Hírforrás: SocialDaily

2019-05-06 11:01:09 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A YouGov és a Cambridge Globalism közös felméréséből kiderült, hogy az Egyesült Királyságban élők 83%-a egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben tartja megbízható hírforrásnak az olyan közösségi médiumokat, mint a Facebook vagy a Twitter. A szervezők 23 ország több mint 25 000 lakosát kérdezték olyan témákról, mint a populizmus, globalizmus, és hogy mennyire tartják hihetőnek a különböző hírforrásokat, amelyek ezekről beszámo..
2019-05-04 07:34:37 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ingyenes filmek és sorozatok a YouTube-on? Igen. Ingyenessé teszi saját, prémiumtartalmait a legnagyobb videómegosztó platform. A YouTube ezzel a lépésével szeretné felvenni a versenyt az olyan nagyágyúkkal, mint a Netflix vagy az Amazon. Ehhez azonban még meglehetősen gyenge a felhozatala? Jelenlegi formájában megszűnik a havi előfizetéses rendszer a YouTube-on, jelentette be immár hivatalosan is a cég ügyvezető igazgatója, Robert Kyncl. A cég által eddig gyártott prémium-, ..
2019-05-03 09:10:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mark Zuckerberg a Facebook éves fejlesztői konferenciáján rengeteg izgalmas újdonságot harangozott be. Azonban ezek többsége inkább csak arra lesz jó, hogy egy időre elterelje a figyelmet a közösségi oldal folyamatos adatvédelmi botrányairól. Instagram Az alkalmazáson belüli kamera teljes átalakításon esett át. Ez lényegében nem volt újdonság, hiszen ahogy azt néhány hete megírtuk, Jane Wong, a ?közöségimédia-suttogó? már közzétette a fejlesztői alkal..
2019-04-30 06:45:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az énekesnő kisebb kihagyás után új dallal és rögtön a hozzá tartozó videóklippel tért vissza. Nem meglepő módon a ME! című dal és videó szinte azonnal egy rakás rekordot megdöntött a videó- és zenemegosztókon. Taylor Swift közösségi médiás posztjai alapján már hetek óta tudni lehetett, hogy valami újjal készül. így is lett, és mint mindig, mostani visszatérése is nagyot szólt. A múlt hét csütörtökön megjelent új dal a legtö..
2019-04-30 06:45:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az alábbi cikkben bemutatunk 4 mára már enyészetté vált közösségi oldalt még a közösségi média előtti időkből. Mindegyik hatalmas népszerűségnek örvendett fénykorában, azonban a Facebook, az Instagram és a YouTube térnyerésével mind elbuktak. Ti ismeritek őket? Talán még használtátok is? DailyBooth A DailyBooth fotóblogging oldal másfél évvel a ma már legnépszerűbb kép- és videómegosztó alkalmazás, az Instagram előtt startolt, hasonló f..
2019-04-29 11:43:15 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Úgy látszik, nem csak az ember nem tud ellenállni a közösségi média csábításának, hiszen már az ember legközelebbi rokonát, a csimpánzt is rabul ejtette a céltalan görgetés, lájkolás és követés az Instagramon. A videót elnézve, szinte hihetetlen, ahogy az emberszabású nagy érdeklődéssel nézi egymás után a majmos videókat az Instagramon. Mi több, a csimpánz profi, embert is megszégyenítő szakértelemmel használja az alkalmazást, görgeti a képeket, kivál..
2019-04-28 06:30:31 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Minden vállalkozás szeretne hatékonyabban versenyezni a riválisaival, ez azonban nem kevés kihívással jár. A kisebbeknek sokat segít a közösségi média és a digitális technológia. Ha vállalkozásunk van, az egyik és legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy használjuk a digitális technológiát cégünk népszerűbbé tételéhez, ennek pedig az egyik legegyszerűbb módja a közösségi médiás jelenlét. Ahhoz, hogy a versenytársaink elé vágjunk elengedhetetlen a közösségi ..
2019-04-27 06:27:35 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook 3D-s bejegyzései újabb izgalmas vizuális lehetőséget kínálnak, és valószínűleg nagy népszerűségnek örvendenek majd, különösen a mobilos felhasználók körében. A 3D-s fényképek lehetővé teszik, hogy más szögből is láthassuk a képet, így mindent több perspektívából is élvezhetünk már. A folyamatot a képrétegek összetett rendszere és az adatok leképezése biztosítja, de lényegében a Facebook a dupla kamerájú okostelefonok kamerare..
2019-04-26 06:00:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi médiumok legnagyobb sztárjai még be sem töltötték tizedik életévüket, de már tudják, mekkora jelentőséggel bír egy feliratkozó a YouTube-csatornájukra, vagy a lájkok és követők szerzése az Instagramon.  Az úgynevezett kidfluencerek, azaz gyerekinfluencerek éves szinten több millió dollárt keresnek meg maguknak (vagyis szüleiknek) azzal, hogy az interneten játszós videókat osztanak meg róluk, vagy éppen trendin öltöztetik fel őket..
2019-04-25 09:56:06 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook néhány változtatást eszközölt az oldalán, amelyekkel a felhasználók kifejezhetik tiszteletüket az elhunytak számára létrehozott oldalakon. Továbbá a barátok és a családtagok emlékeket tudnak majd feltölteni szeretteik oldalára. Az új rendszer célja kettős: egyrészt engedélyezi, hogy a profilok olyanok maradjanak, amilyenek akkor voltak, mielőtt a felhasználó meghalt, másrészt helyet biztosít azoknak, akik megosztanának emlékeket, illetve olvasnának mások által..
2019-04-24 17:20:24 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Központi Hírszerző Ügynökség a Facebookon és a Twitteren már évek óta aktívan jelen van. A mostani instagramos csatlakozással vélhetően a fiatalokat szeretnék megszólítani. Maga a CIA igazgatója, Gina Haspel jelentette be múlt héten a nagy hírt. Az amerikai nemzetbiztonságért felelős ügynökségnek az Instagram dolgozói személyesen fognak asszisztálni új profiljuk létrehozásában, hogy az a lehető legbiztonságosabb lehessen. Azt egyelőre nem tudni, hogy a n..
2019-04-23 11:54:19 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Kiszivárgott képek alapján megszűnhet az Instagramon a lájkok számlálója. Ez azonban hosszú távon egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. ?Azt szeretnénk, ha a felhasználók és a követők is a megosztott tartalmakra koncentrálnának, nem pedig az azokra érkezett kedvelések mennyiségére.? Ezzel összegezte az Instagram a lájkszámláló lehetséges megszűnését. Amennyiben az Instagram élesben is alkalmazni fogja a lájkok számainak eltüntetését, az sok ..
2019-04-21 08:00:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Na persze nem akárkinek. Ez a sztárgázsi csak a legnagyobbakat illeti meg, jelen esetben a Kardashian és Jenner család nő tagjait. Mindezt a leginkább megkérdőjelezhető minőségű termékek népszerűsítéséért. Az információ egyenesen édesanyjuktól Kris Jennertől származik, aki egy televíziós interjúban beszélt lányai közösségi médiás megjelenéséről. ?A lányaimat naponta számtalanszor keresik meg nagy cégek és brandek közösségi médiás ajánla..
2019-04-19 19:38:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Néha elfelejtjük, pedig alapvetően a social media nem rossz dolog. így volt ez a héten a szörnyű párizsi notre-dame-i tűzeset előtt készült kép esetében is, amely összehozta az internetezőket egy kedves cél érdekében. Bejárta az internetet a kép, amely a párizsi katedrális előtt készült nem sokkal annak lángba borulása előtt. Az eredeti képet annak készítője, Brook Windsor posztolta a Twitterre hétfő este, miután megtudta, hogy mi t&o..
2019-04-18 17:08:05 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Már meg se lepődünk? Ezúttal 1,5 millió felhasználó személyes e-mail-kontaktjait gyűjtötték be, azok tudta vagy engedélye nélkül. Az egész három évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Facebook megváltoztatta regisztrációs folyamatát. Addig az újonnan regisztrálóknak lehetőségük volt, hogy meglévő e-mail-kontaktjaikat szinkronizálják új facebookos fiókjukhoz, ezzel megkönnyítve ismerőseik megtalálását az oldalon. Azonban a 2016. májusi újítással nemcsa..
2019-04-17 20:43:28 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook folyamatosan frissítéseket tesz közzé, amelyek célja a káros és téves tartalmak, azaz álhírek elérésének csökkentése. Ezúttal az egyik legjelentősebb változás a csoportokra vonatkozik: azok a csoportok, amelyek többször is osztottak meg hamis információkat és álhíreket, ezentúl kevesebb embernek tűnnek majd fel a hírfolyamán. Ez egy fontos változás, mivel gyakran a csoportok oldalait használták a propagandaszövegek és a téves információk terjesztésé..
2019-04-16 20:23:29 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Lush kozmetikai márka bezárja a brit közösségimédia-oldalait. A hírt a Twitteren közölték, és indoklásuk szerint belefáradtak a harcokba az algoritmusokkal, valamint nem akarnak fizetni a hírfolyamokban való megjelenésekért. Üres lájkok helyett inkább valós kapcsolatot szeretnének kialakítani ügyfeleikkel. A cég, amely kézzel készített szappanokat, fürdőbombákat és egyéb testápoló termékeket árul, visszatér az alapokhoz. A Lush ugyanis felkérte a vásárlóit, hogy ezentú..
2019-04-15 20:06:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az Amerikai Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) ügynökei a Facebook használati feltételeit egyértelműen sértő módszerekkel kutattak fel bevándorlókat, akik ellen később vádat is emeltek. Pedig a szabályzat külön részben említi, hogy az alól a hivatalos személyek és a hatóság sem számít kivételnek. Az ICE ügynökei több éven keresztül tartottak fent több facebookos álprofilt, amelyeket szintén az általuk létrehozott kamu egyetem fenntartásához használtak. Az eg..
2019-04-15 12:26:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nem is akárhogyan. Az ősszel induló Disney+ film- és sorozatkínálata már megjelenésének napján a Netflix felhozatalával fog vetekedni. Egy ideje már tudvalevő, hogy a Disney saját streamingplatform létrehozásán dolgozik. A múlt héten azonban végre-valahára a nagyközönséggel is megosztották ennek részleteit. A Disney+ névre keresztelt szolgáltatás november 12-én startol az Egyesült Államokban, és már aznap elérhető lesz lényegében a Disney-kínálat legjava. Ezekbe beletart..
2019-04-13 17:29:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
?Életemet a lájkokért és a követőkért.? Sok instagramos ?influencernek? lehetne akár ez is a mottója, hiszen bármit képesek megtenni azért, hogy ők legyenek a nap felkapott Insta-sztárjai. A @positravelty Instagram-profil tulajdonosa, Kelly Castille és Kody Workman legújabb posztja sokaknál kiverte a biztosítékot. A 97 ezer követővel rendelkező amerikai Insta-celeb pár utazgatással keresi kenyerét, jelenleg éppen Indonéziában állomásoznak, az elmúlt hetekben onnan p..
2019-04-12 18:01:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Na persze nem teljesen, csak jelenlegi, önálló formájában. Elképzelhető ugyanis, hogy mindenki kedvenc üzenetküldő alkalmazása visszakerül oda, ahonnan jött: a Facebook alkalmazásba. Az egész háttérében pedig a facebookos alkalmazások üzeneteinek egyesítése állhat. Az erre utaló jeleket ezúttal is Jane Wong, népszerű közösségimédia-hekker és fejlesztő vette észre. Wong a Facebook alkalmazás fejlesztői változatában böngészve tapasztalta, hogy az a..
2019-04-11 17:47:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi médiás jelenlét az egyik leghatékonyabb módja brandünk vagy vállalkozásunk népszerűsítéséhez. A sikeres brandépítéshez azonban fontos néhány alapszabály betartása. Alábbi cikkünkben most azt boncolgatjuk, hogy mit ne csinálunk a közösségi médiában. Ne kérkedjünk Mindenkinek nyilvánvaló, hogy azért vagyunk jelen egy adott közösségi platformon üzletünkkel vagy személyes brandünkkel, hogy népszerűsítsük azt. Az első gondolatunk az lehet, ho..
2019-04-10 20:26:59 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A legnagyobb közösségi médium nem akarja megismételni azt, ami az amerikai elnökválasztások alkalmával történt. A Facebooktól azt nyilatkozták, hogy erősebben fognak fellépni a hamis hírekkel szemben Ausztráliában, és blokkolni fogják a külföldieket, hogy politikai hirdetéseket vásárolhassanak maguknak a néhány hét múlva tartandó választások előtt. A legnagyobb közösségimédia-oldal egyre nagyobb nyomás alatt áll, hogy a platformját megtisztítsa az álh..
2019-04-09 09:58:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az NBC News és a The Wall Street Journal felmérése szerint az amerikaiak többsége úgy gondolja, hogy a közösségi média rossz, veszélyes és megosztó. A közvélemény-kutatásban részt vevők többsége egyetértett abban, hogy a közösségi média rossz, és pazarolja az időt. A válaszadók 82 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a Facebook és a Twitter többet tesz azért, hogy elpazaroljuk az időnket a felületek használatával, mint azért, hogy segítsen az em..
2019-04-08 11:55:55 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Úgy tűnik, a legnagyobb közösségi médium megelégelte, hogy felületét ellepték a megbízhatatlan forrású álhírek, ezért most egy újítással szeretné promotálni a minőségi forrásokból származó híreket. Az elmúlt években a legnagyobb közösségi médiumok, így a Facebook is, többször kerültek a média kereszttüzébe, mert ezek nagyban hozzájárulnak a fake news, azaz álhírek megállíthatatlan terjedéséhez, ami pedig milliók félreinformálásához vezet. Az elmúlt hónapok..
2019-04-07 21:00:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook a forgalom növelése érdekében új opcióval bővítette az alkalamzását, amellyel lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsabban reagáljanak a közzétett posztokra. A Facebook folyamatosan változik. Egyrészt azért, hogy megfeleljen a közösség igényeinek, másrészt pedig, hogy a felhasználói között minél több aktív tagot tudjon magáénak. Ezúttal a reakciókban történt változás. A közösségi oldal vadonatúj opciója ugyanis lehet..
2019-04-06 17:28:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Mi tudunk csinálni 60 másodperc alatt? Egy instant üzenetet könnyedén megírunk, de egy e-mailt már nem biztos, egy jól megkomponált Instagram-posztot pedig már szinte lehetetlen egy percen belül elkészíteni. A képen látható infografika azt hivatott szemléltetni, mi minden történik egy átlagos perc alatt az interneten 2019-ben. Ez alapján 60 másodperc alatt többek között a következők történnek: 1 millió facebookos bejelentkezés 5 millió megtekintett YouTub..
2019-04-05 17:46:38 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az Instagram Stories egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy nagyobb közönséget érhessünk el. Mutatunk néhány tippet, amelyekkel nagyobb bevételre tehetünk szert, a történeteket használva. Fontos a következetesség Az Instagram-történetek esetén figyeljünk arra, hogy egész más a közönség, mint a személyes Instagram-profilunk esetén. A követőkkel való kapcsolat létrehozásának és fenntartásának fontos eleme a következetes megjelenítési forma. ..
2019-04-04 20:04:11 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A népszerű képmegosztó alkalmazás csak egy a sok közül, amely az elmúlt időben bejelentette, nem támogatja tovább a windowsos telefonokat, ezzel újabb szöget verve a Windows Phone koporsójába. Azok, akik Windows Phone-nal rendelkeznek, és használják az Instagramot, bizonyára találkoztak már azzal az üzenettel, amely arra hívja fel a figyelmüket, hogy április 30-ával megszűnik az Instagram for Windows alkalmazás a Windows 10 mobiltelefonokon. Onnantól kezdve a felhasználó..
2019-04-03 18:16:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A hercegi pár saját, névre szóló fiókkal csatlakozott az Instagram világához. Az első 24 órában pedig máris rekordokat döntögetnek. Harry és Meghan első számú közösségi médiás felülete ezentúl az instagramos @SussexRoyal fiók. Jelenleg csak egyetlen poszt szerepel rajta: egy tíz képből álló képgaléria, amely feleleveníti az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait. Az biztos, hogy a pár hihetetlen népszerűségnek örvend a közösségi médiában. ..
2019-04-02 18:16:14 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
2004-ben a Google éppen április 1-jén jelentette be a Gmailt. Akkor mindenki azt hitte, hogy csak egy jó vicc az egész. 15 évvel később a legtöbb ember már rendelkezik gmailes fiókkal. 2004-ben a Google nagy visszhanggal bejelentette, hogy Gmail néven e-mail-szolgáltatást indít, amelynek nem kevesebb mint 1 GB tárhelye lesz, azaz hozzávetőleg 50 000 levél tárolására alkalmas. Ez akkoriban szinte elképzelhetetlen volt, hiszen a konkurencia, a Hotmail és a Yahoo legjobb esetben is m..
2019-04-01 22:05:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A ?Miért látom ezt a bejegyzést?? funkcióval a felhasználók betekintést nyerhetnek a Facebook hírfolyam-algoritmusába. Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy megnyitottuk a Facebookot, és meglepő posztokkal kellett szembesülnünk, amelyekről talán nem is tudtuk, hogy vajon miért jelentek meg elsőként a hírfolyamunkban. A rejtélyes, már-már szeszélyes módon működő Facebook-algoritmus látszólag rapszodikusan helyez előtérbe tartalmakat, amelyekre a felhaszn..
2019-03-31 06:00:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A sportkluboknak érdemes szem előtt tartaniuk, hogy a közösségi média és a technológia fejlődésének köszönhetően a virtuális világ és a szurkolói élmények egyre szorosabban összefonódnak. Mit hoz a jövő? Feltörekvőben az e-sport? Az idei South by Southwest konferencián Peter Moore, a Liverpool Football Club vezérigazgatója és egykori EA Sports-elnök előadást tartott a futballszurkolók és a videójátékok szerelmesei számára arró..
2019-03-30 05:00:53 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A csaló, Evaldas Rimasauskas, aki 120 millió dollárral rövidítette meg a Facebookot és a Google-t, elismerte bűnösségét, akár 30 év szabadságvesztésre is ítélhetik tettéért. Evaldas Rimasauskas, az 50 éves litván állampolgár saját bevallása szerint nem egyedül követte el a csalást, amellyel több mint 100 millió dollárt sikerült kicsalni a Facebooktól, valamint a Google-tól soha el nem végzett munkákért, mindezt a tajvani laptopgyártó Quanta Computer nevében. Az elkö..
2019-03-29 12:47:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az intenzív virágzásnak köszönhetően a környék igazi zarándokhely lett a turisták, de főleg az Instagram-felhasználók körében.  Minden valamirevaló kaliforniai influencer és Instagram-megszállott az elmúlt hetekben egészen biztosan ellátogatott az állam déli részén található Anza-Borrego állami parkba, ahol a festői színekbe borul dombokon készítik egymás után a szebbnél szebb szelfiket és tájképeket. View this post on Instagram ..
2019-03-28 20:06:42 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A reklámtortát évről évre újraszeletelik. Nem csupán a hagyományos médiafelületek kapnak más-más méretű adagokat, de időnként megjelennek újabb szereplők a képzeletbeli asztalnál, akik szintén kérnek szeleteket. A spanyolországi reklámtorta felosztásakor most először vehettek ki jelentősnek mondható porciót az influencerek és a fizetett hirdetések. Az InfoAdex felmérése szerint 37 millió eurót kaptak az előbbiek, míg az utóbbiak 316 milliót. Az InfoAdex ad..
2019-03-27 19:41:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Napjainkban rengeteg lehetőség áll rendelkezésre kisvállalkozásunk vagy szervezetünk népszerűsítésére, és ennek az egyik legjobb módja, ha a közösségimédia-felületeket használjuk arra, hogy megmutassuk és bemutassuk, mit is csinálunk. Mindez azt jelenti, hogy közösségi médiás marketingszakértővé kell válnunk az éppen elindított üzletünk mellett. Még ha nincs is tapasztalatunk a tartalmakkal és a közösségimédia-marketinggel kapcsolatban, ezek az oldala..
2019-03-27 14:13:14 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A tőzsdei bejegyzése alkalmából a Pinterest szeretne elhatárolódni az olyan közösségi médiumoktól, mint a Facebook vagy a Twitter, amelyek az utóbbi időben adatkezelési és fake news botrányoktól hangosak. Mérföldkőhöz érkezett a Pinterest, ugyanis a minap bejegyezték a New York-i tőzsdére, ahol ezentúl a PIN nevet viseli. A nyilvános részvénykibocsátással már ő is hivatalosan a nagy közösségi médiumok, úgymint a Facebook (FB), a Twitter (TWT..
2019-03-26 16:02:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A minap megrendezett Apple-esemény csak úgy bővelkedett a 2019-ben érkező újításokban. A legizgalmasabb azonban minden bizonnyal a Netflix ellenfelének számító Apple TV+ szolgáltatás. Egy ideje már tudni lehet, hogy az almás cég be szeretne lépni a szórakoztatótartalom-gyártásba. Természetesen ez számos pletykát szült. Az egyik legjobb és egyben legabszurdabb az volt, amikor arról mentek a találgatások, hogy az Apple-nek fel kellene vásárolnia a Netflixet, és azzal el is intézheti az e..
2019-03-26 12:10:57 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az amerikai űrkutató intézet Twitter-bejegyzésben hívta meg azokat a közösségi médiás befolyásolókat, akik személyesen részt vennének és tudósítanának követőiknek a következő SpaceX-rakétakilövésről, egyenesen a floridai Cape Canaveral bázisról. Nem mindennapi lehetőséggel kecsegtetett a NASA a közösségi médiás hírességek számára: ötven, az intézet által kiválasztott szerencsés influencer ugyanis közvetlen közelből é..