Hírforrás: Napidoktor

2018-11-17 10:05:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
(Ön)vádaskodás helyett elfogadás és támogatás Miért pont én? Mit tehettem volna másképp? Hol rontottuk el? Ha te is odafigyeltél volna? Sokan kerülnek az önvádaskodás végeláthatatlan örvényébe vagy vezetik le a feszültséget párjuk hibáztatásával, ha huzamosabb ideje várnak, de nem érkezik a gyermekáldás. A szakemberek azonban hangsúlyozzák, hogy meddő párokról van szó, azaz érdemes tudatosítaniuk magukban […] The post Gyermekáldás – Amikor nem érkezik a trónör&oum..
2018-11-17 08:05:31 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A megkérdezettek 73 százalékának családjában él cukorbeteg, ám sok válaszadó nem tudja, hogy pontosan melyek a cukorbetegség tünetei és hogyan kezelhető ? derül ki az Anna Egészségpont online kutatásából. A Diabétesz Világnap alkalmából, az egészségmegőrző terápiákat kínáló cég által készített, 195 fő megkérdezésével zajlott kutatás arra is rávilágít: tízből kettő gyerek elhízott, túlsúlyos, amely tehet […] The post Tízből hét családot érint a cukorbetegs..
2018-11-16 20:02:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Kék Macska című regény intim részleteket tár fel a századforduló Budapestjéről. A múltban nagy port kavart események és az elfeledett híres, hírhedt személyek izgalmas korrajzzal szolgálnak és felidézik az akkori mindennapok pezsgő, lokálokkal tarkított életét. Megjelenik a történetben mások mellett Krúdy Gyula, Dobos C. József, Herbert von Bismarck és gróf Vay Sándor született Vay […] The post Szexbotrányok a századforduló Budapestjén appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-16 19:05:53 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Hosszútávon fenntartható fogyás alapja az életmódváltás. Fontos elsajátítani, hogy milyen alapanyagokból és, hogyan készüljenek el ételeink úgy, hogy ne vonjuk meg magunktól az egészségmegőrzés szempontjából fontos tápanyagokat, mégis sikerrel járjunk a plusz kilók leadásában. Sokan nem is gondolnák, de akár egy könnyed vacsorának tűnő salátát is el lehet úgy készíteni, hogy gátat szabjon a fogyásnak. […] The post Mitől lehet hizlaló egy saláta? appeared first on N..
2018-11-16 17:58:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Életre szóló első találkozás a koraszülött és a koramama számára is az új, szoptatást segítő eszközökkel Hazánkban minden 10. gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. Erre a sokakat érintő témára és a koraszülöttek, valamint az ő családjaik támogatásának fontosságára hívja fel a figyelmet a koraszülöttek nemzetközi napja, melyet világszerte november 17-én tartanak. A fehérgyarmati koraszülött […] The post Családias kör..
2018-11-16 17:19:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A szauna nyugtat, segít ellazulni, miközben testünknek is kifejezetten előnyös, hiszen a melegben növekszik a szívritmus, kitágulnak az erek, javul a szív teljesítménye. Van azonban néhány szabály, amit a hatékony és biztonságos szaunázás érdekében érdemes betartani. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szaunamestere, Szabó Zoltán segít abban, milyen hibákat ne kövessünk el, ha a finnektől származó […] The post Ezeket a hibákat ne kövesd el szaunázáskor appear..
2018-11-16 16:02:28 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sokan megfigyelhették már, hogy stresszesebb időszakokban jobban fáj a hátuk. Ez pedig nem véletlen, hiszen bizonyos kutatások szerint a krónikus fájdalom és a stressz több szálon is összekapcsolódnak, ám dr. Páll Zoltán , a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az orvosi fájdalomcsillapítás megtörheti az ördögi kört.  Biológiai és életmódbeli okok miatt is fájhat A Brain című […] The post Akkor is van megoldás, ha a stressz..
2018-11-16 15:30:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mozgásszervi problémák esetén van néhány aranyszabály, amit érdemes betartani. Az egyik a tudatos táplálkozásra való áttérés, és az esetleges túlsúly leadása, mert a fölösleges kilók sajnos megterhelik az ízületeket. Gyuri bácsi azt is mindig hangsúlyozza, hogy ízületi bántalmakkal is sokat kell mozogni, nem szabad a fájdalom vagy a berozsdásodott test miatt lemondani a rendszeres mozgásról. Csípőkopás, […] The post Az 5 legjobb gyógynövény mozgásszervi panaszokra appea..
2018-11-16 15:10:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sokat olvassuk, mi is mondjuk, hogy a gyógyteáknak nem szabad fémmel érintkezniük. Minden teazacskón olvasható a figyelmeztetés: ne használjon fémszűrőt. Biztosan feltették már maguknak önök is a kérdést, vajon miért nem? Nem minden fémmel van baj, csak azokkal, melyekből könnyen kioldódnak a fémionok, ilyen például az alumínium vagy a réz. Ezek reakcióba lépnek egyes hatóanyagokkal, […] The post Fémek és gyógynövények ? mi az igazság? appeared first on N..
2018-11-16 14:10:57 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Különböző kockázatokkal nézhetünk szembe Annak elhatározása, hogy vállalkozunk egy súlycsökkentő műtét elvégeztetésére, nem kis dolog. Azt is el kell azonban döntenünk, melyik procedúra típust választjuk – mindegyiknek más és más rizikói lehetnek, ahogyan ez általában is így van egy operációnál. Amikor úgy döntünk, vállaljuk a súlycsökkentő műtét elvégeztetését, orvosunkkal együtt meg kell határoznunk azt is, […] The post Melyik ..
2018-11-16 13:04:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Számos előnyös összetevőt tartalmaz Volt idő, amikor kevésbé javasolták ezt az élelmiszert, mondván, hogy növeli a koleszterinszintet. A tojás rossz hírneve azonban félreértés következménye ? egy ilyen 70 kalóriás kis ételben ugyanis számos egészséges dolgot találunk. Miért együk hát a tojást? Sokan hisznek abban, hogy tojást ritkán kell enni, mert növeli a koleszterinszintet ? ám […] The post 5 tipp ? amiért érdemes a tojás fogyasztása appeared firs..
2018-11-16 12:01:58 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A fiatalok napjainkban sokkal nehezebben élik meg a pillanatot, hiszen gondolataik már előrébb járnak. Arról, hogy hogyan tudjuk értékelni az élményeinket. Kautzky Armand és Nádas György mondta el gondolatait. A videó megtekintéséhez kattints a képre! The post Videó – Kautzky Armand: Hajszoljuk magunkat az élményekbe appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-16 10:54:19 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Közvetve, igen. Sokan nem is hinnék, hogy a zaj, bár egyáltalán nem tűnik veszélyes dolognak, milyen komoly károkat tud okozni a szervezetben. És hát a zaj egy olyan tényező, melyet igen nehéz kiiktatni az életünkből. A témában Ratkó Tünde szülésznő van a segítségünkre. Miért baj a zaj? Ok, azzal mindenki tisztában van, hogy a nagy zaj […] The post A zaj is lehet meddőség okozója? appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-16 10:03:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A nagyobb testvér úgy érzi, trónfosztottá válik, a figyelem pedig megoszlik, amikor a családba egy új jövevény érkezik, hisz megtörik a rutin, ami a gyermek életében megnyugvást hozott. Ekkor kialakulhat a testvérféltékenység. Böhönyey Márta pszichológus adott bővebb felvilágosítást a témában. A videó megtekintéséhez kattints a képre! The post Videó – Hogyan előzhető meg a testvérféltékenység? appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-16 09:04:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A lakosság közel 10 százaléka cukorbeteg. Becslések szerint azonban ennél jóval többen érintettek: akár másfél-kétmillióan élnek ma hazánkban ismert vagy ismeretlen módon diabéteszben, illetve valamelyik kórmegelőző állapotában! Dr. Porochnavecz Mariettát, a Cukorbetegközpont belgyógyász-diabetológusát kérdeztük a diabétesz világnap kapcsán. A cukorbetegség (diabetes mellitus) csak látszólag egységes kórkép, klinikai tünetei nagyban függenek attól, hogy milyen típusú dia..
2018-11-16 08:01:33 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sérüléssel és a fejlődés elmaradásával járhat? Amerikai szakemberek azt tanácsolják a szülőknek, ne vásároljanak babaugráló eszközt és edzésre szolgáló járókát, mert a gyermekek megsérülhetnek ezekben és még késedelem is történhet a fejlődésükben. Veszélyesek lehetnek a babaugrálók? Amerikai szakértők arra figyelmeztetik a szülőket, ne vegyenek ilyesmit a gyermeküknek. A baba edzésére szolgáló járóeszköz és babaugráló ugyanis […] The post Veszélyes l..
2018-11-15 20:02:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Vajon a nők hány százaléka szokott spriccelni? Mostanság ez hatalmas divat, férfiak ezrei keresik a kulcsát, hogyan lehet spricceltetni a nőket. Régen a ?G-pontot? állították be úgy, mintha az lenne az a mágikus pont, amitől gombnyomásra gyönyört élhetünk át, most meg a ?squirtelést? tartják sokan a szexualitás csúcsának. Polilili, az Ébredőszexualitás blog írója osztja meg […] The post Mit lehet tudni a női ejakulációról? – videóval appeared first ..
2018-11-15 17:57:39 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A megkérdezettek közel 13%-a nassolásfüggőnek tartja magát, több mint 50%-uk pedig ?heavy user?-ként tekint magára, ha a rágcsálnivalókra terelődik a szó, derül ki az első országos nassoláskutatásából. Az evolúciós pszichológus nem lepődik meg az eredményeken. A Mogyi-Caramoon több mint 1000 résztvevő bevonásával végezte el október folyamán Magyarország első nassoláskutatását.  Mikor nassolunk? Mit nassolunk? Miért nassolunk? […] The post Kö..
2018-11-15 17:03:59 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha eltávolításra kerülne sor, ősszel és télen szebben gyógyul a seb ? ezért is javasolt ezekben a hónapokban elvégeztetni az éves anyajegyszűrést. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a vizsgálatra csak akkor van szükség, ha látható elváltozásokat észlelnek az anyajegyeken ? erről és más gyakori tévhitekről is kérdeztük dr. Rózsa Annamária (https://www.anyajegyszurokozpont.hu/munkatarsak/borgyogyasz/rozsa-annamaria) bőrgyógyászt, az Anyajegyszűrő Központ [R..
2018-11-15 16:06:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A férfiak és a mellek kapcsolata egy örök téma, de kifejezetten keveset lehet hallani a férfiak és a melldaganat viszonyáról. Pedig van miről beszélni, hiszen az erősebbik nem életét is veszélyezteti ez a betegség. Sőt, mivel nem is nagyon gondolnak rá, ezért gyakran már túl későn kerül felfedezésre. Dr Riedl Erikával, a Margit Medical Center […] The post A férfiak és a mellek-másként appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-15 15:02:35 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember szívügyének tartja a cukorbetegekre való odafigyelést, így  a Diabétesz Világnapon a cukorbetegség tüneteit enyhítő gyógynövényekre hívja fel a figyelmet. ?Csicsóka, málnalevél, szederlevél, kukoricabajusz, csalánlevél ? ezek azok a gyógynövények, amelyeket megelőzésre és kezdődő cukorbetegségre is ajánl a népi gyógyászat. Sajnos hozzám is egyre többen fordulnak 2-es típusú cukorbetegséggel, ezért […] The post Csicsók..
2018-11-15 14:07:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az ősz és pláne a tél velejárója, hogy ha még ragyog is a nap délben, egyre korábban lesz hűvös és ráadásul sötét. Hozzá kell ehhez szokni az idén különösen hosszúra nyúlt nyárias, kedvező időjárás után, és át kell hangolni hozzá testünket-lelkünket. A télnek egyébként az egyik legnagyobb erénye, persze azon kívül, hogy néha hódolhatunk a […] The post Élvezzük a hideg estéket is! Tuti tippek bekuckózáshoz appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-15 13:34:41 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Milyen böjtölési lehetőségek vannak? A fogyás hagyományos módja általában a kalória leszorítása. Süti helyett zöldség, üdítő helyett víz vagy tea és így tovább. Sokan azonban inkább a böjtre esküsznek. Vajon valóban segít? Általában a kalória csökkentését javasolják a fogyni vágyóknak, melynek lényege, hogy minden, sokkalóriás élelmiszert egy kisebb ?fajsúlyúra? cserélnek. Ehelyett azonban manapság egyre többen […] The post Segíthet a böjt a fog..
2018-11-15 11:56:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Míg októberben a mellrák elleni küzdelem és ezzel a nők voltak a figyelem középpontjában, addig novemberben a férfiak kapják meg a szükséges törődést. November a prosztatarák elleni küzdelem hónapja, ennek a betegségnek kiegészítő kezelése lehet a gyógytorna, melynek előnyeiről Kapitány Zsuzsa gyógytornász mesél. A videó megtekintéséhez kattints a képre! The post Videó – Tornával a prosztatarák ellen appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-15 10:58:38 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mik zavarják meg a hormonrendszer működését? Bármennyire is egészségtudatosak vagyunk, sajnos számos tényező játszik szerepet szervezetünk működésében, amire nincs vagy csak nagyok kevés ráhatásunk van. A környezetünkben valóságos hormongyilkosok vesznek körül bennünket. Mik ezek és tehetünk-e ellenük? A betegségek kialakulását rendszerint két tényezőre vezetjük vissza. Az egyik, hogy a beteg ember fogékonyságot mutat bizonyos betegségek […] The post..
2018-11-15 10:02:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az utóbbi hetekben az apró tárgyak közül a gombelem lenyelése került előtérbe a gyermekeknél, ami komoly veszélyt jelent számukra. Felmerül a kérdés, hogy tényleg ennyire veszélyes és mit tehet a szülő? Dr. Novák Hunor adott tanácsokat a témában. A videó megtekintéséhez kattints a képre! The post Videó – Milyen tünetei lehetnek, ha gyerekünk egy apró tárgyat nyelt le? appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-15 09:01:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Visszérbetegségben a hazai lakosság több mint fele szenved, de sajnos közülük csak minden harmadik érintett fordul orvoshoz, mert tart a műtéttől, a hosszú felépülési időtől, pedig nagyon fontos a betegség időbeni kezelése, amelynek számos megoldása létezik. Az újabb, fájdalommentes és gyors műtéti lehetőségekről beszélt dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa. A visszér betegség leggyakrabban […] The post Nem s..
2018-11-15 07:54:16 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A zöldségektől a citrusfélékig Ha valaki cukorbetegséggel küzd, gyakori, hogy azt gondolja: az egészséges élelmiszerek közül minden használható. Ez nem teljesen igaz, mert számos tápanyag előnyös számunkra, míg mások kevésbé. Lássuk a legjobb ételeket diabétesz esetén! Aki cukorbeteg, annak alaposan meg kell válogatnia, mit eszik és miből mennyit fogyaszt. Az egészségesként számon tartott élelmiszerek sem […] The post Top 10 ? A legjobb ételek diabétesz esetén..
2018-11-14 19:58:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Párkapcsolatokkal foglalkozó cikkekben jó tanácsként az elsők között olvashatjuk: Tanulj meg jól kommunikálni! Oké, de hogyan? Egy házastársi vita során a felek közötti interakciót sokszor nem is lehet kommunikációnak nevezni, sokkal inkább a veszekedés, üvöltözés, az egymás sértegetése kifejezéseket használnám. “Ez az az állapot, biztos mindenki megtapasztalta már, amikor mindketten a saját igazatokat fújjátok, és […] The post Hogy csúszhatunk el a..
2018-11-14 19:02:21 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Amikor nem, és nem jön a baba, akkor sok nőben felmerül a kérdés, hogy a menzeszük vajon rendben van-e? Vajon garancia-e a megfelelő működésre az, ha a vérzésük rendszeresen jelentkezik, és mennyire fontos, hogy hány napos a ciklusuk? A kérdések bizony jogosak, mivel sokszor ez az a pont, ahol egy probléma könnyen tetten érhető. A […] The post Biztosan rendben van a menzesze? appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-14 17:55:11 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nehezebb lesz élelmiszerrel ellátni a Föld 2050-re 9 milliárdra becsült lakosságát, mivel napjainkhoz képest egy átlagembernek több élelemre lesz szüksége a magasság és a testtömeg növekedése, valamint a demográfiai átmenet miatt – vélik norvég kutatók. Daniel B. Müller professzor és munkatársai a Sustainability című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban azt vizsgálták, hogyan változott a lakosság a […] The post A súly- és magasságnöveked..
2018-11-14 17:03:35 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ősszel természetes, hogy több hajszálat vesztünk fésülködés vagy hajmosás közben. Mivel a haj folyamatosan megújul, ezekben a hónapokban és tavasszal is intenzívebb hajhullást tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyére nem nő új, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. Arról, hogy milyen esetben forduljunk ezzel a problémával immunológushoz, dr. Kádár Jánost, az Immunközpont […] The post Hajritkulás – m..
2018-11-14 16:20:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Aki komolyan sportol, még ha csak hobbiszinten is, számolnia kell a sérülések lehetőségével. Dr. Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a leggyakoribb sportsérülésekre, azok kezelésére és a felépülés lehetőségeire hívta fel a figyelmet. Isiász Bár az isiászt ? vagyis ülőideg-gyulladást, ülőidegzsábát ? a modern kor, egész pontosan az ülő ember betegségének nevezzük, sportolóknál is […] The post Segítség az 5 leggyakoribb sportsérülés..
2018-11-14 16:06:43 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sokat ülünk, keveset mozgunk, a mobiltelefon és a számítógép mindennapjaink főszereplői, szervezetünk pedig szenved. A figyelmeztetések többnyire csak arra terjednek ki, ez az életmód milyen káros hatással van a gerincoszlopra, pedig a kezünk normális működését is befolyásolja a technikai eszközök gyakori használata. A kézsebész arról beszél, egyre nagyobb számban fordul elő a csuklótáji alagút szindróma, […] The post Zsibbad a keze, nem tud aludni? ..
2018-11-14 15:02:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A jó minőségű talaj nem csupán az élelmiszer-termelés szempontjából kulcsfontosságú. Fontos szerepe van az éghajlat szabályozásában, a vidéki lakosság megélhetésében és a biodiverzitás fenntartásában is. Európában ugyanakkor mintegy 12 millió hektárnyi területet érint a talaj minőségének romlása. Ehhez hasonló mértékű az a globális tendencia, amely az élelmiszer-ellátást és a természeti erőforrásokat, rajtuk keresztül pedig az […] The post A talaj nem egy korlátlan..
2018-11-14 14:50:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Alig-alig jutnak el a rákbeteg férfiak gyógytornászhoz, pedig a rendszeres mozgással javulhatna az életminőségük, Nógrád megyében pedig van is ingyenes lehetőség a gyógytornára. Amint a daganatos betegeket mozgásra ösztönző 10 Ezer Lépés Program salgótarjáni rendezvényén elhangzott, a betegek sokszor nem is tudnak a lehetőségekről. Ha akció van egy üzletben és néhány száz forintot lehet spórolni, […] The post Prosztatarák: sokat tehetnek magukért az egész..
2018-11-14 13:07:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható. Használjuk ki az októbert, variáljuk bátran a húst édes, kesernyés, sós termésekkel! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi most hét ötletet ad, mivel is érdemes tálalni kedvenc húsunkat. Napjaink slágere az évekre elfeledett sütőtök, mely most reneszánszát éli. Magas béta-karotin tartalma és könnyű emészthetősége miatt […] The post 7 pulykás étel, ..
2018-11-14 11:59:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Bár szerelme elégedett külsejével, Czippán Anett mindent megtesz, hogy visszanyerje tökéletes alakját. A hétéves kisfia mellett a legjobb dolognak érzi újabb gyermekének érkezését, mert végre újra egyensúlyba került. A videó megtekintéséhez kattints a képre! The post Videó ? Czippán Anett megküzd szülés utáni alakjáért appeared first on Napidoktor. ..
2018-11-14 10:56:53 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő. A legújabb statisztikák szerint a diabétesz, mint infarctogén kockázati tényező ma jelentősebb veszélyeztetettséget jelent, mint a dohányzás. 1991 óta november 14. a cukorbetegség világnapja, ezen […] The post Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése appeared first ..
2018-11-14 10:01:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mielőtt egy nő a babaváráson töri a fejét, érdemes a pajzsmirigy működését kivizsgáltatnia. Ezen szerv ugyanis nagy hatással van a terhességre és a baba fejlődésére. Dr. Koppány Viktória elmondta, hogy milyen hatással van a szervezetre és a terhességre a pajzsmirigy alul- és túlműködése. A videó megtekintéséhez kattints a képre! The post Videó – Ilyen hatással van a pajzsmirigy működése a terhességre appeared first on Napidoktor. ..