:

Erdogan szerint nem rohanják le Ukrajnát az oroszok

Erdogan szerint nem rohanják le Ukrajnát az oroszok
  • 24.hu
  • 18 Jan, 2022
  • Címkék: #

? Ahhoz, hogy Oroszország meg tudja ezt lépni, az egész világ és a saját helyzetét is fel kell mérnie. Ukrajna pedig nem mindennapi ország, erős ország ? jelentette ki a török államfő albániai látogatása során. Szerinte a térség már nem tud elfogadni háborút és nem is lenne helyes.

? A háborút ki kell törölni, ki kell dobni a politikatörténetből ? mondta a török elnök, aki pár éve Szíriába küldött csapatokat a kurdok ellen, beavatkozva az ott dúló polgárháborúba. A török elnök jelezte, hogy mind Ilham Aliyev azeri elnökkel, mind pedig magával Vlagyimir Putyin orosz elnökkel beszélni fog a kérdésről.

Erdogan végül a török újságíróknak felidézte azt is, hogy Törökország a Krím-félsziget 2014-es orosz megszállását is ellenezte.

Az Egyesült Államok, a NATO és az ukrán vezetés a napokban azzal vádolta meg Oroszországot, hogy Ukrajna elleni esetleges invázió céljából vonultatott fel közel százezer katonát a közös határ mentén. Moszkva cáfolja ezt, hangsúlyozva, hogy saját területén lévő csapaterősítésről van szó, és a NATO keleti bővítésének leállításával kapcsolatos biztonsági garanciákat követel.

(MTI)

The post Erdogan szerint nem rohanják le Ukrajnát az oroszok first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés