:

Ferenc pápa egy Szent József-szobrot küld a magyar Covid-árvák támogatására

Ferenc pápa egy Szent József-szobrot küld a magyar Covid-árvák támogatására
  • 24.hu
  • 19 Dec, 2021
  • Címkék: #

Rendkívüli ajándékkal támogatja a közmédia 10 éves jótékonysági kampányát Ferenc pápa: egy Szent József-szobrot küld, hogy annak elárverezésével segítse a műsor idei kedvezményezettjét, a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványt – jelentette be Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója.

Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, hogy az eucharisztikus kongresszus alatt az a megtiszteltetés érte, hogy együtt utazott Ferenc pápával, akitől később levélben kérte, támogassa a jótékonysági műsort és az alapítványt.

Tegnap reggel megérkezett a válasz, amely szerint Ferenc pápa nagy szeretettel csatlakozik a műsorhoz és küldeni fog egy gyönyörű Szent József-szobrot, amit majd elárverezhetünk

– mondta el Siklósi Beatrix a műsorban. A szobor azt ábrázolja, Szent József hogyan tanítja az ácsmesterségre a kis Jézust. A közmédia ezzel az ajándékkal szeretne hozzájárulni az alapítvány munkájához.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy március végén, április elején már nap mint nap hallottak olyan tragédiákról, amikor fiatal szülők hunytak el és kicsi gyerekek maradtak árván.

Úgy éreztük, ez már olyan sok, hogy erre egy külön alapítványt kell létrehozni – mondta. Hozzátette: a bejelentést követően óránként jöttek a telefonok, hogy támogatják az alapítványt – idézte fel a kezdeteket Herczeg Anita. A tervek szerint a gyerekeket felnőtté válásukig fogja támogatni az alapítvány.

A közmédia jótékonysági kampányában a műsor vasárnap délelőtti kezdetéig már csaknem 100 millió forint gyűlt össze.

A szobor Názáreti Szent Józsefet ábrázolja, amint Jézust tanítja az ácsmesterségre. Azért ezt a szobrot ajánlotta fel a pápa, mert Covid-árva gyerekekről van szó, akiknek szükségük van gondoskodásra, Szent József pedig Jézus nevelőapja. Benne Jézus nevelőapját, a gondos, szerény, a háttérből támogató férfi alakját tiszteljük. Emellett fontos körülmény karácsony, Jézus születésének közelsége, a Názáreti család aktualitása.

The post Ferenc pápa egy Szent József-szobrot küld a magyar Covid-árvák támogatására first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés