:

50 év után került elő a krumpliföldön elhagyott jegygyűrű

50 év után került elő a krumpliföldön elhagyott jegygyűrű
  • 24.hu
  • 06 Dec, 2021
  • Címkék: #

50 év után került elő egy skót asszony jegygyűrűje, amit még a krumpliültetvényében hagyott el annak idején, írja a BBC.

Peggy MacSween évtizedekkel ezelőtt lemondott arról, hogy valaha is előkerül a számára oly fontos ékszer, amit az 1960-as években hagyott el krumpliszedés közben Benbecula szigetén.

Egy másik szigetlakó nemrég hallott a nő történetéről, ezért eldöntötte, hogy segít neki megkeresni egy fémdetektorral.

Donald MacPhee három napig kutatott azon a területen, ahol egykor a burgonyaültetvény volt, és végül komoly erőfeszítések árán egyszer csak előkerült a földből a gyűrű.

A 86 éves nő elmondta,

bekopogott az ajtón és azt mondta, mutatnom kell önnek valamit. Nem tudtam elhinni, de ott volt a gyűrű. Azt hittem soha nem látom többé.

Peggy MacSween a gyűrű elhagyását csak azt követően vette észre fél évszázaddal ezelőtt, hogy hazaért. Bár többször is visszament a csodában reménykedve, az ékszer nem lett meg.

Férjével, Johhnal 1958 júliusával házasodtak össze, aki egy közös nyaralás alkalmával vásárolt neki egy másik gyűrűt. A férfi az örömhírről már nem értesülhetett, mert néhány évvel ezelőtt elhunyt.

Kapcsolódó Örökbefogadott egy négyéves csivavát, de azzal nem számolt, hogy csak spanyolul ért Korábbi gazdái teljesen más nyelven beszéltek hozzá.

The post 50 év után került elő a krumpliföldön elhagyott jegygyűrű first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés