Hírforrás: Stop.hu - Belföld

2017-11-22 17:29:26 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója megerősítette az atv.hu-nak a hírt, viszont azt is elmondta: Horváth a parlamenti frakciónak tagja marad. Az MSZP-ben "főszabály" a DK-val a 106 egyéni körzet képviselő-jelöltjeiről folytatott tárgyalásokon, hogy akik 2014-ben nyertek, 2018-ban is megmérettethetik magukat. A szocialista Hiszékeny Dezső, Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László és Hiller István újra elindulhat a hírek szerint.Horváth Imre 2014 novemb..
2017-11-22 17:06:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A politikus az oktatást a lehető legjobb befektetésnek nevezte, megítélése szerint a jó oktatás garantálhatja a magasabb béreket és az ország versenyképességét. A terület jelenlegi színvonalából ugyanakkor szerinte az látszik, hogy "Orbán Viktor és kormánya még azzal a pénzzel sem tud gazdálkodni, amelyet nem lopott el". Olyan oktatási rendszert hoztak létre, amely sem a gyermeknek, sem a tanárnak, sem a szülőknek nem jó, de az országnak sem - fűzte hozzá. Szerinte a PIS..
2017-11-22 15:48:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az A liberalizmus kilátásai Magyarországon és Európában című eseményen Fodor Gábor egy idézettel kezdett, amelyi szerint a liberalizmussal szemben ellenforradalom zajlik. Ezt azzal folytatta, hogy a liberálisokból, a liberális eszméből sokan próbálnak ellenséget csinálni és e törekvés során az önmagukat konszolidáltnak tartó jobboldali pártok és a szélsőjobb gyakran "összeérnek".A pártelnök a Soros György elleni kampányt is egy olyan, a liberaliz..
2017-11-22 15:35:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Telefonon nyilatkozva Gulyás Gergely azt emelte ki, hogy a béremelés 7-800 országgyűlési dolgozót érint, átlagos mértéke 45 százalék lesz. Megjegyezte, hogy az alacsonyabb keresetűeknél nő majd legnagyobb mértékben, akár 70 százalékkal is az illetmény.A frakcióvezető azzal indokolta a javaslatot, hogy a járásokban és a kormányhivatalokban már megtörtént az életpályamodell bevezetése és ez most az Országgyűlésben dolgozóknál is különösen indokolt, mivel 200..
2017-11-22 15:08:06 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A szóvivő az üzletember RTL Klubnak adott nyilatkozatára úgy reagált: Soros György igyekszik magát a magyar nép nagy barátjának feltüntetni, miközben kárt okoz, rombol és magyar családok százezreit hozta nehéz helyzetbe.Azt mondta: a "milliárdos spekuláns" egész életében mások tönkretételével szerezte vagyonát. Példaként hozta, hogy a gazdasági válság mélypontján intézett támadást a legnagyobb hazai bank, az OTP ellen, amelyet tőzsdei manőverekkel igyekeze..
2017-11-22 13:17:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Furcsa jelenséggel szembesült az utóbbi hetekben néhány, a kormány által Soros Györgyhöz kötött civil szervezet vezetője, újságírók, köztük a 168 Óra és a HVG munkatársai, valamint egy neve elhallgatását kérő ellenzéki politikus: telefonjuk egyértelmű jelét adta annak, hogy megfigyelhetik őket. Az történik, hogy telefonhívás közben megszakad a vonal, és amíg az újrahívás tart, a készülék az egyik félnek kicsit felgyorsítva visszajátssza az e..
2017-11-22 12:56:27 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Hét-nyolc év távlatából már könnyű elfelejteni az eseményeket és a 2010-es kormányváltás előtti helyzetet - mondta az InfoRádiónak a család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár."Természetesnek veszi az emberek azokat a dolgokat is, amelyek nem mindig voltak úgy. Egy teljesen a tönk szélére taszított, majdnem csődben lévő gazdaságot örököltünk 2010-ben. Nemcsak gazdasági, hanem minden szempontból: erkölcsi és politi..
2017-11-22 12:30:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Verbális harc kerekedett az ATV keddi műsorában a Viszkis filmbemutatóról szóló interjúból - írja a hvg.hu. Vujity Tvrtko ugyanis az ilyenkor szokásos "és hogy jött az ötlet" típusú sablonkérdések helyett azzal szembesítette az egykori bankrablót, hogy mennyiben etikus érdemi teljesítmény nélkül, egy bűncselekménnyel celebbé válni. Ambrus Attila visszavágott, aminek személyeskedésig menő párbeszéd lett a vége. Ambrus ezúttal a Borsnak beszélt arról, mióta áll ..
2017-11-22 12:16:55 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Elmondta, terapeutája szerint a nagyivó-lét és az alkoholizmus határán volt, amikor segítséget kért. A beszélgetésből kiderül, egy barátnője unszolására vállalta a kezelést, ugyanis széthullóban volt már az élete. Orsi az interjúban sok egyéb mellett arról is őszintén beszélt, hogy párja is megelégelte az ivászatait és szakított vele. A férfi egy idő után rosszul viselte, hogy barátnője és az ő barátai folyamatosan közös lakásukban mulatoznak, és besokallt..
2017-11-22 11:46:40 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Gránit korábban a bevásárlóközpont új szárnyát építette volna ide, de az ingatlanpiaci válság miatt nem indult el a fejlesztés - írja a hvg.hu. Az új projektben egy iroda- és lakóépületeket, illetve szállodát ötvöző smart city-t húznak fel 94 ezer négyzetméteren, 320-450 ezer négyzetméteres beépítéssel. A cég két hektáros parkot és egyéb zöldfelületeket, valamint újszerű építészeti megoldásokat ígér. Az alapkőletételt 2018 második negyedévére tervezik, 2020-r..
2017-11-22 10:50:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Ennek a rekord részvételnek jó oka van, mégpedig az, hogy elkezdték végrehajtani azokat a terveket, amelyek a konzultációban szerepelnek - tette hozzá Dömötör Csaba."Ha valaki megnézi, hogy az elmúlt napokban az Európai Parlament milyen döntéseket hozott, akkor azt láthatja, hogy egy állandó, kötelező eljárást akarnak bevezetni a bevándorlók szétosztására, mégpedig állandó, felső létszámkorlát nélkül. Ha ezt keresztülviszik, ha ezt megvalósítják, akkor a j..
2017-11-22 10:45:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A lap szerint a milliárdos mostanában már az általa hamisnak ítélt hírek ellen is harcol, a DC Leaks által kiszivárogtatott dokumentumok között a tőzsdespekuláns médiamanipulációs eszközeiről is talált feljegyzéseket a Magyar Idők.Az újság szerint Soros György az elmúlt években több mint 48 millió dollárt költött az amerikai közvélemény hitelesnek mondott tájékoztatására, komplett újságíró-iskolákat vagy éppen az oknyomozó újságírást elő..
2017-11-22 10:38:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
"Ez a kongresszusi határozat valóban nem zárja ki a Jobbikkal való leendő együttműködést, ugyanakkor nagyon határozottan azt gondoljuk, hogy nem szeretnénk belecsúszni ebbe az együttműködési összefogás retorikába, amibe, úgy látszik, most a Jobbik is belecsúszott. Hiszen azoknak, akik az összefogásról beszélnek, a támogatottsága egyre csökken. Tehát ha mi szeretnénk a kormányváltást, márpedig nagyon szeretnénk, akkor most nem ez a feladatunk. A felada..
2017-11-22 10:02:54 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
"A Viszkis rabló története a Kontroll óta foglalkoztatott. Már akkor szívesen leforgattam volna, mert a Kontrollhoz hasonlóan nagyon tág műfaji keretek közé illeszthető a története. Egyszerre izgalmas krimi, emberi dráma, látványos akciófilm, és romantika sem hiányzik belőle" - fogalmazott a rendező, aki szerint ettől a sokszínűségtől szerencsére nem kellett lemondaniuk a film megvalósításakor sem."A történet többréteg..
2017-11-22 10:00:28 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Hunvald György korábbi szocialista országgyűlési képviselő, VII. kerületi polgármester és több társa ellen korrupciós és már bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A büntetőeljárásról megjelent egyes tudósítások illusztrációjaként olyan képeket is közzétettek, melyek a politikust kitakarás nélkül, bilincsben, vezetőszáron ábrázolták, amint éppen büntetés-végrehajtási őr kíséri.Hunvald György a képeteket közlő sajtószervek - a h..
2017-11-22 09:51:45 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Az érintettek állítólag felhasználói annak a ByLock nevű, titkosított üzenetküldő programnak, amelyen keresztül a török vezetés szerint a hatalomátvételi kísérletet is szervezték. A minisztériumi dolgozókat korábban a 16 hónapja tartó rendkívüli állapotra hivatkozva bocsátották el állásukból. A szerdai rendőrségi műveletben 17 embert már előállítottak.A török vezetés az 1999 óta - önkéntes száműzetésben - az Egyesült Államokban élő Feth..
2017-11-22 09:48:18 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Merkely Béla azt mondta, hogy klinikája világviszonylatban az első tíz között van e téren.Mérföldkőnek nevezte, hogy elvégezték az ötszázadik magyar szívtranszplantációt. A műtéttel egy 24 éves férfi életét mentették meg, akinek állapota nagyon gyorsan romlott.Hangsúlyozta, hogy a beavatkozás utáni huszonnégy óra a legkritikusabb. Egy év elteltével már stabilizálódni szokott a páciensek állapota, azonban őket életük végéig kissé másképpen kell kezelni bete..
2017-11-22 09:30:48 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A bizottság ülésén a szocialista Bárándy Gergely a legfőbb ügyészen kérte számon, hogy a fővárosi főügyész véleménycikket írt az Indexre, amelyben a bíróságokat bírálta. Ibolya Tibor a cikkben azt sérelmezte, hogy Polt Péter korábbi pártkötődése miatt a bíróság szerint lehet az ügyészséget fideszesnek nevezni, Bárándy pedig azt kifogásolta, hogy a fővárosi főügyész egy konkrét ügy kapcsán bírálta a bíróságokat, és komcsizott.Budai Gyulának aligha tetszett ez a ..
2017-11-22 08:24:06 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Közleményük szerint a rendezvényen Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes felidézte: a 2017 nyarán Budapesten megrendezett FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan számos fejlesztés, beruházás valósulhatott meg. Az egyik ilyen kiemelt projekt volt a Moszkva sétány is, amelyet már a vb idején használhattak az emberek, s most hivatalosan is felavatták.A Moszkva sétány a pesti Duna-part kiemelt fekvésű, de korábban kihasználatlan szakasza, ahol 1150 méter hos..
2017-11-22 08:06:47 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Nők lapjának adott interjút Koncz Zsuzsa, aki többek között arról is mesélt, hogy inkább a háttérben marad sokszor, mert tudja magáról, hogy sérülékenyebb és érzékenyebb a többi embernél, de ha úgy adódik, akkor igenis vállalja a konfliktust és kiáll az igazáért - írja a blikk.hu.- Aztán szükség esetén tudni kell nemet is mondani. Ismerem annyira magam, hogy tudjam, szakmailag mit engedhetek meg magamnak: kikkel szeret dolgozni, miket nem szeretnék énekelni, kikkel nem..
2017-11-22 08:03:25 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Tegnap felröppent a hír a sajtóban, hogy végül a Jobbik jelöli országgyűlési képviselőnek.A Bors rákérdezett az ügyvédnél, hogy igaz-e a hír. Magyar György nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt. Úgy fogalmazott: "ez ma még nem aktuális, a hídon akkor kell átmenni, ha a folyóhoz odaértünk". Ezenkívül az ellenzéki összefogás fontosságáról beszélt, hogy esély legyen a jelenlegi kormány leváltására. A Bors információja szerint a Jobbik Sióf..
2017-11-22 07:40:00 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Két ellenzéki, jelesül Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke, és Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja ütközött össze Rónai Egonnál az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este. A két szakpolitikus meghívására a bizottság aznapi ülése apropóján került sor, amelyen a szélsőséges félkatonai szervezetek tevékenysége, illetve a kapcsolódó aktuális biztonsági és politikai kérdések is napirenden voltak.Rónai rögtön azzal a fe..
2017-11-22 07:38:26 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A 18 évnél fiatalabb magyarok 33,6 százalékát fenyegeti a szegénység és a társadalmi kirekesztettség - derül ki az Eurostat legfrissebb kiadványából.2010-ben ez az arány még 38,7 százalék volt, vagyis 6 év alatt sikerült 5,1 százalékpontos javulást sikerült elérni. A változás elsőre talán nem tűnik hatalmasnak, az uniós rangsort nézve mégis előkelő helyre sorolja Magyarországot ez a teljesítmény - írja az mfor.hu. Ennél nagyobb mértékben ugyanis csak Lettországban és Lengyelo..
2017-11-22 07:26:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Én persze csak apró epizód vagyok házi feladatuk teljesítésében: minden nap előszednek egy-egy korábbi hangfelvételt valamelyik jobbikos politikus otromba zsidózásáról, buzizásáról, cigányozásáról, nagy röhögést kiváltó rasszista viccelődéséről. Valószínűleg jobban (és főleg régebben) undorodom ezektől, mint a kormány sajtója, amelyik most elég átlátszó okokból szörnyülködik a riválison.Akkor tehát miheztartás végett, mielőtt nagyon megszere..
2017-11-22 07:23:32 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Bayer a kormánypárti Magyar Időkben írt cikkében a Sorossal készült interjú kulcsmondatának nevezi azt, amikor a milliárdos megállapítja: "Orbán egy maffiaállamot irányít" Bayer szerint ennek a körnek - nem részletezi, hogy pontosan milyen körre is gondol - nagyjából húsz éve nem volt egyetlen fontos, lényegi, húsbavágó, eredeti, a valós ügyekről szóló mondata sem hazáról, sem népről, sem nemzetről, sem gazdaságról, sem semmiről. Nagyjából annyit tudn..
2017-11-22 07:07:30 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A megkérdezetteknek azon kellett elgondolkodniuk, hogy idős korukban miként fogják megoldani az olyan napi teendőket, mint a bevásárlás, takarítás és az utazást. A Groupama Biztosító megbízásából készített országos, reprezentatív kutatást az NRC Marketingkutató a 18-59 évesek körében 2017 októberében - írja a Napi.hu.A megkérdezettek 29 százaléka, vagyis az aktív korú felnőtt lakosság csaknem harmada gondolja úgy, hogy segítséget kell majd kérnie idős korában a lakása re..
2017-11-22 06:45:59 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Egy élelmiszerbolti árufeltöltőként dolgozó férfi ordítva énekelte a reklámokból jól ismert Kasszás Erzsi slágerét, majd annak teljes koreográfiáját is bemutatta a boltban döbbenten vásárló közönségnek. A mentők hamar a helyszínre értek, így maguk is megszemlélhették a különös produkciót. Az önjelölt előadó teljesen önkívületi állapotba került, így félő volt, hogy kárt tesz magában vagy környezetében. A rutinos mentőtiszt..
2017-11-22 06:24:52 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Kormos Anett szerint ha valami szórakoztató tud lenni, akkor az szórakoztató, és ez lehet bármilyen téma, akár a zaklatás is, persze csak ha humorba van ágyazva. Ha gyűlöletkeltő, ha haragot ébreszt, akkor nem jó.Arra a kérdésre, hogy mindebbe a buzizás belefér-e, úgy válaszolt, hogy szerinte nem kell kerülgetni a témákat, minél több tabutémát érintenek szellemesen és ügyesen, annál felszabadítóbb. Lehet szeretettel is beszélni, és akkor máris nem gyűlöletkeltő..
2017-11-22 01:19:09 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Focus cikke szerint ezt holland kutatók állapították meg 17 ország csaknem 40 évre visszamenő statisztikáinak áttanulmányozása alapján. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a földön a halálesetek 5,9 %-ában játszik szerepet a szeszes ital, ami évente 3,3 millió emberéletet jelent. A magyaroknál viszont minden 10. férfi végzetét az ital okozza, és bár hasonló a kép a finneknél, a dánoknál és szlovénoknál is, de még akkor is listavezetők vagyunk, ha a nőket idev..
2017-11-22 01:13:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
November 14-én Csonka Dániel főtörzsőrmester, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság szentendrei előkészítő részlegének altisztje Szentendréről tartott hazafelé, amikor a főváros XXI. kerületében, egy ház előtt, egy eszméletlen férfire lett figyelmes - írja a honvedelem.hu.Mivel a főtörzsőrmester kiképzett harctéri életmentő katona, felismerte, hogy a helyzet életveszélyes, és megállt megvizsgálni a férf..
2017-11-21 21:40:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Nos, egyfelől a rohingyák borzalmas helyzetét tényleg nemzetközi összefogással, és mielőbb meg kellene oldani. Másfelől viszont szeretném az alábbi térképen megmutatni a külügyminiszter úrnak a légvonalban mért távolságot Mianmar, és az ő ízléses dunakeszi behajtóbarokk villája között...
2017-11-21 21:16:58 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Soros György közölte: azért most nyilatkozik, mert most jelenik meg a konzultáció eredménye, és ez jó alkalom arra, hogy tisztázzák, mit mondott ő, és mit mondott a magyar kormány.Azt mondta a nyilatkozatával kapcsoltban: kivételt tett most, mert az, hogy ő nem reagál a magyar kormány mocskolódásaira, "rosszul esik" a civil szervezetek munkatársainak, akik nagy rizikót vállalnak."Én nagyon aggódom Magyarországgal kapcsolatban, nagyon sokat gondolok Magyaro..
2017-11-21 20:25:42 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A politikus szerint minden témát és eszközt megragadnak, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra. A mostani aláírásgyűjtéssel a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt támadják, ellene gyűjtenek aláírásokat. Ezzel nyíltan Soros-hálozatot építenek - jelentette ki. Hollik István szerint aki azt mondja, a civil szervezeteket lehetetleníti el a törvény, nem mond igazat.Hozzátette: az aláírásgyűjtéssel a "Soros-gárda" szem..
2017-11-21 19:34:49 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A 2010-ben elindított iskolarombolás immáron több generáció jövőjét tette nehezebbé. A világ egyik legnagyobb és legrangosabb oktatáspolitikai felmérése, az OECD PISA 2015-ös eredményeinek együttműködésre, közös projektmegoldásra vonatkozó eredményei soha nem látott mélységet mutatnak a magyar iskolában. Amellett, hogy a magyar gyerekek egyre kevésbé tudnak írni, olvasni és számolni, együttműködésre sem tanítja meg őket az iskola. Ez pedig n..
2017-11-21 19:22:07 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A Terrorelhárítási Központ által bevezetett, a munkatársak ruházatán, a járműveken, vagy egyéb eszközökön használt betűtípussal, színnel, küllemmel használt "TEK" betűszó azonos, vagy hasonló megjelenítése megtévesztő lehet az állampolgárok számára. A közelmúltban több alkalommal érkezett lakossági jelzés megtévesztésre alkalmas ruházatot viselő, láthatóan vagyonvédelmi jellegű tevékenységet végző személyről, akik ne..
2017-11-21 19:07:13 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A polgári oldal kormányzása alapján kijelenthető: aki országépítésben gondolkodik, az jó szívvel számíthat a Fidesz-KDNP-szövetségre - fogalmazott a politikus.Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz-KDNP-nek pedig számítania kell azoknak a szövetségére és szolidaritására, partnerségére és barátságára, akik értelmiségiként a jobbközép világ meghatározó személyiségei...
2017-11-21 18:11:51 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Újabb szintre lépett a látszatpolitizálás, a kormány milliárdokat költ propagandára, hogy megpróbálja elfedni a valóságos problémákat, miközben az ország politikai, gazdasági és társadalmi válság felé halad - mondta Molnár Gyula.Az ellenzéki pártelnök úgy fogalmazott: az intézmények többsége nem úgy működik, mint egy normális demokráciában, vagy egyáltalán nem működik.Szavai szerinte az ügyészség független mivoltán inkább nevetnek, minthogy rábólintanának ..
2017-11-21 17:37:44 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
Példaként a családi otthonteremtési kedvezményt és a havi 5000 forintot jelentő házassági adókedvezményt említette...
2017-11-21 17:30:55 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A MÁV Zrt. részére az eredménykommunikációhoz kapcsolódó integrált reklámügynökségi feladatokat Szijjártó Péter külügyminiszter barátja, Kuna Tibor cégei fogják elvégezni - írja a Magyar Nemzet. A pénteki összegzés szerint ha kifogy a 450 milliós keretösszeg, akkor a Trinity Kft. és a Young and Partners Kft. még nettó 30 millió forintnyi opciós összeg lehívására jogosult.A cégek a vasúttársaság sikereinek kommunikációjához egy alvállalkozó segítségét is igénybe fogják venni, ..
2017-11-21 17:08:33 | Hozzászólások: 0 | Cimkék:
A világszerte 72 országban, több mint félmillió középiskolás bevonásával készült felmérésbe először került be a diákok kollaboratív képességét tesztelő modul - az annak eredményét vizsgáló elemzés szerint a rossz teljesítmény egyik oka a tudásalapú magyar oktatás, amely nem a képességekre épít - írja a HírTv. "Ez a teszt mást mér, mint amit a magyar iskolákban tanítanak. A magyar oktatás tudásközpontú, a PISA-teszt új modulja pedig készségeket mér. Például hog..