinte eltörpül az otthonok ?okosításához? szükséges eszközök, érzékelők, kapcsolók ára.

A vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően nincs is szükség újravezetékezésre, a telepítés gyors és költséghatékony, bármely villanyszerelő képes elvégezni ezt a feladatot.A rendszer telepítése és programozása pedig szinte gyerekjáték, az üzembe helyezése könnyedén megvalósítható. De a felhasználóknak sincs szüksége tanfolyamra a használatához, az applikáció könnyen értelmezhető és minden funkció elindítása egyértelmű.

Az okosotthon-megoldások egyre nagyobb népszerűsége nem véletlen, hiszen azon túl, hogy kényelmet biztosítanak, növelik az ingatlan értékét is.

Szponzorált tartalom

A cikk a Schneider Electric támogatásával készült.

The post Időt és pénzt is megtakaríthatunk egy okosotthonnal first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés