Az ügyvezető állítja, hogy tényleg Mészáros Lőrinc veje akarja megvenni a Haladást

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az ügyvezető állítja, hogy tényleg Mészáros Lőrinc veje akarja megvenni a Haladást

A Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője, Séllei Árpád a szombathelyi önkormányzat bizottsági meghallgatásán kijelentette: Homlok Zsolt lesz a helyi futballcsapat többségi tulajdonosa, amennyiben a Vasútvill Kft. beáll az NB2-es Szombathelyi Haladás mögé – írta az Úgytudjuk.hu.

A focicsapat tulajdonosi szerkezetének átalakítási tervei a múlt hét végén kaptak nagyobb nyilvánosságot. Akkor derült ki, hogy az Illés Akadémia tulajdonrésze egy tőkeemeléssel a jelenlegi 81,26 százalékról 10 százalékra csökkenne, míg ezzel párhuzamosan a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonrésze 8,54 százalékról 88,74 százalékra nőne. A Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. papíron Séllei Árpádé, aki egyben a Haladás ügyvezetője.

A szombathelyi önkormányzat is tulajdonos a Haladásban, 10,2 százalékkal, de ez a tranzakció után alig több mint 1 százalékra olvadna. A tőkeemeléshez szükséges 36 millió forintot a Vasútvill Kft. biztosítaná.

Az eddigi is közismert volt, hogy a Vasútvill mögött Homlok Zsolt állhat, de azt, hogy ténylegesen így van-e, eddig nem lehetett bizonyítani, mert a cég, amelyből az elmúlt években több mint 4 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki, offshore tulajdonban van.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy a pályakarbantartással és felsővezeték építéssel foglalkozó Vasútvill szekere azt követően lódult meg, hogy Homlok 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc középső gyermekét, Mészáros Ágnest, aki 2019 júniusa óta felügyelőbizottsági tagságot is ellát a cégben. A Vasútvill tulajdonosa azonban jogilag egy prágai vállalkozás. A prágai cég fölött viszont a svájci Zug kantonban bejegyzett az Rafinanz Promotion AG rendelkezik, amely internetes adatbázisok szerint egy olyan címen működik, ahol csaknem száz másik vállalkozás székhelye van.

A legfrissebb svájci nyilvántartás szerint a Rafinanz Promotion AG-t egy Csík Bálint nevű magyar állampolgár igazgatja.

Czeglédy Csaba, a DK helyi politikusa a Facebookon hétfőn épp azt emelte ki a tervezett tőkeemeléssel kapcsolatban, hogy a cégnyilvántartásokból nem derül ki, ki vagy kik a Vasútvill Kft. valódi tulajdonosai, és azt sem lehet tudni, hogy Séllei Árpád-e a Haladás Marketing Kft. vagy más nevében jár el.

Ebben a vonatkozásban érdekes Séllei mai kijelentése, mert ezidáig ez a leghatározottabb utalás arra, hogy a Vasútvill mögött valóban Homlok Zsolt áll.

The post Az ügyvezető állítja, hogy tényleg Mészáros Lőrinc veje akarja megvenni a Haladást first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Márki-Zay Péternek ígért valamit Gyurcsány Ferenc.
2021-12-03 20:41:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Kiadós brüsszelezés kíséri varsói útján a kormányfőt
2021-12-03 20:03:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Elhunyt 191 beteg, 189 ezer felett az aktív fertőzöttek száma Orbán: A kormány mindenkit meg fog keresni, akinek lejár a védettsége Závecz: Nagyot erősített a Fidesz, főleg a falvakban nőtt a népszerűsége Felmondott az Atv műsorvezetője, hogy Márki-Zay Péter mellett dolgozzon Az amerikai külügyminisztérium munkatársait is megfigyelték a Pegasus-szal Északon tíz centi hó is eshet hétfő reggelig The post A nap legfontosabb hírei - 2021
2021-12-03 20:03:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hetvenéves védett platánfát rongáltak meg a Szabolcs megyei Demecseren, számolt be az esetről az RTL Híradó
2021-12-03 20:01:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az ukrán külügyminiszter sürgette az Egyesült Államokat és európai szövetségeseit, hogy utasítsák el Moszkva követeléseit az orosz-ukrán határon fennálló feszültség enyhítésére
2021-12-03 20:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Szétfúrták a 70 éves fa törzsét, a lyukakba öntötték a mérgező anyagot
2021-12-03 19:56:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez