Hírforrás: SocialDaily

2018-09-20 12:59:10 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Jennifer Lawrence, korábbi állításával szemben, mégis használ közösségimédia-oldalakat, derül ki az InStyle-lal készített interjúból.   Az Oscar-díjas színésznő elárulta, időről időre ő is megnézi, mi történik a különböző közösségi oldalakon, de sosem kommentel. ?Több oldalon is fent vagyok, de csak megfigyelek, nem szoktam posztolni? ? állítja Lawrence. A színésznő ezt azzal indokolja, hogy szerinte az internet &oum..
2018-09-19 12:43:24 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Amerikai iskolák mesterséges intelligencia segítségével ellenőrzik a tanulók közösségi oldalainak tartalmát, figyelve a kialakult trendekre azért, hogy elejét vegyék az iskolai katasztrófáknak, írja a Gizmodo.   Annak érdekében, hogy megfékezzék az erőszakot, amerikai iskolák big data elemzőket alkalmaznak, akiknek feladata, hogy közösségi oldalakat böngészve, a lehető legkorábban ismerjék fel az erőszakoskodókat vagy a depresszióban szenved..
2018-09-18 14:53:56 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Kim Kardashian West sztárok gyerekeivel forgat átverős sorozatot a legnagyobb közösségi oldalra, írja a Deadline.   A You Kiddin? Me (Ugye csak viccelsz?) című sorozatban a realitysztár celebeket fog megtréfálni saját gyerekeik segítségével. A Lionsgate által gyártott új sorozatban celebcsaládok mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, amelyben egy napra a gyerekek veszik át az irányítást híres szüleik felett. A tízrészes You Kiddin? Me a most indult Facebook Watchon fog ..
2018-09-17 23:09:26 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Twitter új mobilalkalmazása lehetővé teszi, hogy csak hangot közvetítsünk.   A Periscope-pal eddig is lehetőségünk volt videoanyagot megosztani a minket követőkkel a Twitteren. Ezt megnézhették mások, reagálhattak rá, kapcsolatba léphettek velünk. Ám az új alkalmazással kép nélkül csak hangot is feltehetünk a csatornánkra. Ez a megoldás azokat a felhasználókat csábíthatja, akik nem szeretnék az arcukat is adni egy-egy megnyilvánulásukhoz. Továbbra is megmarad anna..
2018-09-16 15:40:15 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook- és az Instagram-alkalmazások mostantól mérik, mennyi időt töltünk azok használatával, így próbálva visszaszorítani a függőség kialakulását ? írja a Forbes.   A Facebook blogbejegyzésben jelentette be, hogy bevezet egy új, úgynevezett ?aktivitási vezérlőpultot?, amelynek segítségével a felhasználók beoszthatják, mennyi időt szeretnének közösségi oldalak használatával tölteni. Mostantól emlékeztetőket, figyelmeztetéseket és limiteket ál..
2018-09-15 11:13:57 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebook Mesterséges Intelligencia-csapata nemrég bejelentette legújabb fejlesztését, amely a digitális látás és a természetes nyelvfelismerés területén hozhat újabb áttörést.   Az új rendszer a Rosetta névre hallgat, segítségével a Facebook- és az Instagram-posztokban azonosítani tudják a szöveget a képeken, hogy jobban megértsék, miről is szólnak. így könnyebben osztályozhatják őket egyrészt a keresés szempontjából, másrészt könnyebb kiszűrni a ..
2018-09-14 17:47:31 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Spotselfie applikáció kifejezetten a felsőoktatásba belépő fiatalok számára készült, mivel az adatok alapján a fiatalok sokkal többet szeretnének, mint amit a hagyományos közösségi média kínál. A diákok élő, személyes kapcsolatot kívánnak tartani új barátaikkal és osztálytársaikkal.   A felsőoktatásba belépő hallgatók nagy változásokon mennek keresztül, hiszen az ő élethelyzetükben a teljes szociális hálójuk kicserélődik. Ennek megfelel..
2018-09-13 18:25:33 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy angliai felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek több mint fele vásárolt olyan dolgokat, amelyeket hírességek vagy véleményvezérek támogattak a közösségi médiában. A fiatalok folyamatos kísértésnek vannak kitéve ezeken a platformokon.   Angliában egy 15?24 évesek között készített felmérés szerint ez a korosztály egyre inkább függővé válik a Facebook, a Twitter és az Instagram nézegetésétől. Átlagosan napi 30-szor nézik meg a barátok, a család és a c..
2018-09-11 12:28:04 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az amerikai elnök felesége szerint a közösségi média veszélyes és káros hatással lehet az emberekre, ha nem megfelelően használják. A first lady által létrehozott, főleg iskolásoknak szánt cyberbullying-, azaz online zaklatás- és bántalmazásellenes kampánya több mint ironikus, figyelembe véve Donald Trump folyamatos, évek óta tartó Twitter-háborúit, amelyekben profi atlétákat, közszereplőket, valamint politikusokat egyaránt támad, sért vagy kritizál, hogyh..
2018-09-10 18:33:25 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi médiát elárasztó ünneplő ruhás gyerekek képeiből meg lehet mondani, hogy szeptember eleje van. A médiabiztonsági szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a világhálón való megosztás helyett ezeket a képeket jobb lenne megtartani a családi fotóalbumban.   Nagy-Britanniában a szülők évente mintegy 1,3 milliárd képet osztanak meg a gyermekeikről a közösségi médiában. Ezek közel harmada a nyilvános közösségimédia-oldala..
2018-09-05 20:12:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A fiatal angol gépjárművezetők több mint fele azt mondja, hogy a Facebook és az Instagram nagy hatást gyakorolt rá az autóvásárlás terén. A megkérdezettek 53 százaléka szerint a státusz vagy a társadalmi presztízs miatt vásárolt egy adott autót, és annak ellenére döntött így, hogy anyagilag valójában nem engedhetett meg magának egy ilyen kiadást.   A millenniumi (19?36 éves) és az X generáció (37?54) autóvásárlási szokásainak tanulmányozása azt mutatja, hogy a fiata..
2018-09-04 17:30:25 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A dohányipar azt állítja, hogy már nem próbálkozik új generációk dohányzásra csábításával. Mi van akkor a dohányzó, bulizó fiatalokról készült fotók és hashtages megjelölések millióival? Ezzel a témával is foglalkozott nemrég a The New York Times.   A dohányipar évek óta ígérgeti, hogy megfékezi a fiatalok cigarettafogyasztását. A Philip Morris International ?füstmentes jövőt tervez?, a British American Tobacco a dohányt egy biztonságosabb termékké alakítja. De míg az Élelmi..
2018-09-03 18:52:37 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi média javára írható a szíriai polgárháborúban a légi csapások által okozott balesetek számának csökkentése – olvasható az msn.com-on.   A Hala Systems technológiai startup által kifejlesztett figyelmeztető rendszer távoli érzékelőket használ fel az északi tartomány felett repülő ellenséges repülőgépek felderítésére. A riasztásokat ezután a Facebookon és más üzenetküldő alkalmazásokon, például a WhatsAppon keresztül küldik a civilekne..
2018-08-30 18:48:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy éjszakai programokat szervező cég elemzi a Facebook-adatokat azért, hogy az azokból kinyert információkból egyedi eseményeket hozzon létre ? mint például egy Aliz Csodaországban partibuszt és a Feneketlen Pezsgőspohár nevű sétahajókázást. Vajon felhasználhatók a közösségimédia-adatok a tökéletes éjszakai program megalkotására?   A londoni székhelyű Fever cég, amely marketing- és programajánló oldalként kezdte a pályafutását, arra épített, hogy kö..
2018-08-27 19:49:02 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Amerika-szerte a legtöbben úgy vélik, a közösségimédia-oldalak felelőssége, hogy megfékezzék az online zaklatást, a gyűlöletkeltést és a hamis hírek (fake news) terjedését. A megkérdezettek fele pedig úgy gondolja, hogy ez ügyben nem tesznek eleget ? derül ki a Huffington Post és a YouGov közös felméréséből.   Az amerikaiak kétharmada szerint a Facebook, a Twitter és a YouTube felelőssége, hogy megakadályozza, hogy a felhasználók másokat zak..
2018-08-26 19:23:10 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Aggódsz amiatt, hogy a közösségimédia-profilod építgetése túl sok időt vesz igénybe? Kétségeid vannak afelől, hogy egyáltalán érdemes-e foglalkozni vele? A mai, információktól túlterhelt világban, ahol sokfelé töredezik a figyelem, érthetők ezek a kétségek, de ha te nem irányítod, amit mondanak rólad, más fogja irányítani. A közösségi médiában való jelenlét építéséhez nem kell különösebben sok idő, ha ezt az 5 egyszerű tippet követ..
2018-08-24 18:57:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ősszel egy forradalmian új célokat kitűző közösségimédia-platform indul útjára Cincinnatiből. Natalia Cristo ügyvezető célja nem csupán az, hogy a 21. század eszközeit alkalmazza a szociális ágazat segítésére, hanem zászlójára tűzte a közösségi média alapjaiban való megváltoztatását is.   A Mi People alapvetően úgy működik, mint a Facebook ? kapcsolattartásra és a számunkra fontos dolgok közzétételére szolgál ?, ám m..
2018-08-23 17:13:21 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Roomrs nevű New York-i cég olyan okoslakásokat ad bérbe, amelyekben a záraktól a fűtésen át az alvási szokásokig mindent megfigyelnek, elemeznek, és az eredmények alapján fejlesztik tovább az apartmanokhoz kötődő szolgáltatásokat.   A 2017-ben indított startup célja olyan közösségközpontú lakóterek létrehozása, amelyek minden lehetséges módon megkönnyítik az ott lakók életét, csökkentik a stresszt, valamint segítenek beilleszkedni egy új k..
2018-08-21 19:53:57 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi média nagy hatással van a mindennapjainkra. Megváltoztatja a nyaralási szokásainkat, azt, hogyan keresünk új munkahelyeket, sőt az elmúlt években még az esküvők tervezése is egész más, mint korábban.   A közösségimédia-szakértő Aziz Al-Sa?afin szerint a közösségi média hatalmas nyomást helyez a párokra, amikor az esküvőről van szó. Mivel a virtuális térben meg kell mutatni a fontos pillanatokat, amelyeknek lehetőleg t&o..
2018-08-16 19:49:15 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy texasi étterem kénytelen volt megszüntetni a közösségimédia-profilját egyetlen kép miatt, amelyen Jeff Sessions republikánus szenátor, főállamügyész volt látható a tulajdonos fiával.   A fotó kikerült az El Tiempo Cantina étterem Twitter-oldalára, a kép mellé pedig annyit írtak, hogy megtiszteltetés volt vendégül látni a főállamügyészt, aki Houstonban találkozott a bűnüldöző szervek tisztviselőivel a bűnözéssel és az illegális bevándorlá..
2018-08-15 19:35:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A 2018-as felmérések szerint a legtöbb felhasználó leginkább passzív megfigyelőként van jelen a közösségi médiában, ezért a cégek úgynevezett passzív hálózatépítést tudnak itt folytatni piaci bázisuk bővítésére. A hatékony közösségimédia-kampányok megtervezéséhez jó tudni, hogy miért használják ezeket a felületeket a felhasználók.   Kapcsolattartás Míg régebben a kapcsolattartás aktív formái voltak előtérben, mostanra nagyon sokan csak figyelik, hog..
2018-08-14 21:23:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A közösségi oldal részéről új eszközt készítettek tanárok, oktatók számára, hogy segítsenek a digitális írástudás terjesztésében és az online világ tanításában.   A Facebook által elindított Digitális írástudás Könyvtár olyan tananyagokat tartalmaz, amelyek segítik a fiatalokat kritikusan gondolkodni, és felelősen megosztani tartalmakat az interneten. A világon 830 millió fiatal van online, és ez a könyvtár olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítsé..
2018-08-13 10:18:25 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Snapchat beszédfelismerő funkciója nemcsak megnöveli a felhasználók által az applikációval töltött órák számát, hanem komolyabb hatással lehet a közösségi média és a kereskedelem jövőjére is.   Míg a Spectacles, a vállalat kiterjesztettvalóság- (AR-) játéka még mindig keresi a helyét a piacon, a Snap AR-funkciója hihetetlen értéket generál a vállalat számára ? ezt jelzi, hogy 2017 negyedik negyedévében 281 millió dollárral emelkedtek a hirdetési bev..
2018-08-10 21:05:17 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Snap Inc. most először jelentett be csökkenést a negyedéves felhasználók számában. Ettől a részvényárak elkezdtek zuhanni, a befektetők pedig aggodalmukat fejezték ki a nagy közösségimédia-platformok növekedésének lassulása miatt, miután a Facebook és a Twitter is erről számolt be a negyedévben – közölte a The Wall Street Journal.   A Snapchat számára a napi kétszázalékos csökkenés még mindig 188 millió felhasználót jelent..
2018-08-09 12:33:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Facebooktól azt kérik, változtassa meg a keresési beállításait az újságírók és a kutatók számára – olvasható a The New York Times honlapján.   Egy újságírókból és ügyvédekből álló kutatócsoport kérte Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját és ügyvezetőjét, hogy módosítsa az oldal felhasználási feltételeit, amelyeket az embereknek el kell fogadniuk a közösségi site használatához. A levélben arra kérik őt, hogy változtassa meg a Facebook felhasználási feltét..
2018-08-08 18:34:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Közösségimédia-profilokat és weboldalakat törölt a Dubaji Gazdasági Fejlesztési Minisztérium, mert azok nem létező termékeket árultak az interneten.   A minisztérium különböző márkaképviseletekkel dolgozott együtt ezeknek az oldalak a leállításán, amelyeknek a beszámolók szerint 33,5 millió követőjük volt. Az interneten értékesített hamis termékek között táskák, parfümök, órák, kiegészítők és kozmetikai termékek szerepelt..
2018-08-07 12:19:09 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nem használhatják okostelefonjaikat és tabletjeiket az iskolák falai között a francia diákok az új tanév kezdetétől ? derül ki a www.wers.com honlapon megjelent egyik cikkből. A múlt hétfőn született új törvény értelmében a 3 és 15 éves kor közötti gyerekek törvénysértést követnek el, amennyiben az iskola területén telefonoznak. A törvény a tanórákon kívül az iskolában eltöltött időre is vonatkozik. A gyerekek elhozhatják magu..
2018-08-06 15:21:37 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Tesla elkészítette saját fejlesztésű, Hardware 3 névre hallgató csipjét, amelyet a Model S-be, X-be és 3-ba építenének be, és ezzel tovább tökéletesítenék az autók önvezető képességét.   Az Elon Musk által vezetett cégnél eddig az Nvidia Drive platformját használták. Azért dolgoznak most a váltáson, mert a saját fejlesztésű alkatrészekkel jobban tudnak a saját igényeikhez igazodni, és azokat kiszolgálni, vagyis a terveik szerint hatékonyabbak lesznek az autók. A H..
2017-11-16 10:00:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Te is állandóan azon kapod magad, hogy megint ugyanarra a hashtagre keresel újra és újra? Hát nem lenne nagyszerű, ha ezentúl egyszerűen bekövethetnéd ezt a hashtaget? Úgy tűnik, ez nemsokára meg is valósulhat, a Facebook “leányvállalata” új fejlesztésen dolgozik, ami lehetővé tenné, hogy ne csak profilokat, hanem hashtageket is be tudjunk követni. Jelenleg még a tesztüzem zajlik, egyelőre annyi van, hogy a követett hashtaggel ellátott bejegyzé..
2017-11-15 10:00:20 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Szeretnénk megnyugtatni a Z generációt, a Snapchat nem megy sehová, marad egyelőre és színesíti továbbra is a közösségi média palettáját. Futótűzként terjedt a közösségi oldalakon a pletyka, miszerint a tiszavirágéletű bejegyzések feltalálója, a Snapchat beszünteti tevékenységét. A hírt a Channel45News.com oldal hozta le, amely saját magát álhíroldalként aposztrofálja. A cikk szerint az applikáció november 14-étől nem lesz elérhető. Az sem sokat segít..
2017-11-14 10:00:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Akár egyéniben tolod, akár startupként, vagy egy nagy cég alkalmazottjaként, már biztosan tudod, mennyire fontos szerepe van a közösségi csatornákon megosztott tartalmadnak. Sok esetben ez az egyetlen kommunikációs felületed, amin keresztül a követőiddel kapcsolatba léphetsz, azaz ez az egyetlen esélyed, hogy profitot generáló vásárlókat varázsolj belőlük. Ha ezt tartod szem előtt, sosem feledkezhetsz meg róla, hogy a közzétett tartalmad minősége a lényeg...
2017-11-13 16:00:01 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Napi érdekesség! A Google “G” logója jelenleg úgy néz ki, ahogy azt a bal oldalon látjátok, amennyiben azonban “tökéletes kör” lenne, akkor a jobb oldali verzió lenne a helyes. Miért használja mégis a keresőóriás a “tökéletlen” változatot? A profi dizájnereknek nyilván kézenfekvő lesz a megoldás, nekünk azonban újdonság volt. Először is kezdjük azzal, hogy mit értünk tökéletes kör alatt! Nagyjából ezt: A kérdést el..
2017-11-13 11:30:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Shawn Achor, boldogságkutató elmondja, mi tesz minket boldoggá, és milyen viszonyban áll mindez a közösségi médiával. ?A hosszan tartó boldogság legfontosabb tényezőjét az emberi kapcsolataink képezik?.- véli Achor. De vajon a közösségi média boldogabbá tesz minket? A közösségi média azt adja számunkra, amire mi használjuk. Kutatása során Achor azt találta, hogy ha a közösségi csatornákon azért vagyunk jelen, hogy többet tudjunk meg barátainkr..
2017-11-13 08:10:08 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ha rossz kedvünk van vagy szomorúak vagyunk, barátaink, családtagjaink egyből észreveszik rajtunk a jeleket: látják az arckifejezésünkből, testtartásunkból, hogy valami bajunk van. Erre mi az adekvát reakció? Megkérdezik, hogy vagyunk. A válaszunkból, és azt azt követő beszélgetésből pedig kiderül, hogy a főnökünk olyan elviselhetetlen, hogy komolyan fontolgatjuk, hogy holnap beadjuk a felmondásunkat. A beszélgetés során fény derül a részletekre, és lehet, hogy..
2017-11-12 10:51:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nemrég írtunk (ITT) a KFC zseniális Twitter kampányáról, melynek során a márka titokban bekövetett 5 egykori Spice Girls tagot, valamint 6 Herb nevű felhasználót. 5 spices & 6 herbs, pont ezekből áll a KFC titkos fűszerkeveréke. A trükköt egy Mike Edgette nevű felhasználó vette észre, akinek a leleplező Twitter bejegyzése azóta 323 000 retweetet és 716 000 like-ot ért meg.   .@KFC follows 11 people. Those 11 people? 5 Spice Girls and 6 guys named Herb..
2017-11-12 10:02:12 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nemrég írtunk arról, hogy miért szárnyal annyira a Twitter külföldön, itthon pedig miért nem. A legvalószínűbb ok a magyar nyelv oly gyönyörű komplexitásában rejlik, amely jelentős mértékben megnehezíti, hogy beleférjünk a karakterlimitbe. Arról a jó (?) hírről is írtunk már, hogy a Twitter 280-ra emeli ezt a bizonyos limitet, ami egyfelől itthon eltörli a legfőbb belépési korlátot (lehet túl későn?), másfelől látványosan átalakítj..
2017-11-11 09:45:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Tegnapi cikkünkben bemutattunk 4 nagyvállalatot, akiktől nem szégyen ellesni néhány trükköt, hogy ütős Instagram kampányt tervezhessünk. Ahogy múltkor is írtuk, egyre több cég fedezi fel világszerte az Instagram kampányok hatásosságát, és mára komoly kiugrási lehetőség lett a márkák számára egy ügyes Insta-stratégia. A platformon minden a vizualitásra épül, a marketingstratégiánál is erre kell fókuszálni, és van néhány olyan módszer, amelyet bármilyen méretű cég si..
2017-11-11 09:39:22 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
141 095 mérföld… Kikiáltási ár: 499$… A luxus nézőpont kérdése. Ezekkel a címszavakkal és egy gyönyörűen fényképezett videóval Max Lanman 4 milliós nézettséghez jutott a Youtube-on, és majdnem eladta a barátnője régi autóját több mint 150 000 dollárért. A legtöbb ember, ha el akarja adni a 20 éves autóját, megjelentet egy hirdetést a helyi újságban, vagy felteszi azt a netre. Max Lanman barátnője is ugyanezt tette. Azzal a különbségge..
2017-11-10 19:05:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egyre több cég fedezi fel világszerte az Instagram kampányok hatásosságát. Az Instát már rég nem csak arra használjuk, hogy agyonfilterezett szelfiket és ételfotókat posztoljunk, mára komoly kiugrási lehetőség lett a márkák számára egy ügyes Insta-stratégia. Nem ismerünk más olyan felületet, ahol a modern marketing stratégia nagy részét a vizuális tartalom teszi ki, és ami 800 millió havi aktív felhasználót tudna felmutatni. Az Instagram a fiatalok kedvenc közösségi médiafel..
2017-11-09 17:00:12 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
“Hé, haver! Meg tudsz dobni néhány euróval?” Nyugat-Európában, pontosabban az Egyesült Királyságban, illetve Franciaországban valószínűleg meg fognak szaporodni az ehhez hasonló Messenger üzenetváltások, hiszen a Facebook a fenti országokban is bevezette a pénzküldés lehetőségét. Eddig csak az Egyesült Államokban volt hasonló megoldásra lehetőség, most azonban már kontinensünkre is megérkezett. Innen már csak néhány lépés a jó öreg Magyarország. Aki 2015-ben lemar..