Hírforrás: SocialDaily

2018-11-20 09:05:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A modell a hónapok óta tartó találgatásoknak vethet véget azzal, hogy nevet változtatott közösségi médián. Hailey Baldwin ezentúl Hailey Rhode Bieber néven fut, legalábbis az interneten, miután múlt héten pénteken hivatalosan is nevet változtatott az Instagramon. Eddig sem Bieber, sem Baldwin nem erősítették meg házasságukat, de már több tweetben és Insta-posztban utaltak ennek tényére. Hailey névváltoztatása is egy ilyen sejtelmes utalás következménye, amely nem sokkal ..
2018-11-19 12:30:16 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Már működik a Facebook társkeresője, a Facebook Dating. De egyelőre csak olyan országokban érhető el, mint Kolumbia vagy Thaiföld. De miért nem széles körben? Nos, erre is megvan a magyarázat. A Facebook Dating (Facebook Randi) két hónappal ezelőtt indult útnak, viszont meglepő módon először kizárólag Kolumbiában vált elérhetővé a szolgáltatás. A Facebook nem verte nagy dobra a Tinderhez hasonló, ám a Facebookba épített új társkeres!..
2018-11-18 12:03:03 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook piacra dobott egy videótelefont. Jobb, mint az okostelefon, de ki fizet érte 200 dollárt?  Megjelent a Facebook első saját neve alatt futó terméke, a Portal. A Portal nem más, mint Messenger-videóhívások lebonyolítására alkalmas eszköz. Újdonsága a beépített mozgásérzékelőben rejlik, amely még kényelmesebbé teszi a videóbeszélgetéseket. Rögtön két változatban is elérhető, egyik az alap Portal (199 dollár), másik a nagyobb, elfordítható kijelzős, amel..
2018-11-18 11:52:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Will Smith az ezredforduló meghatározó hollywoodi szupersztárja volt. Milliók számára ikon. Olyan korszakos filmek főszereplője, mint A boldogság nyomában, A legenda, vagy éppen a kultikus Sötét zsaruk-széria. Smith továbbra is filmez, de már nem Hollywoodban csillog elsősorban: a tehetségét most a közösségi médiában, az Instagramon és a YouTube-on való szereplésre összpontosítja. Filmcsillagként 10 millió spontán követője volt, de elfordult a kö..
2018-11-16 08:46:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Byte a tavaly megszűnt Vine után hagyott űrt hivatott kitölteni ? írja a The Verge. Dan Hofmann, az egykori Vine alkalmazás társ-készítője, annak megszűnése óta dolgozik egy szellemi értelemben vett utódon. A Vine sokáig egyeduralkodónak számított a végtelenített videók kategóriájában, és annak ellenére, hogy mindössze 4 évet élt, igazi kult klasszikussá nőtte ki magát. Több youtuber, így a mostanában inkább botrányairól ismert Logan Paul is a Vine-on ke..
2018-11-16 08:20:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A tűzvész és az evakuálások után a legtöbb sztár is kiveszi részét a közösség megsegítéséből. Az jótékonykodásokról természetesen közösségi médián is részletesen beszámolnak. A celebek, akik Los Angelesben és annak környékén laknak, az elmúlt napokban másról sem posztoltak, mint az állam legtöbb halálos áldozatát követelő tűzvészéről. Ugyan a közvetlen veszély már elmúlt, a legnagyobb kihívás még csak most következik. Aho..
2018-11-15 11:15:30 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
November elején publikálta a Twitter a Kantar Media nevű céggel közösen végzett felmérésének eredményeit. A reprezentatív kutatásban 1500 spanyol internetezőt és 778 szintén spanyol aktív twitterezőt kérdeztek meg. Az anyaggyűjtést 2017 decemberében zárták le.   Életkort tekintve a legaktívabb twitterezők a 25 és 34 év közötti fiatalok, ők teszik ki a közösségi oldalt használók 34%-át, míg a 28%-uk 35 és 44 év közötti. Ha..
2018-11-15 08:21:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook megelégelte, hogy a TikTok sorra csábítja el a fiatalabb generációt ? írja a The Verge. Úgy tűnik, a Facebook nehezményezi, hogy előbb a Snapchat, most pedig a TikTok a legtrendibb alkalmazás a fiatalok körében. Továbbá az sem vet túl jó fényt a közösségimédia-óriásra, hogy saját platformját már egyre inkább csak az idősebb korosztály használja. Nos, a Facebook ezen kíván változtatni a most megjelent Lassóval. A Facebook, tőle szokatlan módon, a legk..
2018-11-14 11:37:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A napok óta tartó kaliforniai tűzvész nem kímél senkit és semmit. Több sztárnak is el kellett hagynia otthonát a házuktól pár száz méterre tomboló erdőtüzek miatt. Az evakuálások közepette a legtöbben azért szakítottak időt arra, hogy a történéseket élőben közvetítsék az Instagramon. Az életveszélyes, több tucat áldozatot követelő tűzvész a hollywoodi hegyekben fekvő Calabasas városát is elérte, amely többek közö..
2018-11-14 11:03:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Legalábbis ezt állítják azok a tizenévesek, akik egy közösségimédia-detoxon vettek rész. Napjainkban szinte már elképzelhetetlen a közösségimédia-mentes élet. Sok felnőttnek nehezére esik, hogy akár csak egy napot is kibírjon ezek használata nélkül. A legtöbben talán mégis azt gondolnánk, hogy a tinik függenek leginkább a közösségi oldalaktól. Nos, úgy tűnik, ők mégis jobban viselik a kényszerszünetet, mint a szüleik. Becky Worley, az ABC News te..
2018-11-14 07:23:11 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A boltokban többek között a legnépszerűbb netes kütyüket és kiegészítőket lehet megvásárolni ? írja a The Verge. Meglepő lépésre szánta el magát a közösségimédia-óriás, ugyanis az ünnepek közeledtével pop-up boltokat nyitott több amerikai nagyvárosban is. A pop-up boltok olyan üzletek, melyek csak ideiglenesen érhetők el, szó szerint egyszer csak felbukkannak, hogy aztán pár hét vagy hónap múlva továbbálljanak, így növelve az érdekl!..
2018-11-13 17:03:35 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Talán senki sem fényképezné le a bankkártyáját, hogy kiposztolja a közösségi oldalakon. Hát akkor miért tesszük ezt koncert- vagy repülőjegyünkkel? Fontoljunk meg néhány dolgot ezzel kapcsolatban!   Sokszor annyira izgatottak vagyunk egy nagy buli vagy egy régóta várt nyaralás előtt, hogy örömünket megosztjuk a barátainkkal, lefényképezzük a vonal- vagy QR-kódot tartalmazó jegyünket, és kitesszük a közösségi oldalra. A kiberbűnözők csak..
2018-11-13 14:44:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A megfelelő applikáció csodákat művelhet, hogy gyönyörű szelfiket készítsünk. Összeszedtünk néhány androidos alkalmazást, amelyek segítenek abban, hogy a legjobb formánkat mutassuk a fotókon.   Retrica A Retrica az egyik legjobb szelfiapp androidosoknak, mert minden megvan benne, amit egy ilyen alkalmazásnak tudnia kell. A kezdőtől a rutinos felhasználóig mindenki egyszerűen használhatja, mivel az egyes szűrőket könnyű kiválasztani..
2018-11-13 07:21:38 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha Facebookot használunk, akkor valószínűleg tisztában vagyunk azzal, hogy a hirdetők begyűjtenek némi információt rólunk. A célzott hirdetés a Facebook egyik ?specialitása?, és ha legörgetünk az idővonalunkon, láthatjuk, hogy néhány reklám egyáltalán nem véletlenszerű. Csakhogy megnézhetjük, mely hirdetők azok, amelyek megtalálhatják a nevünket a listán.   A hirdetésbeállításokban megkereshetjük a hirdetők listáját. Lépjünk be a Facebookra, és a jobb..
2018-11-12 18:30:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi média mostantól azt is tudni fogja, ki állt mellettünk a metrón ? írja a The Sun. A Facebook egészen új magaslatokba emeli a felhasználóinak nyomon követését a legújabb funkciójának bevezetésével. Ez alapján a közösségi média képes lesz beajánlani olyan embereket, akik a közelünkben ültek a vonaton, vagy akikkel egy klubban buliztunk szombat este. Az újítás bevezetéséig valószínűleg már nem is kell sokat várnunk, hiszen a Facebook a minap már meg is..
2018-11-12 15:36:43 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi médiát bejárta egy fénykép: mindenki láthatja, milyen otrombán eszi Justin Bieber a burritóját egy parkban. Értetlenkedő kommenteket fűztek a fotóhoz: a sztár nem tudja, hogy kell a mexikói konyha remekét fogyasztani? Mi ez? Megfogja két oldalt, és beleharap a közepénél? Sokan úgy érezték, Biebert üldözi a burrito. Felelevenítették azt az esetet, amikor egy koncerten az énekes elfelejtette a Despacito spanyol szövegét, és elkezdett halandzsázni, ami..
2018-11-12 10:41:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Jó néhány olyan közösségi médiás applikáció létezik, amelyik a kreativitáshoz kapcsolódik. Ezek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy olyan emberekkel lépjünk kapcsolatba online, akik hozzánk hasonlóan kreatívak, és akikkel megoszthatjuk munkáinkat és ismereteinket. íme néhány egyedi alkalmazás a művészet vagy az irodalom iránt érdeklődők számára. Haiku JAM Ezzel az appal más emberekkel írhatunk együtt haikukat, azaz háromsoros japán verseket. A haiku írása ..
2018-11-10 09:12:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A sztár minap megjelent könyvében többek között arról ír, miért nem tartja összeegyeztethetőnek az apaságot a közösségi médiával. A világhírű énekes első könyvében (Hindsight: & All the Things I Can?t See in Front of Me) életének meghatározó pillanatairól ír, melyek egyike természetesen fia, Silas Randall születése volt. Timberlake és felesége, a színésznő Jessica Biel, fiuk születése óta tudatosan használják vagy éppen nem használj..
2018-11-10 08:58:53 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Rohamosan megnőttek a Queen-dalok megtekintései a YouTube-on ? írja a Forbes. A Bohém Rapszódia című Queen és Freddie Mercury életrajzi film hatására a címet adó dal videóklipjének nézettsége az egekbe szökött a YouTube-on, sőt még az amerikai streaming toplistára is visszaküzdötte magát egészen a 82. helyig. A Bohemian Rhapsody című dalt az elmúlt napokban átlagosan 1 millióan tekintették meg a YouTube-on. A több részből álló rockballada a maga 673 m..
2018-11-09 11:10:14 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Szakértők szerint a felhasználók Facebook-posztjai segíthetnek a depresszió korai diagnosztizálásában ? írja a Wired. Az Egyesült Államokban éves szinten átlagosan 45 000 ember dönt úgy, hogy véget vet saját életének. Az öngyilkosságok egyik legfőbb kiváltó oka a depresszió, amely sajnálatos módon a fiatalokat és az időseket is egyformán érinthet. Az bizonyára nem újdonság, hogy a Facebook telis-tele van életünk meghatározó pillanatival, képek és személyes posztok formáj..
2018-11-09 10:55:03 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Kutatók megállapították, hogy okostelefonunk nemcsak adatokat gyűjt, de le is hallgathat minket. A Northeastern Egyetem egy éven keresztül tanulmányozott több mint 17 000 népszerű alkalmazást, hogy kiderítsék, azok titokban hallgatóznak-e. Az így kapott eredmények alapján nem lehetett megállapítani, hogy bármelyik app szándékosan, telefonunk mikrofonját használva lehallgat-e minket, ugyanakkor többször fordult elő, hogy egyes alkalmazások, melyek mikrofont használn..
2018-11-08 08:27:34 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha a legfrissebb közösségimédia-trendekhez akarjuk tartani magunkat, újra kell gondolnunk a stratégiánkat, mégpedig úgy, hogy folyamatosan figyeljük a legújabb fejlesztéseket. Néhány jótanács, hogyan fejlesszük a közösségimédia-oldalunkat 2019-ben. Készítsünk márkaszelfit A fogyasztók egyre kevésbé fogadják el a hagyományos promóciós üzeneteket. A nézők órákat töltenek a barátaikat nézve a Snapchaten és az IG Storieson, ezért olyan tartalmakkal ismertessük meg ő..
2018-11-08 08:22:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A cég vezérigazgatója nem tartja hasznosnak az opciót, sokan viszont a cég prioritásait kérdőjelezik meg ? írja a Vox. Jack Dorsey Twitter-vezér a minap azt nyilatkozta, hogy szerinte a kis szívecske felett már eljárt az idő. Dorsey úgy gondolja, hogy az egyes tweetek lájkjainak száma, amely az adott téma népszerűségét hivatott jelezni, befolyással lehet a felhasználókra, így azok elgondolkoznak azon, hogy merjenek-e az adott témáról maguk is tweetelni, reagálni a már meglévő..
2018-11-08 08:18:39 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy sevillai hölgy még októberben indított keresést a Facebookon az után az ismeretlen motoros után, aki megmentette 38 napos gyermeke életét. Több mint harmincezren osztották meg a felhívását, és négymillióan fűztek hozzá kommentet. A motoros őrangyal esete felkavarta a Facebook-közösséget. Egy sevillai otthonban annyira rosszul lett egy kisbaba, hogy édesanyja kénytelen volt a délutáni csúcsforgalomban elindulni vele a kórházba. Ám hiába ült kocsiba, képtelen volt..
2018-11-07 17:08:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az Európai Unióban idén életbe lépett ?Általános adatvédelmi rendelettel? a Google járt a legjobban ? írja a TechCrunch.   A Cliqz és a Ghostery közösen tanulmányozta, miképpen változott az ad-tracking és az online reklámpiac helyzete Európában, amióta bevezették a megújult, a felhasználók adatait szigorúbban védő rendeletet. A WhoTracks.me weboldal adatait felhasználva összehasonlították, mi volt a helyzet egy hónappal a rendelet bevezetése előtt és az után. Az ad-..
2018-11-07 08:18:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi média lehet a kisvállalkozás tulajdonosának legjobb barátja vagy épp a legnagyobb ellensége. Van néhány hiba, amellyel komoly hátrányt okozhatunk magunknak. A közösségi média használatának rengeteg előnye van, ám jó, ha szem előtt tartjuk, hogy használatával nagyokat is hibázhatunk. Nézzünk néhány sűrűn előforduló bakit. Engedély nélküli képek használata Instagramos posztoláskor a vállalatokra más szabályok vonatkoznak, mint az egyéni felh..
2018-11-07 08:04:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A ?szólásszabadság közösségi médiájaként? ismert platform egy időre offline üzemmódba kapcsol ? írja a Mashable. Az alternatív közösségi oldalak csoportjába tartozó Gab a konzervatív nézeteket vallók számára nyújtott platformot, ahol bárki bármilyen, akár szélsőséges témában posztolhat egy Twitterhez hasonló felületen keresztül. A Gab a legutóbbi amerikai elnökválasztás alatt indult el, de csak az elmúlt hónapokban kezdett rohamosan nőni a látogatottsága. ..
2018-11-07 07:59:25 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a The Streamy Awards díjátadó gálát a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben. Ezen a legkiemelkedőbb online alkotókat díjazzák csaknem harminc kategóriában. A köznyelv csak Streamysként emlegeti azokat a díjakat, amelyeket az online produkcióknak osztanak ki évente. Az idei kitüntetések átadóshow-ját a YouTube-on követhették a nézők élőben. A házigazda a The Try Guys volt, akik amúgy megnyerték az Év Show-ja kategóriát is. Kik d&oum..
2018-11-06 13:07:02 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Már több mint 500 millió aktív felhasználója van a TikTok nevű közösségi alkalmazásnak, amely nem más, mint egy kifejezetten rövid felvételek készítésére és megosztására használható videómegosztó. Az androidosok a Play áruházból, az iphone-osok az App Store-ból tölthetik le az ingyenes alkalmazást, amelynek népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Egyesült Államokban a Snapchat, a YouTube, az Instagram és a Facebook alkalmazását is megelőzte. A..
2018-11-06 08:59:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Fernando Verdasco spanyol teniszezőre kommentössztűz zúdult az elmúlt napokban. A legtöbb közösségimédia-oldalt bejárta az a 20 másodperces videó, amelyen az látható, hogy Verdasco leordítja a labdaszedő fiút, aki lassan hozza neki a törülközőjét a sencseni ATP 250-es tornán. A lényeg itt látható: Verdasco (?@TennisTV ) pic.twitter.com/cVTHMIDrBR — doublefault28 (@doublefault28) September 29, 2018 A háromszoros Davis-kupa-győztes és..
2018-11-06 00:10:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Facebook-falunkra mostantól menő 3D-s képeket is posztolhatunk ? írja a Fortune. A Facebook nem is olyan régen jelentette be, hogy elkezdett a 3D-s technológiával kísérletezni. Nos, úgy néz ki, az első ízelítőt már meg is kaptuk a 3D-s fotók formájában. De egyelőre nem mindenkinek lesz lehetősége 3D-ben pózolni a Facebookon, mivel ehhez kétkamerás mobilra, azon belül is iPhone 7 Plusra vagy annál korszerűbb modellre lesz szükségünk. Amennyiben a készülék adott, mind..
2018-11-05 15:03:21 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Meglepő eset rázta meg Spanyolországot. Egy Puerto Banús nevű kikötővárosban két brit fiatal elhatározta, hogy öngyilkos lesz, leugrik egy pláza tetejéről. Egyiküket megmentették, de neki az első gondolata volt szelfit posztolni a biztonsági őrökkel. Építészetileg is érdekes a Puerto Banús-i pláza nyolcszintes épülete: középen két hatalmas, rugóra emlékeztető tornyot zárnak közre az oldalfalak. Két ott tanuló angol gyerek, a 14 éves Ric..
2018-11-05 08:26:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A népszerű, közösségi autózást biztosító cég ?kisebb? átalakuláson megy keresztül ? írja a BuzzFeed. Az Uber még 2014-ben hozta létre az Uber Eats nevű szolgáltatását, amely, mint nevéből is kiderül, ételkiszállítással foglalkozik. Olyan országokban, ahol még elérhető az Uber (Magyarország nem tartozik közéjük), az önkéntes vezetők már nem csak személyszállítással foglalkozhatnak, hanem ételszállítással is. Ez ugyanolyan egyszerűen történik,..
2018-11-04 20:19:15 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Sok felhasználó bosszankodik a Facebookon terjedő kéretlen és zavaró reklámok miatt. A közösségi oldal üzemeltetői érzik, hogy lépniük kell, ezért bejelentették, hogy dolgoznak egy olyan programon, ami ellenőrizni fogja a reklámokat. A szabályozás elsősorban a kattintáshajhász és pusztán a figyelem felkeltésére szolgáló (tehát valós információt alig tartalmazó) reklámokat sújtaná. A büntetés a terjesztési korlátozás különböző módozataitól az oldalról ..
2018-11-04 10:22:24 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Bár a mérések alapján a LinkedIn-felhasználók aktivitása évente 50 százalékkal növekszik, úgy tűnik, kevesen használják megfelelően a közösségi felületet. Pedig ez éppen abban különbözik a Facebooktól, hogy felesleges kedvtelésből kattintgatni rajta, akkor van értelme, hogy fent legyünk rajta, ha a munkánk, a vállalkozásunk szerves részévé tudjuk tenni. Ez persze alapvetően rajtunk múlik. Ma már LinkedIn-profil-építő tréningekre is befizethetünk,..
2018-11-03 10:03:29 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A sorozat a technológia és a közösségi média hátrányait boncolgatja. Charlie Brooker, a népszerű antológiasorozat, a Black Mirror (Fekete Tükör) készítője a digitális korszak árnyoldalainak szerelmese. Minden részben más témát dolgoz fel, melyek napjaink aktualitásait boncolgatják valamilyen formában, viszont ezek mindig egy plusz csavarral rendelkeznek, amitől az ismert dologból már egy félelmetes koncepció lesz. így többek között megtudhatjuk..
2018-11-02 09:33:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Október 30-án Christiano Ronaldo elérte a 144 millió követőt az Instagramon. Ez több, mint amit az eddigi első, Selena Gomez tudhat magáénak. Vagyis a portugál futballcsillag népszerűbb, mint az amerikai színész-énekesnő. Christiano Ronaldóra rossz idők járnak. Kathryn Mayorga szexuális erőszakkal vádolta meg a Juventus focistáját, aki egy Twitter-posztban határozottan visszautasította ezt. ?Az erőszak undorító bűn, ami szemben áll mindazzal, ami..
2018-11-01 12:42:58 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egyre többen okolják a közösségi médiát az evészavarok kialakulásáért. A közösségi oldalakon az elmúlt években egyre népszerűbb lett az úgynevezett clean-eating diéta, amely arra ösztönöz, hogy kizárólag olyan tápanyagokat vigyünk be szervezetünkbe, melyek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, mint a zöldségek és gyümölcsök, valamint hogy kerüljük az iparilag feldolgozott ételeket. Az egészégtudatos életvitel önmagában nem r..
2018-11-01 09:37:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A hercegi pár a közösségi oldalak árnyoldalaira hívta fel a figyelmet Új-Zélandon. Meghan és Harry hercegi feladataiknak tesznek eleget, és éppen világ körüli úton vesznek részt, meglátogatják a Brit Nemzetközösség országait. Minden állomásnál az aktuális témákról tartanak beszédet, így többek között a közösségi média mentális egészségre gyakorolt hatásaira is próbálják minél többször felhívni a figyelmet. Meghan tapasztalatból tudja, m..
2018-10-31 11:18:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi médiázás új korszakába érkeztünk ? írja a The Verge. Az már egy ideje nem titok, hogy a Facebook hatalmas összegeket fektet a virtuális valóság fejlesztésébe, ennek érdekében 2014-ben az Oculus nevű, VR-technológiával foglalkozó céget is felvásárolták. Úgy tűnik, hogy ezzel még nem érik be a Facebooknál, hiszen a napokban bejelentették, hogy a kiterjesztett valóság használatához hoznak létre szemüveget, melyhez a szabadalmakat már be is nyújtották. A kiterjes..