Milák Kristóf: Az ifjúsági korosztályból profik közé kerülés az, ahol a legtöbben kihullanak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Milák Kristóf: Az ifjúsági korosztályból profik közé kerülés az, ahol a legtöbben kihullanak

Milák Kristóf volt a vendége a népszerű, TheVR nevű csatorna legutóbbi podcastjának. A technológiai eszközök és videojátékok bemutatásával foglalkozó csatorna TimeOut című beszélgetős műsorába több különböző vendéget csábít el, korábban például Mogács Dániel humorista is vendég volt, ezúttal a 200 méter pillangóúszás világcsúcstartója látogatott el a podcastbe. A másfél órás adásban Milák mesél

arról az életmódról, ami profi úszóként a mindennapjait jellemezte az iskolai években, arról, hogy az önbizalmát és a versenyszellemét sokszor értelmezik félre és nagyképűségnek nézik, a tényről, hogy sokkal lassabban savasodik be a többi úszónál, sőt még arról is, hogy néha meg-megfordult a fejében, hogy feladja az úszást, de végül mindig elhessegette a gondolatot.

Az egyik talán legérdekesebb rész azonban mégis az volt, amikor 41 perc környékén arról beszélt Milák Kristóf, hogy a legtöbb magyar úszó akkor tűnik el, amikor a tizenéves korosztályból a profik huszasok mezőnyében találja magát.

?A legnagyobb vízválasztó az ifjúsági korosztályból ? ez a 17, 18, 19 éves kor ? fölkerülni a nagyon profi, 22, 24, 26-os korosztályba.

Nagyon sok embernek nem megy, a legtöbben itt hullunk ki. Foglalkozunk vele minimális szinten, de megoldást még mi sem találtunk rá sporttársadalmi szinten. Mindenki látja a problémát, sokan igyekeznek tenni ellene, de biztos megoldás nincs.”

A beszélgetés során sokszor szóba került A jóslat című dokumentumfilm, amely az úszó világcsúcsdöntéséről szól. Ennek kapcsán külön boncolgatták is a felek, hogy Milák csalódott volt, amikor 2021-ben az olimpiai címért ment, mert azt érezte magában, hogy ennél több is mehetne neki. Amikor a podcast végén erre újra rákérdezett a beszélgető társa, hogy mennyivel többre gondol, Milák ennyit mondott:

Jól esik tudni, hogy azt gondolják rólam, hogy bakker ebben a srácban még van! Sok van még benne, nagyon sok. Ennyit tudok mondani, mert ha ígérgetek, akkor nem úgy jön ki és nem úgy jön át. Általában csöndben maradok inkább és csinál, legjobban működik a világon!

A teljes beszélgetés itt látható és hallható:

The post Milák Kristóf: Az ifjúsági korosztályból profik közé kerülés az, ahol a legtöbben kihullanak first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem tudták megmenteni a behavazott délkelet-lengyelországi erdőkben betegen és magányos talált barnamedvebocsot, ezért elaltatták a nem egészen egyéves állatot
2022-01-20 17:08:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hózáporokkal és graupellel, azaz hódarával tarkítva érkezett meg az a durva hidegfront északról, ami korábban Lengyelországban és Csehországban is károkat okozott (ez utóbbiban egy tömegbalesetben is szerepe lehetett)
2022-01-20 17:03:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy kupac civil szervezet petíciót indít azért, hogy a döntéshozók tegyenek valamit a közlekedésbiztonságért Budapesten
2022-01-20 16:49:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Lisa-Ann Gershwin medúzaszakértő szerint a portugál gályák ?döbbenetes mennyiségben? vetődtek partra az elmúlt hónapokban a meleg időjárásnak köszönhetően Új-Dél-Wales, Viktória, Dél-Ausztrália és Tasmánia államokban ? idézi az MTI
2022-01-20 16:48:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Több dolgozót kórházba kellett szállítani, miután üzemzavar történt szerdán az egyik komáromi akkumulátorgyárban, a dél-koreai SK Innovation, illetve az érdekeltségében álló SK Battery Manufacturing Kft
2022-01-20 16:46:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tóth Gabi az esetek jelentős részében sminkben jelentkezik be, és a műsoraiban, klipjeiben is eképpen láthatja a közönsége
2022-01-20 16:39:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez