:

Több megyében vörös riasztást adtak ki az ónos eső miatt

Több megyében vörös riasztást adtak ki az ónos eső miatt
  • 24.hu
  • 26 Dec, 2021
  • Címkék: #

A veszélyjelzés szerint Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyében adtak ki harmadfokú (vörös) riasztást, ezeken a területeken a következő órákban tartós és jelentős mennyiségű ónos eső várható. Emellett több megyében első-, és másodfokú (narancs) riasztások vannak érvényben az ónos eső veszélye miatt.

“Azokon a területeken ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. Piros riasztás esetén az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak” ? hívta fel a figyelmet korábban a katasztrófavédelem.

? Délutánig a déli országrészben váltakozó intenzitású ónos esőre lehet számítani. A déli megyékben több milliméter, (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin, valamint a Dél-Alföldön) 5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. A délutáni órákra átmenetileg csendesedhet a csapadék majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat. Ez a csapadékzóna az éjszakai órákban fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön ? írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Hó is eshet, az előrejelzés szerint a Dunántúlon nyugat felől havazás válthatja az ónos esőt. Zala megyében és a környékén akár 5 centiméter is hullhat.

The post Több megyében vörös riasztást adtak ki az ónos eső miatt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés