:

Törvénnyel leplezné le Ausztrália az internetes trollokat

Törvénnyel leplezné le Ausztrália az internetes trollokat

Ausztrália miniszterelnöke Scott Morrison új jogszabályt javasolt, ami arra kötelezné az online platformok üzemeltetőit, hogy kérésre adják ki a felületeiken rágalmazó hozzászólásokat közzétevő ?trollok? személyazonosításhoz szükséges adatait. A törvényjavaslatot jövőre fogadhatják el. Morrison szerint az online világ nem lehet vadnyugat, a trolloknak pedig nem szabadna név nélkül bárkit zaklatni, ahogy a valóságban sem elfogadható az ilyen viselkedés.

A platformoknak egy panaszbejelentő rendszert kellene készíteniük, ahol a felhasználók bejelenthetnék, ha rágalmazás, online zaklatás áldozatává váltak. A problémás tartalmat közzétevő személy először figyelmeztetést kapna a kifogásolt poszt/komment eltávolítására, és amennyiben a felhívásnak nem tenne eleget, az áldozat jogi útra terelheti az ügyet. Ezután a bíróság arra kötelezheti adott platformot, hogy adja ki a posztoló adatait. Amennyiben ez nem történik meg, a cég kaphat pénzbírságot.

A kritikusok szerint bár ez lenne az egyik legszigorúbb rágalmazás elleni törvény a világon, valószínűleg ez sem lenne elég hatékony ahhoz, hogy jelentős számban csökkenjen az online zaklatások mennyisége – írja a The Guardian.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Ismét a legjobbak közé került a Microsoft vírusirtójaSokan nem örülnek annak, hogy a Spotify visszavont egy funkciót44 ezer forintot költ átlagosan, aki kütyüt vesz karácsonyi ajándéknak

The post Törvénnyel leplezné le Ausztrália az internetes trollokat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés