:
Breaking News

56 milliárdos tévedés egy brit banknál, 75 ezer számlára utaltak duplán

56 milliárdos tévedés egy brit banknál, 75 ezer számlára utaltak duplán
  • 24.hu
  • 03 Jan, 2022
  • Címkék: #

Tévedésből fizetett ki 130 millió fontot, azaz mintegy 56 milliárd forintot karácsonykor a Santander bank brit leányvállalata.

A Euronews magyar oldala a The Times-t idézve azt írja, hogy a pénzintézet most több mint 75 ezer ügyfelüktől próbálja meg visszaszerezni az téves utalást.

Az utalások elsőre nem is voltak feltűnőek, mivel valós átutalásokat küldtek el másodszor is, így az ügyfelüknek ez valószínűleg sokáig fel sem tűnt. A Times szerint több tucat pénzintézetnél, köztük a Barclays-nél, az HSBC-nél és a Virgin Money-nál számlával rendelkező ügyfelek voltak azok, akik megkapták a hibás, duplán érkező kifizetéseket.

Ritka, hogy a bankok tévedésből milliókat utaljanak, de az ilyen hibák azok számára is komoly kockázatot jelentenek, akikhez érkezik a pénz. 2008 februárjában például egy testvérpár került börtönbe, miután közel 135 000 fontot költöttek el, amit egy bank véletlenül helyezett el a számlájukon.

A Santander UK a spanyol Banco Santander brit részlege több mint 14 millió ügyféllel rendelkezik. Közel 700 millió fontos adózás előtti nyereséget termelt tavaly a harmadik negyedévben, szemben a 2020 azonos időszakában elért 151 millióval.

The post 56 milliárdos tévedés egy brit banknál, 75 ezer számlára utaltak duplán first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés