:

Először segítene a Facebook a fiókjukból kizártaknak

Először segítene a Facebook a fiókjukból kizártaknak

A Facebook és az Instagram egyik sokat kritizált vonása, hogy annak ellenére, hogy az embereket néha csak úgy kizárhatják a fiókjukból, sok segítséget nem kapnak a probléma megoldására. Jelenleg csak arra van lehetőség, hogy a netező jelezze a moderátorok felé: félreértés történt, majd egy hosszabb várakozási időre számíthat, míg döntés születik a fiókja sorsáról.

A platform tulajdonosa, a Meta ezért elkezdett tesztelni az Egyesült Államokban egy élő ügyfélszolgálatot, amelynek munkatársai valós időben, szöveges üzenetekben segítenek terelni a kizárt tulajdonost, vagy kifizetésekkel kapcsolatos nehézségekre próbálnak nekik választ adni (például az Instagramon jelenlévő alkotóknak). Korlátozásokkal azért számolni kell, mivel az egyszeri felhasználók nem érhetik el a funkciót, egyelőre csak az oldaltulajdonosoknak, ismertebb személyiségeknek, tartalomgyártóknak szánják.

Az első tesztelési fázis azokra összpontosít, akik szokatlan, gyanús tevékenység miatt nem férnek hozzá a fiókjukhoz, vagy akiknek a fiókját a közösségi normák megsértése miatt felfüggesztették. Ez az első alkalom, hogy a Facebook élő segítséget nyújt a fiókjukból kizártaknak – írja közleményében a Meta.

Hogy mikor válik elérhetővé szélesebb körben az ügyfélszolgálati lehetőség, nem tudni, valamikor a jövő év során terjesztik ki a programot több országra is.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Gyorsabb lett a Google Chrome böngészőTöbb ezer robot dolgozhat majd hazánkbanCsökkent a kibertámadások száma Magyarországon

The post Először segítene a Facebook a fiókjukból kizártaknak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés