:

Fegyvert vettek 15 éves gyereküknek, aki négy társát lelőtte, további hetet megsebesített az iskolában, most ők is őrizetben

Fegyvert vettek 15 éves gyereküknek, aki négy társát lelőtte, további hetet megsebesített az iskolában, most ők is őrizetben
  • 24.hu
  • 04 Dec, 2021
  • Címkék: #

A detroiti rendőrség szombaton őrizetbe vette annak a michigani kamaszfiúnak a szüleit, aki két hete négy diáktársával végzett és többeket megsebesített az egyesült államokbeli Detroittól ötven kilométerre északra található Oxfordban.

A 15 éves Ethan Crumbley szüleire Detroitban bukkantak rá egy lakóépületben, miután valaki azonosította a hozzájuk tartozó autót. Crumbley-éket az ügyvédjük sem érte utol a napokban, miután állításuk szerint biztonsági okból elhagyták Oxfordot.

AFP Ethan Crumbley

James és Jennifer Crumbley ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek, elfogatóparancsot adtak ki rájuk; mondván, a szülők vették fiuknak a gyilkos fegyvert ajándékba, és szemet hunytak a mészárlást előrejelző figyelmeztető jelek fölött.

November huszonegyedikén egy tanár rajtakapta Ethant, hogy telefonján lőszert keresett az interneten. Értesítették az anyát, aki erre szöveges üzenetben azt írta a fiának, hogy nem haragszik rá, csak ügyeljen rá, hogy legközelebb ne érjék tetten. A lövöldözés reggelén egy tanár felkavaró rajzokra bukkant a fiúnál, melyek lőfegyvert, lőszert és egy vérző alakot ábrázoltak. Mellettük a következő szövegek álltak: ?Vér mindenütt?, ?Az életemnek semmi értelme?, ?Nem hagynak nyugodni a gondolatok – segítsetek?. Ezt követően behívatták a kamasz szüleit, és felszólították őket, hogy 48 órán belül vigyék a fiút pszichológushoz. A szülők aznap nem akarták hazavinni Ethant a középiskolából, a táskáját sem kutatták át, és a fegyverről sem tettek fel kérdéseket neki. Miután apja és anyja hazament, Ethan visszatért az osztályba, majd később felfegyverkezve jött ki a mosdóból, és lőni kezdett a folyosón tartózkodókra. Négy diáktársát megölte, további hét embert megsebesített, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek.

Az indítékáról egyelőre semmit nem tudni.

A michigani törvények szerint valaki akkor vonható felelősségre gondatlanságból elkövetett emberölésért, ha hozzájárult egy olyan helyzet kialakulásához, melyben jelentős volt az esélye annak, hogy valaki megsérül vagy meghal. Az Egyesült Államokban ritkán vonják felelősségre a szülőket az iskolai lövöldözésekben játszott szerepükért.

The post Fegyvert vettek 15 éves gyereküknek, aki négy társát lelőtte, további hetet megsebesített az iskolában, most ők is őrizetben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés