Hírforrás: SocialDaily

2019-02-17 08:26:24 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Flickr fotó- és videómegosztó portál még tavaly ősszel jelentette be, hogy idén februártól megszünteti a felhasználónkénti egy terabyte-os anyagtárolási lehetőséget az oldalon. A profillal rendelkezők ezer darab képi anyagot tölthetnek fel. A tisztogatás megkezdődött, mire érdemes figyelni? Kézenfekvő megoldás, hogy váljunk fizető felhasználóvá. Ha mégis megtartjuk ingyenes fiókunkat, akkor jó tudni, hogy a fájlkisöprő szoftver időrendben ..
2019-02-16 06:43:23 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az elmúlt években egyre veszélyesebbek lettek az egykor még jó cél érdekében indult kihívások. Ma már egyre több esetben kötnek ki kórházban a résztvevők, sőt olykor már a rendőrség bevonása is szükségessé válik. Ahogy már mi is megírtuk, az elmúlt hónapokban a kihívásvideók már addig fajultak, hogy a YouTube bejelentette: nem engedélyezi többet a veszélyesnek bizonyuló kihívások feltöltését a platformjára. Nos, a fiataloknak sikerült kicselezniük ezt az új sza..
2019-02-15 17:30:21 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mivel a látogatottság minden platformon változik, jó, ha tudjuk, hogy az egyes felületeknek mikor a legnagyobb a nézettségük. A szakértők a Facebookot, az Instagramot, a Twittert és a LinkedInt vették górcső alá. Közösségimédia-marketinges tippek kezdőknek és haladóknak. Mielőtt rátérnénk, hogy melyek a legjobb időpontok a posztolásra, vegyük figyelembe a célközönség demográfiai összetételét, a szakterületet, amelyben a vállalkozásunk műk&ou..
2019-02-15 10:08:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy Chrome-bővítmény segítségével hatékonyabban sajátíthatjuk el az idegen nyelveket, miközben filmeket vagy sorozatokat nézünk a legnépszerűbb streamingszolgáltatón. Egy új nyelvet elsajátítani hasznos dolog. Netflixet nézni pedig kényelmes és szórakoztató. A Language Learning with Netflix (Nyelvtanulás a Netflixszel) bővítménnyel viszont a kettő már ötvözhető is. Ha Chrome böngészőben nézzük a kedvenc Netflix-sorozatunkat vagy filmünket, a b..
2019-02-14 14:08:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Megint újít az Instagram. A népszerű képmegosztó webes felületén is lehetőségünk lesz üzeneteket küldeni, ha éppen úgy tartja kedvünk. Sokan talán nem tudják, de a számítógépen is elérhető az Instagram. A webes felület eddig szinte csak képnézegetésre, videózásra és lájkolásra volt alkalmas. Képek és videók megosztása normális posztként vagy sztoriként nem támogatott, és állítólag nincs is tervbe véve ennek lehetősége. Viszont a most szárnyra kapott hír szerint már tesztelik ..
2019-02-13 17:00:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Legtöbb feltöltése többmilliós nézettséget hoz. A filmjein az látszik, miként szabadul ki a koszbörtönből egy-egy műalkotás. Julian Baumgartner videói bár nem versenyezhetnek, mondjuk, Beyonce szuperklipjeivel, mégis a metaforikusan a születés misztériumához kapcsolható filmjeit tartalmazó csatornájának 500 ezer követője van a YouTube-on.  Az első videója az Arkhimédész meggyilkolása című műalkotás felújításáról szólt. Az olajfestmény e..
2019-02-13 15:44:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Több tanulmány is készült, amely a közösségi média hatásait elemzi. Joseph Rock, a Cleveland Clinic munkatársa szerint bár ezek a felmérések nem vizsgálják a konkrét okot és a pontos hatást, az eredmények még mindig aggasztóak. Joseph Rock úgy vélte, a közösségi média a társadalmi jólét érzését kelti, vagyis azt, mintha valakihez kötődnénk, mintha egymással, a barátainkkal kommunikálnánk. Egy újabb tanulmány kimutatta, hogy az egy közösségimédia-platf..
2019-02-12 18:30:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A New York-i ügyészség vizsgálatot indított a Demuvi nevű cég ellen, amely a hatóság szerint hamis profilokkal üzérkedik, és közösségi oldalak felhasználóinak adatait lopta el. Ezeket aztán jó pénzért felajánlotta az ügyfeleinek mint követőket. Másoknak ugyanígy lájkokat adott el. A The New York Times kalkulációja szerint a Twitter 48 millió felhasználójának mintegy 15%-a csupán virtuális user, akik valóságosnak tűnnek. A közösségi oldal szerint az arányuk..
2019-02-11 18:10:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mindenki tudja, hogy a háttérben nagyban megy az adatmegosztás. Azzal már kevesen vannak (sajnos) tisztában, hogy mit is takar pontosan a Facebook adatvédelmi szabályzata. Az alábbi cikkben ezt próbáljuk meg tisztába rakni. Ne is kerülgessük a forró kását, a Facebook mindent rögzít, ami az oldalán történik. Onnantól kezdve, hogy regisztrálunk a közösségi médiumra, gyakorlatilag betekintést engedélyezünk az életünkbe. Minden egyes képfeltöltés, megosztás, kép- és videónéz..
2019-02-11 14:27:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A sikeres közösségimédia-marketing több fázisból áll. Ha terméket vagy szolgáltatást értékesítünk az interneten keresztül, jó néhány dologra oda kell figyelnünk. Ebből az egyik és talán a legfontosabb, hogy saját magunk leszünk üzletünk ügyfélszolgálata. íme néhány hasznos tanács, hogy sikeresen kezeljük a felmerülő problémákat. Válaszoljunk olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet Egy gyors válasz elengedhetetlen, ha elégedetlenkedő ügyfelekről van szó..
2019-02-10 05:00:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy spanyol legfelsőbb bírósági határozat arra kötelezi a Google-t, hogy ne találjon rá a ?pontatlan? hírekre, mert ezek sérthetik az egyén becsületét, magánéletét. Nem csupán az érdekes, miként jutott idáig egy ?tucat? tudósításból kavarodott vihar, hanem az is: mi következik ebből. Az Elpais.com hírportálon megjelent egy hír: ?egy ourense-i erdészt orvvadászat miatt büntettek meg?. Le is írták, mi történt, és hogy ennek nyomán az erdészt kizárták a helyi vadásztársaság..
2019-02-09 05:00:03 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Szeptembertől lesznek elérhetők az Unicode Consortium nonprofit szervezet által kidolgozott emojik, amelyekről már most közzétettek egy listát kedvcsinálónak. Lesz kerekesszékes jel, néhány modern ennivaló vagy ruhadarab stilizált képecskéje, egy vércsepp, amely a menstruációt jelenti és még jó pár meglepő ikon. A lista 59 új elemet tartalmaz és 230 opciót például a bőrszín vagy a személyiségtípus stb. megválasztására. Az említett cég már jó ideje törekszik a k..
2019-02-08 12:00:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Pew Research Center legújabb kutatása azt vizsgálta, hogy a fejlett és fejlődő országokban miként alakul az okostelefon- és a közösségimédia-használat. Ki gondolta volna, hogy éppen az izraeliek a legnagyobb közösségimédia-felhasználók? Pedig 77%-uk napi szinten használ olyan közösségi médiumokat, mint a Facebook, az Instagram vagy a Twitter. Ezzel pedig meg is szerezték maguknak a ranglista legelső fokát, éppen megelőzve Dél-Koreát, ahol a la..
2019-02-08 10:13:43 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook új, hiánypótló funkcióval bővítette a Messenger alkalmazást. Viszlát meggondolatlanul elküldött üzenetek! A pillanat hevében írt üzenet, véletlenül rossz ismerősnek küldött kínos történet? Bizonyára sokakkal előfordult már hasonló. A Facebook segít, hogy a jövőben elkerüljük ezeket. Néhány hónapja már felröppent a hír, hogy érkezik széles körben is a lehetőség, aztán semmi nem lett belőle. Most viszont végre megérkezett a vár..
2019-02-07 13:00:59 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi média hatásos eszköz, de hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle, ahhoz lépést kell tartanunk a trendekkel. Elmúltak azok az idők, amikor elég volt a Facebookon és a Twitteren való jelenlét. Ahhoz, hogy elérjük a közönséget, és érdekfeszítőek maradjunk, új stratégiákat kell alkalmaznunk. Minőség a mennyiség felett A Facebook tavaly bejelentette, hogy visszaszorítják a hamis híreket, és próbálják a beszélgetést kiváltó tartalmakat előny..
2019-02-07 12:04:37 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Babiloniát szeretik a követői. Ékszereket árul, és hozzá vicces élő anyagokkal szórakoztatja több tízezer követőjét. Csendes mederben folytak a közösségi médiás mindennapok, mígnem trollok támadták meg a mit sem sejtő hölgyet. Ám ekkor váratlan dolog történt. Meghökkentő történet a közösségi médiumok hétköznapjaiból. Babilonia sorsa akkor vett keserű fordulatot, amikor egy egyesült államokbeli latin-amerika..
2019-02-06 14:04:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi háló születésnapja alkalmából Mark Zuckerberg megosztott egy blogbejegyzést, amelyben bizonyítja, hogy továbbra is álomvilágban él. Mark Zuckerberg megosztó személyiség. Főleg az elmúlt évek facebookos adatvédelmi visszaéléseinek következtében az emberek jobbára negatívan gondolnak a milliárdos cégvezetőre. Legújabb blogbejegyzésében Zuckerberg nem hazudtolta meg önmagát, és továbbra is figyelmen kívül hagyta a Facebookot övező kritikákat és bo..
2019-02-06 13:51:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Németországban a versenyhivatal megtiltotta, hogy a Facebook a felhasználók adatait kiadja harmadik félnek, praktikusan egy másik közösségi médiumnak. A német hatóság úgy érezte, hogy a Facebook visszaél a felhasználók adatainak birtoklásával és kezelésével. A vizsgálat 2015-ben kezdődött, és az úgynevezett ?árnyékprofil? (shadow profile) ügyében indult. Ilyen láthatatlan profilt azok kapnak, akik nem felhasználói az adott közösségi médiumnak, de egy másiknak igen, ..
2019-02-05 18:54:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy felmérés szerint a britek több mint fele úgy véli, hogy a közösségi média megakadályozza őket abban, hogy igazi barátokat szerezzenek a való életben. A OnePoll kutatóintézet több mint háromezer felnőttet kérdezett meg a közösségi médiával kapcsolatban. Tízből hatan elmondták, hogy a barátaikkal kevesebbet találkoznak, amióta a világ egyre digitálisabbá vált. A válaszadók 55 százaléka pedig úgy vélte, hogy a közösségi média felszínesebbé ..
2019-02-04 17:00:41 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A cupertinói cég pár napra kizárta a Facebookot és a Google-t az iOS fejlesztőknek fenntartott platformjáról, mert azok súlyos szabályokat szegtek meg. A legújabb botrány rávilágított a techóriások közötti különbségekre, ami az adatvédelmet illeti. Az Apple köztudottan szigorú szabályokhoz köti a saját áruházában megjelenő alkalmazások feltételeit, valamint adatvédelmi elveit. Elég csak a közelmúltban nagy botrányt kavart Tumblr-kitiltásra gondolni, miután..
2019-02-04 14:49:10 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi média nemcsak a személyes márkák felépítésében segít, hanem nagyon hasznos a brandek számára is. Nézzünk néhány módszert, amelyet a márkák felhasználhatnak a közösségi médiás jelenlétük során. Hozzunk létre egy irányelvet Muszáj kialakítani egy közösségimédia-irányelvet. Ezek azok az alapvető ?szabályok?, amelyeket egy szervezetnek alkalmaznia szükséges, és folyamatosan be kell tartania. Fontos, hogy a cég megmaradjon az általa kialakított kereteken..
2019-02-03 05:00:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A katalán rendőrség letartóztatott egy 37 éves férfit, akit azzal vádolnak, hogy a közösségi oldalakon kiskorúakkal lépett kapcsolatba, hogy pornográf képeket szerezzen róluk, sőt abuzálja őket. Egy 11 éves Prat de Llobregat-i kislány feljelentésére indult meg a nyomozás, akit a férfi biztosított arról, hogy beleszeretett, és így csalt ki tőle szexuális tartalmú fotókat. A nyomozás még augusztusban kezdődött, és a rendőrég igyekezett alapos munkát vég..
2019-02-02 04:00:17 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Miközben a fiatalok körében ez egyik leginkább vágyott szakma lett az influencerkedés, úgy tűnik, a technikai fejlődés meg is ássa ennek a foglalkozásnak a sírját. ?2019-ben és 20-ban egyre több virtuális influencer lesz? Meglátjuk majd, hogy milyen sokan fektetnek tőkét a fejlesztésükbe? ? állítja Peter Rojas a Betaworks Venturestől. Szerinte nemsokára új távlatok nyílnak a közösségi médiában, amit Rojas ?szintetikus valóságnak? nevez. A világmárkák ..
2019-02-01 18:00:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az Oscar-díjas Natalie Portman örömét fejezte ki, hogy még a Facebook előtt volt kamasz és fiatal felnőtt, mert így anélkül követhetett el hibákat, csinálhatott hülyeségeket, hogy azok archiválódtak volna az örökkévalóságnak. Portman kicsit viccesen megköszönte Zuckerbergnek, hogy neki még lehetett felhőtlen (felelőtlen) ifjúkora. De mi a különös kapcsolat Portman és Zuckerberg között? Natalie Portman a Sunday Today with ..
2019-02-01 15:28:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A számos vészjósló hírrel ellentétben a Facebook köszöni szépen, jól van. A legfrissebb, 2018 negyedik negyedévi adatok alapján a legnagyobb közösségi médium tovább tudta növelni bevételének és felhasználóinak számát.  Annak ellenére, hogy a Facebook az elmúlt években leginkább a fake news, a gyűlöletbeszéd és az adatvédelmi botrányok miatt kerül hétről hétre a hírek középpontjába. Azonban úgy tűnik, az internetezőket ez mégsem tántorítja el..
2019-01-31 17:00:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy svéd hotel arra ösztönzi a vendégeit, hogy tegyék le a telefonjaikat, és töltsenek minőségi időt a szeretteikkel. Mit szólnátok, ha teljesen ingyen szállhatnátok meg, ha legközelebb a svédországi Göteborgban jártok? Nos, a városban található Hotel Bellorában ezt megtehetitek. De előre szólunk, nem dicsekedhettek el vele a Facebookon vagy az Instagramon. Az ingyenesség ára éppen a mobil- és ezáltal a közösségimédia-mentes használat. A szállodá..
2019-01-31 13:21:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Amerikai közgazdászkutatók az Egyesült Államokban végeztek felméréseket arra vonatkozóan, hogy az emberek mennyi pénzért függesztenék fel a Facebook-használatot egy órára, egy hónapra vagy egy évre. Valódi pénzt helyeztek letétbe, hogy ösztönözzék a kutatásban részt vevőket: gondolják át, mekkora az az összeg, amivel úgy érzik, kompenzálódnak, ha a jelzett időintervallumokra lemondanának a facebookozásról. Egy évre ez átlagosan ezer dollár, vagyis alig kevesebb..
2019-01-30 13:59:57 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sok gyerek a YouTube és az influencerek által kínált és megosztott világban éli mindennapjait. Számukra a valóság már nem olyan izgalmas, mint a kedvenc YouTuberüket nézni. Már a legfiatalabbak is tisztában vannak vele, hogy kik a legaktuálisabb és legtrendibb influencerek a közösségi médián. Az ő mozgalmas életüket nézve számtalan dolgot ?megtapasztalhatnak? virtuálisan. Ennek eredményeként a való életben egyre kevesebb dolog éri őket az újdonság erejével, és így egyre kiseb..
2019-01-29 18:00:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Aaron Sorkin forgatókönyvíró és a producerek szerint az elmúlt évek Facebook-botrányai bőven szolgáltak elegendő anyaggal, amelyekre egy folytatás építhető. Több mint valószínű, hogy el fog készülni a második rész, a kérdés már csak az, hogy mikor. 2010 előtt Mark Zuckerberg még egy többnyire ismeretlen név volt a közéletben. Azonban már amit akkor tudni lehetett róla, az sem volt mindenkinek szimpatikus. Éppen ezért a közönség nagy érdekl&#..
2019-01-29 14:29:25 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az alábbi cikkünkben szülőknek adunk tippeket, hogyan ösztönözzék gyermekeiket a biztonságos Facebook-, Snapchat- és Instagram-használatra. 1. Döntsük el, mi a megfelelő kor a közösségimédia-használat elkezdésére Minden gyerek más. A szülőnek kell felismernie, mikor jött el az idő saját gyermekénél, hogy megismerje a közösségi média használatát, annak előnyeit, hátrányait, és nem utolsósorban a veszélyeit. 2. Közös f..
2019-01-28 18:00:23 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ismerőseink “tönkretehetik” a magánéletünket a közösségi médián, még akkor is, ha mi magunk nem is használjuk azt. A közösségi hálózatok ugyanis arra használhatják az ismerőseink által megosztott tartalmakat, hogy megjósolják, mi mit posztolnánk. Nem kell semmilyen bejegyzést feltölteni a közösségimédia-hálózatokra, hogy azok irányítói megtudják, kik vagyunk. Az ismerőseink úgyis elvégzik helyettünk az összes munkát. A Vermo..
2019-01-28 15:34:28 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy kutatás során kiderült, hogy a Snapchat van leginkább pozitív hatással felhasználóira. Ezzel szemben a Twittertől és a Facebooktól a legtöbben idegesnek, magányosnak és depressziósnak érzik magukat. A Snapchat a Murphy Researchcsel közösen kutatásba kezdett, hogy kiderítsék, mely közösségi médiumokat milyen céllal használják a felhasználók, és hogy ezek milyen érzelmi reakciót váltanak ki belőlük. A válaszok alapján három kategóriát különböztethet..
2019-01-27 05:00:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook nem adja fel, és tovább harcol az oldalától elpártolt fiatalok visszaszerzéséért. Most éppen egy trendi új alkalmazással próbálja visszacsábítani az elpártolt felhasználókat. Bizonyára fájó pont lehet a legnagyobb közösségi médiumnak, hogy az eredetileg fiatal egyetemistáknak létrehozott platformot ma már szinte csak ők nem használják. Az elmúlt években a Facebook tömegesen vesztette el ezt a korosztályt, főleg olyan közösségi médiumoknak kösz&o..
2019-01-26 06:00:50 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy új szolgáltatásnak köszönhetően most már a magányos utazóknak sem kell lemondaniuk a tökéletesen beállított Instagram-képek megosztásáról. Azzal bizonyára nem árulunk zsákbamacskát, ha kijelentjük, hogy a világjárásnak rengeteg előnye van. A jól megérdemelt pihenés mellett nyelveket tanulhatunk és új kultúrákat ismerhetünk meg. Azonban manapság talán az egyik legfontosabb szempont, hogy egy-egy utazás tökéletes alkalmat nyújt az izgalmas képek készítéséhez, amel..
2019-01-25 18:58:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A népszerű videómegosztó megelégelte, hogy a platformot használják a sok esetben életveszélyes online kihívások terjesztésére. A YouTube bejelentette, hogy a jövőben tiltva lesznek ?az olyan kihívásvideók és gonosz csínytevések, amelyek az emberi életre veszélyesek, vagy érzelmi sérüléseket okozhatnak?. Ahogy mi is megírtuk, decemberben ellepte az internetet az úgynevezett Bird Box-kihívás. Az őrületet a Netflix azonos című filmjének mintájára találták ki. A lényege, hog..
2019-01-25 12:52:09 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A celebeknek és az influencereknek sokkal egyértelműbben a rajongóik tudtára kell adniuk, amikor pénzt vagy ajándékot kapnak az online promócióért cserébe.  Két énekes, Ellie Goulding és Rita Ora, valamint jó néhány valóságshow-sztár is hivatalosan elkötelezte magát, hogy átláthatóbbá teszi a bejegyzéseit a közösségi médiában. Reményeik szerint egyre több híresség és befolyásoló követi majd a példájukat, és átláthatóbbá teszik az online tevékenységüket. Erre az amer..
2019-01-24 11:02:04 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A 100 milliós felhasználói szám elérése fontos mérföldkő. Az Amazonnak négy év kellett ahhoz, hogy elérje ezt a bűvös számot, a MyVoucherCodes segítségével pedig megnéztük, hogy az egyes közösségimédia-platformoknak mennyi időbe telt átlépniük az álomhatárt. Twitter: 5 év, 5 hónap Nem a tavalyi év volt a legsikeresebb a közösségimédia-platformok számára, és ezalól a Twitter sem volt kivétel. A cég az elmúlt negyedévben 9 millió havi twitterezőt v..
2019-01-24 06:00:26 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Közösségi médiás jelenlétünknek köszönhetően megtalálhatjuk álmaink munkáját, de el is veszíthetjük mostani állásunkat. Hatást elérni valakinél sosem volt könnyebb, ám ugyanilyen egyszerű elszúrni az egészet. A Facebook, az Instagram és más közösségimédia-profilok kiegyensúlyozott és pontos képet adnak arról, hogy kik is vagyunk. Ez azért fontos, mert a munkáltatók 70 százaléka megnézi az álláskeresők közösségimédia-oldalait. Nézzünk né..
2019-01-23 09:00:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi médiában élt élet olyan tökéletesnek tűnik, beleértve a ruhákat, az ételeket, a szabadidős tevékenységeket. Napjainkban nagyon könnyű létrehozni egy szépen kidolgozott álomszerű életet, mások pedig irigykedhetnek, pedig lehet, hogy az egész nem is igaz. A szakértők szerint a közösségi média egy kétélű kard, amely pozitív és negatív hatással is lehet valakinek az életére. Tanúi lehetünk annak, hogy ezeket a felületeket is has..
2019-01-23 07:10:42 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy 18 éves argentin cserediák fényképe szinte felrobbantotta a közösségi oldalakat. Tízezrek lájkolják és osztják tovább a fotót. Már az argentin online médiumok is beszámoltak róla. Mégis, ha leírjuk, mi látszik rajta, olvasóink aligha fogják érteni, miért a felhajtás. Nos, a fotó hátterében az Eiffel-torony látszik, az előterében pedig egy negyedbe tört műanyag kólás üvegben fernet gyöngyöződik. Mintha ebből bugyogna fel maga a vasszerkezet is. F&o..