Hírforrás: SocialDaily

2017-11-16 10:00:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Te is állandóan azon kapod magad, hogy megint ugyanarra a hashtagre keresel újra és újra? Hát nem lenne nagyszerű, ha ezentúl egyszerűen bekövethetnéd ezt a hashtaget? Úgy tűnik, ez nemsokára meg is valósulhat, a Facebook “leányvállalata” új fejlesztésen dolgozik, ami lehetővé tenné, hogy ne csak profilokat, hanem hashtageket is be tudjunk követni. Jelenleg még a tesztüzem zajlik, egyelőre annyi van, hogy a követett hashtaggel ellátott bejegyzé..
2017-11-15 10:00:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Szeretnénk megnyugtatni a Z generációt, a Snapchat nem megy sehová, marad egyelőre és színesíti továbbra is a közösségi média palettáját. Futótűzként terjedt a közösségi oldalakon a pletyka, miszerint a tiszavirágéletű bejegyzések feltalálója, a Snapchat beszünteti tevékenységét. A hírt a Channel45News.com oldal hozta le, amely saját magát álhíroldalként aposztrofálja. A cikk szerint az applikáció november 14-étől nem lesz elérhető. Az sem sokat segít..
2017-11-14 10:00:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Akár egyéniben tolod, akár startupként, vagy egy nagy cég alkalmazottjaként, már biztosan tudod, mennyire fontos szerepe van a közösségi csatornákon megosztott tartalmadnak. Sok esetben ez az egyetlen kommunikációs felületed, amin keresztül a követőiddel kapcsolatba léphetsz, azaz ez az egyetlen esélyed, hogy profitot generáló vásárlókat varázsolj belőlük. Ha ezt tartod szem előtt, sosem feledkezhetsz meg róla, hogy a közzétett tartalmad minősége a lényeg...
2017-11-13 16:00:01 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Napi érdekesség! A Google “G” logója jelenleg úgy néz ki, ahogy azt a bal oldalon látjátok, amennyiben azonban “tökéletes kör” lenne, akkor a jobb oldali verzió lenne a helyes. Miért használja mégis a keresőóriás a “tökéletlen” változatot? A profi dizájnereknek nyilván kézenfekvő lesz a megoldás, nekünk azonban újdonság volt. Először is kezdjük azzal, hogy mit értünk tökéletes kör alatt! Nagyjából ezt: A kérdést el..
2017-11-13 11:30:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Shawn Achor, boldogságkutató elmondja, mi tesz minket boldoggá, és milyen viszonyban áll mindez a közösségi médiával. ?A hosszan tartó boldogság legfontosabb tényezőjét az emberi kapcsolataink képezik?.- véli Achor. De vajon a közösségi média boldogabbá tesz minket? A közösségi média azt adja számunkra, amire mi használjuk. Kutatása során Achor azt találta, hogy ha a közösségi csatornákon azért vagyunk jelen, hogy többet tudjunk meg barátainkr..
2017-11-13 08:10:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha rossz kedvünk van vagy szomorúak vagyunk, barátaink, családtagjaink egyből észreveszik rajtunk a jeleket: látják az arckifejezésünkből, testtartásunkból, hogy valami bajunk van. Erre mi az adekvát reakció? Megkérdezik, hogy vagyunk. A válaszunkból, és azt azt követő beszélgetésből pedig kiderül, hogy a főnökünk olyan elviselhetetlen, hogy komolyan fontolgatjuk, hogy holnap beadjuk a felmondásunkat. A beszélgetés során fény derül a részletekre, és lehet, hogy..
2017-11-12 10:51:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nemrég írtunk (ITT) a KFC zseniális Twitter kampányáról, melynek során a márka titokban bekövetett 5 egykori Spice Girls tagot, valamint 6 Herb nevű felhasználót. 5 spices & 6 herbs, pont ezekből áll a KFC titkos fűszerkeveréke. A trükköt egy Mike Edgette nevű felhasználó vette észre, akinek a leleplező Twitter bejegyzése azóta 323 000 retweetet és 716 000 like-ot ért meg.   .@KFC follows 11 people. Those 11 people? 5 Spice Girls and 6 guys named Herb..
2017-11-11 09:45:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Tegnapi cikkünkben bemutattunk 4 nagyvállalatot, akiktől nem szégyen ellesni néhány trükköt, hogy ütős Instagram kampányt tervezhessünk. Ahogy múltkor is írtuk, egyre több cég fedezi fel világszerte az Instagram kampányok hatásosságát, és mára komoly kiugrási lehetőség lett a márkák számára egy ügyes Insta-stratégia. A platformon minden a vizualitásra épül, a marketingstratégiánál is erre kell fókuszálni, és van néhány olyan módszer, amelyet bármilyen méretű cég si..
2017-11-11 09:39:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
141 095 mérföld… Kikiáltási ár: 499$… A luxus nézőpont kérdése. Ezekkel a címszavakkal és egy gyönyörűen fényképezett videóval Max Lanman 4 milliós nézettséghez jutott a Youtube-on, és majdnem eladta a barátnője régi autóját több mint 150 000 dollárért. A legtöbb ember, ha el akarja adni a 20 éves autóját, megjelentet egy hirdetést a helyi újságban, vagy felteszi azt a netre. Max Lanman barátnője is ugyanezt tette. Azzal a különbségge..
2017-11-10 19:05:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egyre több cég fedezi fel világszerte az Instagram kampányok hatásosságát. Az Instát már rég nem csak arra használjuk, hogy agyonfilterezett szelfiket és ételfotókat posztoljunk, mára komoly kiugrási lehetőség lett a márkák számára egy ügyes Insta-stratégia. Nem ismerünk más olyan felületet, ahol a modern marketing stratégia nagy részét a vizuális tartalom teszi ki, és ami 800 millió havi aktív felhasználót tudna felmutatni. Az Instagram a fiatalok kedvenc közösségi médiafel..
2017-11-09 17:00:12 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
“Hé, haver! Meg tudsz dobni néhány euróval?” Nyugat-Európában, pontosabban az Egyesült Királyságban, illetve Franciaországban valószínűleg meg fognak szaporodni az ehhez hasonló Messenger üzenetváltások, hiszen a Facebook a fenti országokban is bevezette a pénzküldés lehetőségét. Eddig csak az Egyesült Államokban volt hasonló megoldásra lehetőség, most azonban már kontinensünkre is megérkezett. Innen már csak néhány lépés a jó öreg Magyarország. Aki 2015-ben lemar..
2017-11-09 13:00:36 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Minisorozatunk első részében bemutattuk, hogyan hozz létre üzleti profilt, vagy alakítsd át már meglévő Pinterest profilodat üzleti profillá. Az első részben az első három lépésről olvashattál, a másodikban a 4., egyben legélvezetesebb lépésről írunk. 4. lépés: Csinálj nagytakarítást a tábláidon, és hozz létre újakat Ez elég sok időt fog igénybe venni, de muszáj rendet csinálni, ha évekig pinneltél össze-vissza mindent, ami megtetszett. Ne felejtsd el, hog..
2017-11-09 09:39:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sokáig úgy tűnt, a Snapchat az egyetlen alkalmazás, amelyik versenybe szállhat a Facebookkal. A legfrissebb adatok szerint a játék véget ért, a közösségi médiaóriás lesöpörte a konkurenciát az asztalról. A tinik között nagy népszerűségnek örvendő alkalmazás volt az egyetlen, amelyik azzal az ígérettel kecsegtetett, hogy hosszabb távon akár labdába is rúghat a Facebook mellett. Az önmegsemmisítő fényképek küldésére alkalmas szolgáltatás ..
2017-11-08 12:02:19 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Pinterestet lassan mér senkinek nem érdemes kihagyni a céges közösségi médiás megjelenési felületek közül, ugyanis egyre több márka képviselteti magát a képgyűjtős platformon üzleti profillal. Az alábbiakban 2 részben mutatjuk be, hogyan hozz létre üzlet profilt vagy alakítsd át már meglévő Pinterest profilodat üzleti profillá. Az első részben az első három lépésről olvashatsz, a másodikban a 4., egyben legélvezetesebb lépésről írunk. Kise..
2017-11-08 11:50:06 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A szavazás indításának lehetősége ismét visszatért a Facebookra! Kezdődött mindez azzal, hogy a Messengeren belüli csoportos beszélgetésekhez hozzáadták a szavazás opciót, majd folytatódott múlt hónapban a funkció Instagram Stories-ra történő bevezetésével. Persze az ötlet nem új, már évekkel ezelőtt is indíthattunk szavazást a Facebookon. Akkoriban ?Kérdés feltevése? néven futott, de a funkció mindösszesen két évet húzott le közöttünk. Az Oldala..
2017-11-07 18:00:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy ismeretlen város felfedezése nagyszerű kulturális kaland tud lenni. Bepakolni egy ilyen utazáshoz… nos, időnként önmagában az is egy kaland. Sokan rástresszelnek a témára, és nem kis fejtörést okoz számukra, hogy mi kerüljön a bőröndbe és mi az, ami felesleges. Összeállítottunk egy listát, hogy melyek azok a kütyük, amit mindenképp érdemes becsomagolni, ha külföldre készülsz, hogy biztosítsd az otthon megszokott kényelmet és a munka is gördü..
2017-11-07 13:00:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Halloween előtt Jan Rezab, a 2 perces videókba számtalan okos, adatokkal alátámasztott social-media-tanácsot belezsúfoló cseh-amerikai fiatalember megígérte, hogy nem csak jósolni fog, hanem az ünnep után elemezni is. Megígérte, mi is megígértük, íme a tanulságok. íme a videó:   Nézzük meg, kinek hogy sikerült a Halloween kampánya, kik a nyertesek! A Socialbakers mérési adatait használták fel a megjelenések sikerességének a kielemzéséhez. Az Instagramra vonatkozó eredmények meglepeté..
2017-11-07 08:49:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az Ahref készített egy tanulmányt, amelyben azt vizsgálták, hogy milyen időkerettel kell számolnod, ha szeretnéd megdobni a SEO helyezésedet. Sajnos semmilyen olyan módot nem találtak, ami segítene lerövidíteni a várakozási időt, azonban arra rámutattak, hogy mibe kerül felkerülni az első tíz találat közé. A The Website Group készített ebből egy infogarfikát, ennek a tartalmát olvashatjátok most szövegesen. Ha valaha dolgoztál már SEO-val, akkor kizárt, hogy ne..
2017-11-06 13:43:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ez itt Vince Vaughn egy stockfotón. MI?? Ja, nem, de azért elsőre mi is elhittük, aztán kiderült, hogy ügyes photoshop. Ha ez tényleg Vince Vaughn lenne, még fel is használnánk egy blogbejegyzéshez. Vagyis fel is használtuk… Mind tudjuk, ha arról van szó, hogy egy reménybeli vevő figyelmét meg akarjuk ragadni, ütős képre van szükségünk, ami segít abban, hogy átjöjjön az üzenet. A HubSpot  is arra hívja fel a figyelmet, hogy a képeket tartalmazó bejegyzések 150%-kal..
2017-11-06 07:11:35 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A hastagek már szinte mindenhol megtalálhatóak és népszerűségük töretlennek látszik. Mindenki használja őket valahogy és emiatt a reménytelen, internet-függők kvázi szimbólumává is vált. Mégis, kevés vállalat, cég használja a kettőskeresztet úgy, hogy az előnyös legyen. Pedig a megfelelő használatukkal könnyebben elérhetővé válunk mások számára, és mi is több embert fogunk elérni az adot platformokon. Itt az ideje tehát megtanulni, hogyan ha..
2017-11-05 21:46:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ahogy előző cikkünkben már említettük, az utolsó negyedév mindig a következő éves előrejelzésekről szól. Most először a Facebookot vesszük görcső alá. Az előző részben már beszámoltunk az AR térnyeréséről és arról, hogy a social media óriás igyekszik majd összekapcsolni a felhasználók online és offline tereit a kiterjesztett valóság segítségével, valamit komoly előrelépésre számíthatunk a helyalapú hirdetések terén. Szó v..
2017-11-05 09:30:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Bármilyen termékkel vagy szolgáltatással legyél is jelen a piacon, a karácsonyi ünnepek mindenképpen kitűnő üzleti lehetőséget rejtenek magukban. Elképesztően jó marketing stratégiákat lehet az ünnepekre felépíteni, és különösen igaz ez az online marketingre, hiszen az ünnepekre lázasan készülőknek több mint 50%-a megszólítható a közösségi csatornákon keresztül. Miért van ekkora befolyása a közösségi média platformoknak az ünnepek során..
2017-11-04 14:00:50 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A digitális marketing világa villámgyorsan változik napról-napra, jó, ha tudunk az aktuális platformok híreiről, trendekről és taktikákról. A statisztikák különösen fontos információforrások, de legalább ugyanilyen fontos, hogy megbízható helyről származzanak. A statisztikai adatok segítenek, hogy beazonosíthassunk egy-egy trendet, amiből a jövőbeni stratégiánk során profitálhatunk. Az alábbi Instagram statisztikák jó kiindulási alapot nyújtanak ehhez. 1. ..
2017-11-04 09:00:09 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egyre szélesebb körben népszerűek a mobilos randiappok, ám kevesen gondolnak bele, hogy jobbra, balra húzogatás közben a magánszférájuk védelmére is kellő figyelmet fordítsanak. Pedig kis utánajárással akár a felhasználók lakcíme is kideríthető, így bárki könnyen zaklatás, vagy akár zsarolás áldozatává is válhat. íme a legfontosabb tudnivalók, hogy mely információkat és hogyan (nem) érdemes megosztani a randiappokon! A Kaspersky Lab több nemzetközil..
2017-11-03 12:04:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy “reklámzajos”, gyorsuló világban, ahol minden a sebességről, a meghökkentően kreatív, trükkös vagy éppen agresszív megoldásokról szól, az IKEA újra meghúzta a váratlant. Tudatosan legyártották a világ legértelmetlenebb és legunalmasabb Youtube hirdetését. Miért? Más márkák mindent elkövetnek azért, hogy 5 másodpercbe belezsúfolják a legfőbb értékesítési érveiket annak érdekében, hogy egyrészt tovább nézze a felhasználó, másrészt átkattintás esetén is..
2017-11-03 11:31:15 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Manapság már egyre nehezebb olyan gyorsan reagálnunk a hozzánk beérkező üzenetekre, ahogy azt a feladók elvárják. A LinkedIn éppen emiatt döntött úgy, hogy automatikus üzenetekkel teszi gördülékenyebbé a beszélgetést. A LinkedInen egyszerű kapcsolatba lépni másokkal, viszont kommunikáció nélkül nem tud kialakulni a valódi lehetőségeket hordozó mély és értékes kapcsolat. Persze, tudjuk, nehéz folyamatosan éltetni a párbeszédeket, és kellő gyorsasággal reagálni a..
2017-11-02 14:00:29 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
18 év után árulta el a Mátrix különleges effektjein dolgozó szakember, hogy mit tartalmaz a zöld lefelé futó forráskód. Simon Whiteley, produkciós tervezőként dolgozott a Mátrix-trilógián. A film első részét még 1999-ben mutatták be a mozikban, és világszerte óriási sikert aratott. Számos díjat besöpört, a különleges lefelé folyó kódsor pedig a film védjegyévé vált. A film népszerűségének köszönhetően az elmúlt évtizedekben számos elemzés, é..
2017-11-02 10:37:17 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A tartalommarketinggel kis cégeknek is érdemes foglalkozni. Infografika segítségével mutatjuk be, mire kell figyelni egy sikeres kontent stratégia kialakítása során. A tartalommarketing nem csak a nagy cégeknek kötelező program A kontent marketing fókuszában nem a termékeink és szolgáltatásaink jó színben feltüntetése áll közvetlenül. A cél az, hogy hogy potenciális ügyfeleinket értékes és érdekes tartalmak megosztásával szórakoztassuk, és ezáltal közelebb kerüljünk hozzájuk ..
2017-11-01 14:00:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Rengeteg hallani most a kiterjesztett valóság, azaz az AR (Augmented Reality) virágkoráról, a benne rejlő lehetőségekről, de azért legyünk őszinték: egy kifejetten költséges megoldásról van szó, sikeres példákat pedig egyelőre nagyítóval kell keresni. Összeszedtünk néhány olyan sikeres, vagy legalábbis annak tűnő megoldást, amelyből ötletet lehet meríteni az AR kampányok tervezéséhez, illetve próbáltunk felállítani néhány olyan kritériumot, ami a..
2017-11-01 11:00:12 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Eleged van a barátaidból, akik evés közben is a telefonjukkal babrálnak? Unod már azt a sok művészien elkészített foodporn fotót az Instán? Kevin Freshwater, közösségi médiasztár zseniális megoldást kínál a problémára! Múlt héten posztolta Instagram oldalára az alábbi videót, amely egy összeállítást tartalmaz saját trollkodásairól. A montázsban végignézhetjük azt, ahogy Kevin a kattintás előtti utolsó pillanatban egy könnyed mozdulattal tönkrevágja barátai..
2017-11-01 07:29:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook nem először pillantgat a versenytársak feljesztéseire, hogy aztán maga is alkalmazza a neki tetszőket egy módosított formában. A Snapchat és a LinkedIn fícsörök megkívánása után most a Pinterestre vetett szemet Zuckerberg teremtménye. Jelenleg a Sets funkció tesztelése zajlik. A Pinterest az a platform, ami arra épült, hogy a felhasználó bemutathassa a nagyvilágnak az érdeklődési körét, jellemző módon kategóriákba rendezve. A táblák rendszere eg..
2017-10-31 11:30:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Nike mindig is elkényeztette a fogyasztókat a nagyszerűen sikerült kampányaival. Ne is menjünk messzire, vegyük csak a szlogent “Just Do It”, ebben minden benne van, frappáns, igazi, motiváló, a privát életben és sportolóként is könnyű vele azonosulni. A márka számtalan sportolót kísért már el felejthetetlen sikerek, elképesztő teljesítmények elérése során. A szlogen reményt, lehetőséget sugall, de mindenekelőtt a befektetett munka fontosságát és a hit..
2017-10-31 08:45:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ma Halloween, ezért a Facebook is számos újdonsággal, köztük egy Facebook Camera-n belüli játékkal készül az év legrémisztőbb ünnepére. Nagy divat a Hallowen, és a Facebook szeretné, ha tudnál róla. Ezen a héten a Facebook és a Messenger is tele lesz az ünnephez kötődő mókákkal és játékokkal. Még ha nem is kapcsolódsz be az egyébként főként az angolszász országokban népszerű ünnep eseményeibe ? hiszen macerás is, költséges is lenne például maskarákba bújni..
2017-10-30 16:02:17 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Elérkeztünk a 2017-es év utolsó negyedévéhez, ami csupán egyet jelenthet – elérkezett az előrejelzések időszaka. Az elkövetkező hónapokban valószínűleg téged is elárasztanak majd a 2018 legfontosabb tendenciáival, uralkodó trendjeivel kapcsolatos híresztelések. Sok ezek közül hasznosnak bizonyul majd a jövő évi tervezést illetően, de biztos lesz néhány haszontalan, önjelölt szakértő általi ?tuti biztos? tipp is. Minden esetre ezek..
2017-10-30 14:41:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Tinder a mai napig szexpartner-keresőként, vagy legalábbis a szinglik egyik komolytalan játékszereként él a köztudatban. Casey Napolitano, egy Los Angeles-i ingatlanügynök számára a Tinder azonban egyet jelent a szerelemmel. Casey ugyanis férjét, John Napolitanot, az első és egyben utolsó Tinder randiján ismerte meg. Egyetlen fotó alapján ?húzta jobbra?. Hat hónappal később már közösen vettek házat, és pár hónapra rá, eljegyezték egymást. Immáron közel h..
2017-10-29 21:17:02 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A fejlettebb országokban a Twitter számít az egyik legfontosabb információforrásnak. Épp ezért nem véletlen, hogy míg korábban közösségi média felületnek számított, ma már sokan hírportálként emlegetik. Az oldal egyik hátulütője épp ezért sokak szerint az, hogy a megjeleníthető hírek, üzenetek számára csupán 140 karakter áll a tweetelők rendelkezésére, ami igen csekély. Nagyjából ennyi karaktert használhattunk fel régebben egy SMS megírására. A Twitter azonban sokáig tar..
2017-10-29 10:27:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Lájkoljuk vagy sem, de tény, hogy ma a social media sztárok uralják a divat világát. Felejtsd el a Vogue-ot, eljött az Insta-divatdiktárorok ideje: erre lehet legalábbis következtetni abból a tényből, hogy az idei londoni Fashion Week legbefolyásosabb személyisége egy 30 éves Instagram celeb volt, aki azzal üti agyon az idejét, hogy világszerte utazgatva fotóztatja magát dizájner cuccokban. Chiara Ferragni az új generáció képviselője, és ha nekünk nem is cseng ismerősen ..
2017-10-28 17:00:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Minden márka, amely fontosnak tartja az Instagramos jelenlétet – és ez erősen javasoljuk is -, folyamatosan arra törekszik, hogy még több követőt irányítson az oldalára. Szakembereket és aktív Instagram-tevékenységet folytató  brandek képviselőit kérdeztünk, ők milyen etikus és hatásos módszerekkel élnek. Mióta tudjuk, hogy az Instagramon is muszáj megjelenni és releváns, egyben hatásos kontentet szolgáltatni, megnőtt a növekedési tanácsot ígér&..
2017-10-28 10:57:23 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A múlt hét újdonságai közé tartozik, hogy a Facebook a Live videó közvetítésébe beépítette a képernyőkép megosztási opciót. így már egy külön szoftver használata nélkül oszthatod meg a képernyőképedet akár élő bejelentkezés közben. Szeretnéd lájvozás közben megosztani barátaiddal vagy csapattársaiddal a képernyőképedet? Nos, mostantól erre is lehetőséged van, ráadásul mindezt anélkül tudod megtenni, hogy le kellene töltened egy újabb ..
2017-10-27 16:36:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Új fejlesztés érkezik a Facebook Ads rendszerébe, ami jelentősen lerövidíti a hirdetési kreatívok tesztelésének folyamatát. Eddig két, vagy több kreatív teljesítményének összehasonlítása egy hosszú és gyakran költséges folyamat volt. Különösen abban az esetben, ha több célcsoportra le akartuk futtatni a tesztet egyszerre. Feltöltöttünk egy kreatívot, vártunk néhány napot, leállítottuk. Jött helyette egy másik, itt is hagytunk neki pár napot...