Hírforrás: Naturanet.hu

2018-01-27 09:12:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha álmodban telefonálsz, az azt jelenti, hogy valakit a környezetedben elhanyagolsz, akinek szüksége lenne a tanácsodra vagy a figyelmedre. Ő úgy gondolja, hogy te elszigetelődsz tőle. Többet kellene foglalkoznod a barátaiddal, fel kellene venned régi barátokkal a kapcsolatot. A lélek szintjén értelmezve ezt az álmot a jövőben olyan képességed kerülhet előtérbe, ami eddig háttérbe szorult, amit elnyomtál magadban. A Mit jelent az álomban a telefonálás? bej..
2016-12-26 20:27:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A nitrát alapú csillagszóró kémiai összetétele: bárium-nitrát 54%, alumínium 10%, vas 30%, resinox 6%. A csillagszórók kevésbé ismert fajtái a perklorát alapúak, amelyek kálium-perklorátot tartalmaznak. Ezekből az anyagokból masszát készítenek, és mártással felviszik őket egy fémszálra (általában egy drót rúdra). A pálca fajtájától függően ismételik meg a mártási eljárást, hogy elérjék a csillagszóró kívánt vastagságát, majd ezután megszárítják a még képlékeny masszát a drót ..
2016-12-26 20:26:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az avatar szó szanszkrit eredetű, jelentése: földre szállás. Egy halhatatlan lény vagy a legfelsőbb lény megtestesülésére (inkarnációjára) utal. A halandók közé való leereszkedés valamilyen rendkívüli céllal történik, pl. az avatar megsemmisíti a gonoszt, vagy jó útra téríti az embereket. Digitális környezetben az avatar fogalma egy különleges jelentéstartalommal egészül ki, amikor az istenfigura egy digitális közösségben (pl. fórumon, chatszobában, e..
2016-12-20 13:23:26 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Először Alfred Binet (1857-1911) francia pszichológus használt intelligenciateszteket, melyeknek azóta sok formája alakult ki. Egyesek a tárgyi tudást vagy a szókincset vizsgálják, másokban kockák képpé rendezése, mértani jelképek számkóddá alakítása, minél több megjegyzése, számtani műveletek végzése a feladat. Az intelligenciatesztek készítése nagy módszerességet iényel. Egy teszt nem lehet olyan könnyű, hogy bárki megoldja, sem olyan nehéz, hogy senki se jusson e..
2016-12-20 13:23:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A beszédközpontok legkisebb sérülése is súlyos következményekkel jár. Az agy károsodása miatti beszédképtelenséget afáziának nevezzük. Akinek a Wernicke-féle mezője károsodott, folyékonyan artikulál minden hangot, de a nyelv értelmét képtelen felfogni. Sem a mások szavát nem érti, sem másokét. Ha a Broca-féle mező károsodik, a beteg képtelen a nyelvet beszédre vagy írásra lefordítani. Globális afáziáról van szó, ha a teljes beszédközpont elpusztult. Az ilyen beteg a nyel..
2016-12-20 13:22:46 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az elutasító magatartás kevesebb energiába kerül, mint a kedvesség. Akin a nyitottság jelei láthatóak, azzal szívesen szóba elegyednek az emberek. Ez az, ami a fáradt embernek nem hiányzik. A Miért viselkedik elutasítóan, aki fáradt? bejegyzés először a Naturanet.hu Életmódok jelent meg. ..
2016-12-20 13:22:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A spontán felejtésnél az emlékek elmosódnak, a tanultak elhalványulnak. Például ha valaki sokáig hanyagol egy idegen nyelvet, nehezen fogja újra használni. Az anyanyelv is felejthető. A hibás reprodukció során az elfelejtett emlék helyébe pótlék kerül, például valaki a szavakban összecseréli a betűket. A konfúz felejtés esetében annyira egy dologra összpontosít valaki, hogy minden mást elfelejt, mint a ?szórakozott professzor?. A traumás felejtés hátterében agykárosodás áll. ..
2016-12-20 13:22:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A pszichiáter (Magyarországon) valamely egyetem általános orvostudományi karán végzett olyan szakember, aki a hat éves alapképzés elvégzése után pszichiátriára szakosodott. A pszichológus ezzel szemben nem orvostudományi karon, hanem bölcsészettudományi karon szerzi meg tudását. A kiképző egyetemi karok közötti különbségből adódik az a további eltérés, hogy míg a pszichiáterek a hat éves alapképzés során megkapják az emberi szervezet felépítésére és működé..
2016-12-20 13:21:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A vitustánc ma már ritka betegség. Ugyanaz a kórokozó idézi elő, mint a reumát. Lázas torokgyulladást követően néhány héttel izomgyengeség, majd sajátos ügyetlenség, mozgászavar fejlődik ki. A gyereket megszidják, mert kiloccsantja a kakaóját, leveri a tárgyakat, csúnyán ír és rajzol, grimaszokat vág. Ő pedig hiába igyekszik ügyeskedni, a mozgászavara egyre rosszabb. A kisebb-nagyobb mozgások irányíthatatlanná válnak. Közben a lelki labilitás folytán a gyerek kö..
2016-12-20 13:21:23 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A pszichoterápia célja, hogy az embert önmaga megértésében segítse. Az összefoglaló megnevezés nemcsak a klasszikus pszichoanalízisre, hanem a drámai, zenei és képzőművészeti terápiára is vonatkozik. Az egyéniek mellett rendszeresek a csoportos és a családi pszichoterápiás foglalkozások is. A csoportterápia különösen jól hat az azonos bajjal küszködő betegekre. A családterápiát a gyerekekkel és kamaszokkal foglalkozó pszichiáterek alkalmazzák leggyakrabban..
2016-12-20 13:21:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Hermann Rorschach (1884-1922) svájci pszichiáter fejlesztette ki az 1920-as években a legrégebbi projektív személyiségtesztet, amely vizsgálja az intelligenciát, a szociális beállítottságot, a lelkiállapotot és az affektivitást (indulatosságot, emóciót). A Rorschah-teszt abból áll, hogy tíz tintafoltot mutatnak a kísérleti alanynak, részben fekete-fehéreket, részben színeseket. A kísérleti alanynak el kell mondania, mit lát a képeken. A kapott információk feldolgozása bonyolult folyamat, sok tap..