Hírforrás: Népszava

2018-08-17 10:10:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy speciális vegyület révén bizonyos zöldségek, például a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta képesek csökkenteni a bélrák kialakulásának kockázatát.A keresztesvirágú zöldségekről már régen kimutatták, hogy jótékony hatással vannak a belekre, az azonban eddig nem volt egyértelmű, hogy ezt pontosan milyen módon fejtik ki. A londoni Francis Crick Intézet kutatói azonban most kimutatták, hogy a zöldségek emésztése során rákellenes vegyületek termelődnek - írta..
2018-08-16 12:59:02 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az eddig véltnél jóval több szén-dioxidot bocsát ki az Antarktiszt övező tengeri jég körüli nyílt víz télen - írta az MTI a térségben elhelyezett 35 úszórobot segítségével készült amerikai kimutatás alapján.A szakemberek a 2014 és 2017 közötti években a Princeton Egyetem vezetésével megvalósult projekt keretében gyűjtöttek adatokat az úszórobotokkal arról, hogy mennyi szén-dioxidot nyel el és bocsát ki a 60. déli szélességi kör és az Antarktisz kö..
2018-08-16 12:57:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha nem lett volna szívproblémája, nem vették volna időben észre, hogy daganat növekszik Molnár György Elefánt szervezetében.Mint megírtuk, az Omega gitárosa májusban biciklizés közben rosszul lett, a kórházban súlyos szívritmuszavara miatt kezelték. Július elején aztán újabb, a gyógyszer mellékhatásának hitt problémák miatt felkereste a kardiológusát. A vizsgálatokkal két daganatot tártak fel, ezért a Kossuth- és Liszt-díjas zenészt meg is műtötték - írta a Bli..
2018-08-16 12:15:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Húszmillió forintos bírságra számíthat a vállalkozás.Száz tonna étolajat és 48 tonna kristálycukrot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert egy élelmiszer-kereskedő cég úgy próbálta kijátszani az uniós áfaszabályokat, hogy hamis adatokkal rögzítette a szállítmányt ? közölte a NAV az MTI-vel. A közleményben azt írták, a mintegy félmilliárd forint értékű árut forgalmazó cég hamis adattartalmú bejelentéseket tett az Elektronikus Közútiáruforgalom-..
2018-08-16 11:51:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A második helyen a vb-bronzérmes belga válogatott áll, Brazília a harmadik.A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra ? írja az MTI. A FIFA múlt hónapban nem adott ki rangsort, ugyanis még az oroszországi világbajnokság előtt bejelentette: a vb után jelentősen átalakul a férfi világranglista pontszámítása, amely már a magyar származású amerikai sportvezető..
2018-08-16 11:11:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Bár a cápatámadások ritkák, a hírek és a félelmetes filmek miatt sokan félnek kipróbálni a búvárkodást. A szakértő szerint pedig a cápák - a medvékhez és az oroszlánokhoz hasonlóan - nem támadnak ok nélkül, ezért bizonyos szabályokat betartva biztonságosan gyönyörködhetünk a tenger élővilágában.Alig két hete Egyiptomban egy tigriscápa megölt egy búvároktatáson résztvevő cseh turistát. A hírek szerint a 41 éves férfi egyedül sznorkelezett, azaz uszonnyal, légz&#..
2018-08-16 10:10:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert - állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.A kutatók megállapították, hogy az e-cigarettázás az immunrendszert is veszélyeztetheti: gátolja az immunsejtek működését a tüdőben és fokozza a gyulladást. A tudósok óvatosságra intettek a széles körben elterjedt nézettel kapcsolatban, hogy az e-cigaretta használata biztonságos.A brit közegészségügyi hivatal ugyanakkor továbbra is a..
2018-08-16 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az új kormány rögtön azzal szembesül, hogy pénzügyi forrásokra van szükség. Csak két lehetőség van: az IMF vagy Kína, de egyik sem látszik ideális megoldásnak.Nem állíthatnánk, hogy önfeledt lelkesedéssel ünnepelte volna Pakisztán kedden, függetlenségének 61. évfordulóját. Pedig az ország valóban történelmi napokat él át, szombaton beiktatják miniszterelnöknek Imran Khant, az egykori krikettjátékost, aki egykor igazi világfiként élt, drága kocsikban furikázott ..
2018-08-16 08:00:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A trafiktörvény felett bábáskodó egykori miniszter lesz a dohányzás visszaszorításának felelőse. Nem lesz könnyű dolga, a magyarok csak lassan teszik le a cigarettát.Rablóból lesz a legjobb pandúr ? akár ez a közmondás is eszébe juthat annak, aki meghallja a hírt: Lázár János korábbi tárcavezető feladata lesz miniszteri biztosi szinten a kormány dohányzást visszaszorító stratégiájának kidolgozása és koordinálása. A dohánytermékek kereskedelméről szóló törv..
2018-08-16 07:40:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A polgármester is meglepődött, amikor megkapta az önkormányzat a kiegészített hatástanulmányt.Madocsán június 11-én tartottak helyi népszavazást, és a lakosok elsöprő többsége nemet mondott a kavicsbányára. A létesítmény építését tervező vállalkozó azonban nem adja fel: a Bet-Bau Kft ügyvezetője hiánypótlást nyújtott be a környezetvédelmi hatósághoz, amelyben a korábban egy közmeghallgatáson feltett kérdésekre válaszolt. A hatósághoz és..
2018-08-16 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Öt évvel ezelőtt nyílt meg a rekonstruált Erkel Színház, amelyet Ókovács Szilveszter főigazgató szerint 2020 végén újra be kellene zárni. Az indok: fel kellene újítani.Vasárnap hosszú interjút közölt a távirati iroda a Magyar Állami Operaház főigazgatójával, Ókovács Szilveszterrel, aki egyebek mellett arra is kitért: időszerű lenne az Erkel Színház széleskörű felújítása, amely becslése szerint mintegy 30 milliárd forintba kerülne és két évbe telne. ..
2018-08-15 19:47:53 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Négyből három cégnél találtak a dolgozók egészségét veszélyeztető hibát, ás folyamatosan nő a munkahelyi balesetek száma is.Továbbra is rengeteg magyar dolgozik veszélyes körülmények között - derült ki a a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának jelentéséből, amelyet a napi.hu szemlézett először. A 7098 vizsgált cégből 5305-nél találtak valamilyen szabálytalanságot, azaz négyből három cégnél találtak a dolgozók egészség..
2018-08-15 18:10:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nikotinfüggő és láncdohányos lett egy kétéves kisfiú Indonéziában.Az indonéz kisfiú eleinte csak az eldobált cigarettacsikkeket szedegette fel a földről, amelyeket idősebb fiúk segítségével meg is gyújtott. A függősége napokon belül annyira elhatalmasodott, hogy idegenektől is cigarettát kezdett követelni. Hogy ne kapjon dührohamot, édesanyja naponta két doboz cigit vesz neki - írta a Blikk."A fiam szereti egyidőben a kávéját szürcsölgetni, míg e..
2018-08-15 17:17:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Semlegesítik az immunrendszert károsító, a különböző gyulladások és a rák kialakulásáért is felelős szabad gyököket, de van, hogy gyorsítják a folyamat súlyosbodásátAz anyagcsere- és biokémiai folyamatok, elsősorban a cukor elégetése, illetve a tápanyagok lebontása közben, valamint az UV-sugarak, gyógyszerek és a különböző toxinok hatására folyamatosan termelődő, illetve a szervezetbe kívülről bejutó szabad gyökök pá..
2018-08-15 16:16:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Gyógyíthatatlan betegség támadja a németországi vadgesztenyefákat, és akár az állomány kétharmadát kipusztíthatja - írta az MTI a Bild című német lap a hírportálja alapján.A fapusztulást a Pseudomonas syringae nevű baktérium okozza, amely 2007-ben jelent meg a németországi állományban, és rohamosan terjed. Az Indiából származó fertőző betegség már mind a 16 tartományban megjelent. "Ha ez így megy tovább, húsz éven belül kipusztul a vadgesztenyefák kétharmada"- mondta a B..
2018-08-15 15:31:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Orbán megint elkölthette a teljes bevallott vagyonát - magángéppel ment megnézni a Vidi BL meccsét. Persze az is lehet, hogy értékes szívességet fogadott el egy vagyonos ismeretlentől.Orbán Viktor megjelent a Videoton (ma már MOL Vidi) Ludogorets elleni BL-meccsén - szúrta ki a K-Monitor bolgár lapokban. A látogatásról elég sok minden kitudódott: a miniszterelnök magánrepülővel Várnába érkezett, ahol találkozott egy megyei vezetővel és Ivan Portnih várnai polgármesterrel..
2018-08-15 15:21:29 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az Óbudai-sziget kissé kieső részén kapott helyet az ArtZone, de annak, akit a koncerteken kívül más is érdekelt, mindenképpen megérte meglátogatni.A Sziget Fesztivál különös olvasztótégely, nincs olyan kulturális tevékenység, amely ne lehetne fellelhető a több hektáros területen. A számos különféle, egy átbulizott este után is megtekinthető előadás mellett az alkotásra is lehetőség nyílik, és bár a sziget egyik legtávolabbi pontjára kell gyalogolni é..
2018-08-15 13:00:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha azt mondjuk, hogy Liam Neeson a nyugdíjas korú akciósztárok királya, majd kicsontoz mindenkit, akkor most oda kell vennünk mellé Denzel Washingtont.A Védelmező tragikus végkifejlete után évekkel később Robert McCall (Denzel Washington) immár jámbor közösségi taxisofőrként tölti a napjait. Az álca mögött rejtőző, halottnak tartott egykori szuperügynök kicsit olyan, mint egy visszavonult szuperhős. Ha úgy látja, hogy valami nem er..
2018-08-15 12:30:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mészárosék a harmadik helyen vannak, körülbelül 13 ezer hektár sorolható az érdekeltségükbe.Nyerges Zsolt lett az ország második számú agrárbárója, miután hozzá került Simicska Lajos jóformán minden üzleti érdekeltsége ? írja a g7.hu. A portál céges honlapok, vállalati beszámolók és ? ahol nem állt rendelkezésre más ? sajtóhírek alapján gyűjtötte össze a legnagyobb területeken gazdálkodó csoportokat.Csányi az élenÖsszefoglalójuk alapján az első helyen továbbra is C..
2018-08-15 12:15:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt vele szemben.Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2012. novemberében baltával agyonütötte, majd a kertjében elásta lakótársát Csongrádon ? írja közleményben az ügyészség. A vádirat szerint a vádlott 2011-ben ismerte meg sértettet, akit azután szívességből a csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon. A sértett italozó életmódot folytatott, a lakhatási költségekhez pedig felszólításra sem volt ha..
2018-08-15 11:30:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Megdőlhet a két évvel ezelőtti félmilliós látogatócsúcs.Idén is nyereséggel zárhat a ma hajnalban zárult, 26. Sziget-rendezvény - közölte tegnapi megkeresésünkre Kádár Tamás, a szervező Sziget Zrt. cégvezetője. Pontos forgalmi és eredménybecslést a tegnap este bizonytalanságaira tekintettel még nem adott. (Az égiek ugyan az utolsó napig kegyeikben tartották a fesztivált, kedd este kiadós zápor ülepítette le a vendégeket addig leginkább zavaró port.) A rendezvény ter..
2018-08-15 11:26:03 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A hatodik Terminátor-filmet Budapesten forgató Arnold Schwarzenegger visszakapta 1969-ben, testépítőként nyert serlegét.Az eredeti terv szerint Berke Loránd magyar bajnok fekvenyomó Ausztriában adta volna át a sztárnak az 1969-ben, Londonban nyert serlegét, de a találkozó Schwarzenegger szívműtétje miatt elmaradt. A Budapesten forgató filmszínész, bár ritkán mutatja ki az érzelmeit, láthatóan meghatódott, amikor a már elveszettnek hitt ereklyét visszakapta.A testépítő versenyen ny..
2018-08-15 11:20:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Salih Khaternek hívják, és szudáni születésű brit állampolgár.Megnevezték szerdán az előző nap a brit parlament közelében történt gázolásos incidens elkövetőjét: a BBC kormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy a 29 éves férfit Salih Khaternek hívják, és szudáni születésű brit állampolgár ? írja az MTI. A The Daily Telegraph című lap szerint a férfi mintegy öt éve költözött az Egyesült Királyságb..
2018-08-15 11:11:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Afrika veszélyeztetett majmainak létét tehetik kockára az olajpálma-ültetvények egy új tanulmány szerint - írta az MTI a BBC hírportálja alapján.Az olajpálma termesztésére alkalmas területek többsége az emberszabásúak élőhelye a kutatók szerint, akik az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) ismertették eredményeiket. Azt vizsgálták, hogyan befolyásolhatja az élővilág sokszínűségét, ha Afrikában is elterjednek az olajpálma-ültetvények. Véleményük szerint a fogyasztók is..
2018-08-15 10:30:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Thibaut Courtois egykori klubja ellen mutatkozhat be a Real Madridban. A matracosok szurkolói plüsspatkányokkal készülnek, hogy megdobálják a belga hálóőrt.Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által időről időre közzétett koefficienslista (a legutóbbi öt év európai kupákban szerzett pontok adódnak össze) alapján napjaink két legjobb csapata találkozik az európai Szuperkupa ma esti döntőjében. A Bajnokok Ligája háromszoros címvédője, a Real ..
2018-08-15 10:10:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az elmúlt hónapokban világszerte felgyorsult az egyszer használatos műanyagok elleni küzdelem, Dominika még nagyobb sebességre kapcsolt, ugyanis január 1-től megtiltja a műanyagból készült ételhordók, poharak és szívószálak forgalomba hozatalát."Dominika a Természet Szigeteként hirdeti magát, így kötelességünk mindent megtenni, hogy kiérdemeljük ezt a címet"- mondta Roosevelt Skerrit miniszterelnök.Az elmúlt években a világ több országában különadót, termékdíja..
2018-08-14 18:29:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy köríves mozdulattal, ököllel, nagy erővel halántéktájon ütötte a férfit, aki ebbe majdnem belehalt. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette a vád.Az egyik belvárosi szórakozóhelyen biztonsági emberként dolgozó vádlott a szórakozóhely előtt bántalmazott egy férfit, aki életveszélyes fejsérüléseket szenvedett - írja honlapján az ügyészség. A vádirat szerint a sértett még tavaly júniusban egy V. kerületi szórakozóhelyen italozott a barátaival, ahonnan ? már ..
2018-08-14 16:27:30 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A család tagjai közt egy öt hónapos kisgyerek és egy terhes anya is van, a lakók szerint azonban a bíróság ezeket a szempontokat nem méltányolta.Érdekvédők és ellenzéki politikusok tiltakozása ellenére ma délután egy hatfős családot lakoltattak ki Budapest kilencedik kerületében - írja a Mérce.hu. A többgenerációs család egyik tagja ápolónőként dolgozik, ő azért nem tudott jelen lenni, mikor elvesztette otthonát, mert munkahelyén kellett lennie.A családot deviz..
2018-08-14 15:20:16 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az emelés egy uniós előírásnak köszönhető. Aztán jövő januárban és júliusban is hasonló mértékben emeli a kormány a dohánytermékek jövedéki adóját, és az sem kizárt, hogy végül 90-120 forintnál is jobban emelkedik a dohány ára.Dobozonként 30-40 forinttal drágulhat szeptemberben a cigaretta, és jövő januárban és júliusban újabb, ehhez hasonló mértékű áremelkedésre lehet számítani ? írja dohányipari forrásokra hivatkozva a Világgazdaság. Azzal is s..
2018-08-14 15:00:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Engedély nélküli nyomkövetőként viselkedik a Google - derítette ki az AP hírügynökség, és ezt a Princeton egyetem kutatói is megerősítették.A Google az androidos és az iOS alapú mobiltelefonokban akkor is eltárolja az útvonalainkat, ha ezt megtiltottuk neki - írta az euronews. A Google szerint a több mint százmillió felhasználót érintő nyomkövetés leállítható. Ezt és az adatok tárolását azonban nem a helymeghatározás menüpontban, hanem a "Web- és alka..
2018-08-14 14:52:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nem elég, hogy folyamatos sofőrhiánnyal küzd a fővárosi tömegközlekedés, leállhat a komplett elektromosbusz-flotta az Ikarus Egyedi Kft. csődje miatt.Kedd reggel a 20 darabos Modulo elektromosbusz-flotta 60 százaléka, 12 busz nem tudott forgalomba állni üzemképtelenség miatt - írja az index.hu. És a helyzet nemsokára még rosszabb lesz: az eleve könnyen meghibásodó járművek gyártója a csődeljárás alá vont Ikarus Egyedi, így a buszok karbantartói már nem dol..
2018-08-14 14:14:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Tombol a parlagfűszezon, sokan szenvednek allergiás tünetektől, amelyeket antihisztaminok segítségével próbálnak enyhíteni. Nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt választunk. A legjobb eredményt akkor várhatjuk, ha orvosi ellenőrzés mellett, személyre szabott terápiát alkalmazunk.Mint megírtuk, másodfokú riasztás van érvényben a parlagfű miatt. Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas ta..
2018-08-14 13:25:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A tíz leglátogatottabb európai város levegőjének belélegzése olyan, mint ha naponta 1-4 cigarettát szívnánk el - figyelmeztetett az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség.A légszennyezés egészségügyi hatásait vizsgálta az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség  nyáron a leglátogatottabb Európai városokban - írta a Greenfo. A légszennyezettség és a cigarettázás összehasonlítását a Berkeley Earth kutatásai alapján készíte..
2018-08-14 12:21:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Járműhiba miatt kéri az utasok türelmét a BKK.Járműhiba miatt nem jár a  4-es 6-os villamos az Oktogon és a Jászai Mari tér között ? írja a Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)...
2018-08-14 12:01:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Több szolgálati gépkocsinak is nekihajtott menekülés közben.Elfogtak egy borsodi férfit, aki a rendőrök elől menekülve autóját egy törzsőrmester felé vezette, majd nekihajtott több szolgálati gépkocsinak ? írja az MTI a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye alapján. A büntetett előéletű férfi július 13-án az M3-as autópálya egyik pihenőhelyén várakozott, amikor rendőrök próbáltak vele szemben intézkedni. Az el..
2018-08-14 11:00:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Már több ezerre tehető a menekültek száma Bosznia-Hercegovina nyugati részén, a horvát határnál található Bihacban. Senki sem tudja, mit hoz a jövő.Nem tudnak továbbhaladni a menekültek Boszniából tovább, Nyugat felé, mivel Horvátország jelentősen megerősítette a határszakasz védelmét. Több százan olyan ?épületekben? leltek menedékre, amelyeket még a délszláv háborúk során lőttek rommá. A balkáni útvonal lezárása után sok menekült fedezte fel, hogy Boszn..
2018-08-14 10:40:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A macskák és gazdáik közötti kommunikációt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói.Százötvenhét macskatulajdonos megkérdezése után megállapították, hogy minél magasabb értelmi képességet tulajdonítanak a gazdák a macskáknak, általában annál több kommunikációról számolnak be kettejük között. A tanulmány a Science Direct tudományos honlapon jelent meg - írta az MTI az ELTE közlése alapján.A macska mint házi kedven..
2018-08-14 10:23:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Részben "lustasága" vezetett a Homo erectus (felegyenesedett ember) kihalásához - írta az MTI az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) kutatóinak a PLoS One című tudományos folyóiratban publikált tanulmánya alapján.Az Arab-félszigeten a kora kőkorszakban élt előemberek populációinak régészeti vizsgálata azt mutatta, hogy a Homo erectus "nem igazán erőltette meg" magát az eszközkészítés és a nyersanyagok begyűjtése terén - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő..
2018-08-14 09:57:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nagy lendülettel közeledik a fesztivál a végéhez. A közönség úgy bulizik, mintha csak az első napon lennénk...
2018-08-14 09:39:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Omarosa Manigault Newman könyvet írt az amerikai elnökről, Trump ?dilisnek? nevezte a nőt.Omarosa Manigault Newman, a Fehér Ház tavaly év végén elbocsátott afroamerikai munkatársa titokban rögzített csaknem minden beszélgetést, amely a jelenlétében elhangzott az elnöki hivatalban. Ezeket is felhasználva könyvet írt Donald Trumpról, egyebek között azt állítva róla, hogy rasszista ? írja az MTI. Donald Trump elnök hétfőn több Twitter..