:

Újabb büntetést kapott Verstappen az őrült futam után

Újabb büntetést kapott Verstappen az őrült futam után
  • 24.hu
  • 06 Dec, 2021
  • Címkék: #

Nem elég, hogy a futam során kapott öt másodperces büntetést, így végül csak a második helyen ért célba Max Verstappen a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) mögött, utólag a versenybíróság még tíz másodpercet levont a Red Bull holland pilótájától.

Kapcsolódó Hamilton és Verstappen kegyetlen csatájából a címvédő jött ki győztesen a szaúdi káoszfutamon Háromszor kellett rajtolnia a mezőnynek, a két vb-esélyes összeütközött, csoda, hogy egyáltalán a pályán tudtak maradni.

Az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon teljes bolondok háza volt, amelynek részeként a 37-38. körben a két nagyágyú is kalamajkába keveredett. Előbb egy előzés során összeütköztek a felek, majd miután szóltak Verstappennek, hogy adja vissza a helyet, a pilóta lelassított, de Hamilton nem értette mindezt, és hátulról nekiment a hollandnak.

Kapcsolódó Verstappen: A Forma-1 már inkább a büntetésekről szól, és nem a versenyzésről Nem igazán tudott örülni annak, hogy a szurkolók őt választották a Szaúdi Nagydíj legjobbjának.

A versenybírók a futam után beidézték mindkét pilótát, és Verstappen hiába bizonygatta igazát, a FIA úgy ítélte meg, hogy hirtelen fékezése olyan kiszámíthatatlan volt, hogy ez okozta a balesetet.

A holland így utólag 10 másodperces időbüntetést kapott, de ezzel is a második helyen végzett.

A világbajnokság egy hét múlva, az Abu-Dzabi Nagydíjjal zárul, amelynek a két versenyző pontegyenlőséggel vág neki.

The post Újabb büntetést kapott Verstappen az őrült futam után first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés