Hárman meghaltak egy michigani iskolai lövöldözésben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hárman meghaltak egy michigani iskolai lövöldözésben

Hárman meghaltak és nyolcan megsebesültek helyi idő szerint kedd délután az Egyesült Államokban, amikor a Michigan állambeli Oxford egyik középiskolájában lövöldözni kezdett az egyik diák.

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat egy 16 éves fiú. A nyolc sebesült között hét diák van és egy tanár ? egy 14 éves lányt meg kellett műteni, azt követően lélegeztőgépre került, egy 14 éves fiú pedig súlyos állapotban van, miután a fején és az állán is golyó érte. Három sebesült állapota stabil ? közölte Mike McCabe seriffhelyettes a CNN tudósítása szerint.

A tettes egy 15 éves fiú volt, aki a seriffhelyettes elmondása 15-20 lövést adott le félautomata kézifegyveréből a Detroittól nagyjából ötven kilométerre északra található, 22 ezer lakosú településen, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek.

Szülei tanácsára az ámokfutó nem tett vallomást, így továbbra sem világos, hogy mi volt az indítóoka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait. Azt viszont a hatóságok kizárták, hogy társai is lettek volna a lövöldözés során.

Michael Bouchard seriff később arról számolt be, hogy a gyilkos fegyvert az elkövető apja vásárolta néhány nappal ezelőtt, de azt még nem tudják, miért. A fiú lőgyakorlatokat tartott a 9 milliméteres fegyverrel, és később képeket osztott meg róla, illetve az eltalált célpontokról.

McCabe elutasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a közösségi médiában több diákot előzetesen figyelmeztettek arra, hogy valaki veszélyes akciót tervez az iskolában. A rendőrségnek nincs tudomása semmi ilyesmiről ? jelentette ki a seriffhelyettes.

A támadást követően az iskolát lezárták. Egyes diákok az osztálytermekben bezárkózva kerestek menedéket, amíg a hatóságok átkutatták az épületet.

Üzent a gyászoló családoknak a Minnesota államban tartózkodó Joe Biden amerikai elnök is. Őszinte részvétéről biztosította a hozzátartozókat, akiknek – szavai szerint ? ? el kell viselniük szerettük elvesztésének elképzelhetetlen fájdalmát?.

(MTI)

The post Hárman meghaltak egy michigani iskolai lövöldözésben first appeared on 24.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Azt állítják, hogy a Hadházy Ákos képviselő oldalán megjelent képen szereplő ingatlanhoz semmi közük, amelyikről a szövegben szó van, azt pedig hitelből vásárolták
2022-01-20 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Folytatódik a jogvita az Esterházy-kincsek tulajdonjogáról a Kúria friss döntése után
2022-01-20 18:14:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A határozatok nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálat kérhető ellenük a Kúriánál
2022-01-20 17:38:23 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Levélben kéri a politikai szereplőket a Mazsihisz arra, hogy hagyják ki a kampányból a zsidóságot
2022-01-20 17:29:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem tudták megmenteni a behavazott délkelet-lengyelországi erdőkben betegen és magányos talált barnamedvebocsot, ezért elaltatták a nem egészen egyéves állatot
2022-01-20 17:08:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hózáporokkal és graupellel, azaz hódarával tarkítva érkezett meg az a durva hidegfront északról, ami korábban Lengyelországban és Csehországban is károkat okozott (ez utóbbiban egy tömegbalesetben is szerepe lehetett)
2022-01-20 17:03:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez