Új divat a tejfogyasztásban

Egy nagyszerű hazai újításnak köszönhetően új utak nyílnak a tejfogyasztási szokásaink előtt. A tej egészséges – ezt mindenki tudja, ám hosszú az út, míg a bocitól az asztalunkig jut egy pohárral e tápláló fehér nedűből. A Tolle útja az, ahol a tökéletes hazai ízélmény, és a kimagasló tápérték találkozik. Az elérhető egészség öröme.

Fiatalos lendülettel jön divatba a tejfogyasztás rutinja. Ez nem véletlen, hiszen a tej lehet a vitaminszükségleteink egyik legkézenfekvőbb forrása. Alapanyagát, a tejet a Tolle kizárólag hazai forrásokból biztosítja. Több mint 200 hazai termelőtől, éves szinten közel 140 millió liter extra minőségű tejet dolgoz fel. Azonban az utóbbi években komoly fejlődést sikerült elérnie a friss tejek piacán is. A 2007-ben bevezetett különleges eljárásnak, az ESL-technológiának köszönhetően több mint 21 napos eltarthatóságot garantálnak, természetesen hűtés mellett, a háziasszonyok örömére. A tej így friss marad, megtartja finom ízét, miközben megőrzi komoly beltartalmi értékeit is.

Az eljárás lényege, hogy maximum 2 tizedmásodperces hőkezelésnek vetik alá, mely során a fontos vitaminok, és esszenciális ásványi anyagok megmaradnak a tejben. A hosszabb eltarthatóság így párosul a friss tej ízével. Ugyancsak az eljárásnak köszönhető a jellegzetes forralt tejes utóíz mellőzése, melyet a fogyasztók kevésbé kedveltek a hosszú eltarthatóságú tejek esetében. Ez a tej friss termék, így hűtést igényel, nem keverendő össze az ultrapasztőrözési eljárásokkal, ahol hosszabb ideig, magasabb hőmérsékleti hatásnak teszik ki a tejet, ahol bár hűtést nem igényel a végtermék, de a vitaminok sérülnek.

A friss tej az egyik legegészségesebb alapvető élelmiszerünk, minden hazai család asztalának főszereplője. Miért ne állíthatnánk egészséges életmódra törekvésünk fókuszába? Lehet trendi, ami egészséges!

tej ujEzt a dinamizmust és úttörő lendületet tükrözi vissza az ESL tejek új csomagolása, mely megújulást, fejlődést sugall. Már a dobozra pillantva felfedezhetjük a tej fontos beltartalmi értékeit, különös tekintettel vitamin- és ásványi anyag tartalmára. Tudatosítja, ami gyakran feledésbe merül: miért is egészséges a tej szervezetünk számára. Egy hazai felmérésből kiderült, hogy a fogyasztók számára ezek az ismeretek nem pontosak, és hiányosak is. így nélkülözhetetlen a hazai fogyasztók széles körű informálása.

Októberben kerül bevezetésre a Tolle Vitáltej, ami ugyancsak ESL- kategóriájú tej, azonban további vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított: A,D,E,C-vitaminnal, B3-B6 vitaminokkal, kalciummal, magnéziummal, és folsavval.

A tej önmagában is magas vitamin és ásványi anyag forrás. Mai túlhajszolt, környezeti ártalmakkal terhelt életvitelünkben azonban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a megfelelő vitaminpótlás szervezetünkben. A tejben minden nap, egyszerűen juthatunk hozzá ezekhez a létfontosságú vitaminokhoz és ásványokhoz.

Az egészség, a wellness hazája vagyunk. Kerüljön terítékre a tej, az egészég, minden nap: otthonunkban!

Kacsolódó cikkek:

Megoldás a laktózérzékenységre ? mindenki igyon tejet! Paprikás hangulatban a fogyásért Férfias harc a bőrirritációval
folytatás

Legkedveltebb hírek
AZ ÉV HOTELE 2018. döntő szavazásának első hetében rengeteg szavazat érkezett a szál
2019-01-18 19:13:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Nemsokára kiderül, hogy negyedszer is szurkolhatunk-e magyar filmnek az Oscaron
2019-01-18 17:54:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Mennyi gyógyfüvet használjunk? Főzzük vagy forrázzuk? Néhány általános szabály, amit érdemes megjegyezni
2019-01-18 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával idén 2019
2019-01-18 13:27:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
A Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésében, a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel közösen idén második alkalommal rendezik meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt
2019-01-18 12:59:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez