:

Egy 23 éve elkövetett emberölés gyanúsítottját hozták haza Magyarországra

Egy 23 éve elkövetett emberölés gyanúsítottját hozták haza Magyarországra
  • 24.hu
  • 01 Dec, 2021
  • Címkék: #

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya eljárást folytat emberölés elkövetésének gyanúja miatt D. Alex és B. Karol ellen, írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV., Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el. Kézre kerítésük érdekében ellenük európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján 2021. október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd ? az osztrák rendőség közreműködésével ? 2021. november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre.

A szlovák férfit 2021. november 30-án a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

The post Egy 23 éve elkövetett emberölés gyanúsítottját hozták haza Magyarországra first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés