:

?Ha lesz 16 egészséges játékosunk, akkor játszunk a kézi-Eb-n?

?Ha lesz 16 egészséges játékosunk, akkor játszunk a kézi-Eb-n?
  • 24.hu
  • 06 Jan, 2022
  • Címkék: #

Nagyon nehéz helyzetben van a szerb férfi kézilabda-válogatott, amely abban bízik, az Európai Kézilabda Szövetség csökkenti a kötelező 14 napos karantént, ellenkező esetben a koronavírus-fertőzés miatt lehet, ki sem tud állni a válogatott.

Kapcsolódó Aki most elkapja a koronavírust, lemaradhat a kézi-Eb-ről Az Európa-bajnokság előtt megfertőződötteknek 14, az Eb alatt vírusos játékosoknak 10 napot ki kell hagyniuk.

A vírus alaposan megtizedelte a csapatot, hiszen kedden és szerdán hat kézilabdázó ? Vladimir Cupara, Bogdan Radivojevic, Stevan Sretenovic, Ilija Abutovic, Dragan Pesmalbek és Nemanja Zelenovic ? is pozitív mintát produkált, de megfertőződött Toni Gerona vezetőedző, Dimitrija Pejanovic kapusedző, Petar Radulovic gyógytornász és a korábbi magyar válogatott átlövő, a jelenlegi csapatvezető Krivokapics Milorad is.

Miután az EHF ragaszkodik ahhoz, hogy aki az Eb előtt megfertőződik, arra 14 nap karantén vár, így a fentebb felsoroltak jelen állás szerint az első három csoportmeccsen nem lehetnek ott a csapattal.

?Ez a helyzet kiszámíthatatlan és mindenki számára új. Folyamatosan tartom a kapcsolatot Dejan Stanojevic főtitkárral, aki egyben az egészségügyi bizottság vezetője. Ő áll kapcsolatban az epidemiológusokkal. Keressük a megoldást. A javaslatára egy-két napra felfüggesztettük az edzéseket, hogy megakadályozzák a fertőzés továbbterjedését. Jó hír, hogy a fertőzötteknél enyhébbek a tünetek? ? nyilatkozta Milena Delic, a Szerb Kézilabda Szövetség elnöke.

Szerinte megkezdődött a versenyfutás az idővel.

A B tervünk az, hogy a bő, 35 névből álló keretből megnézzük, kikre számíthatunk. Ha lesz 16 egészséges játékosunk, akkor játszunk az Eb-n. Csak remélem, hogy nem lesz több fertőzött.

Delic abban bízik, hogy az EHF engedékenyebb lesz, és hasonlóan a kosárlabda Euroligához hét napra csökkenti a kötelező karantént.

?Minden válogatott hasonló gonddal küzd, hiszen egyre több a fertőzött. De lehetne csökkenteni ezt a karanténidőszakot, mert akkor lehet számítani azokra, akik az elsők között fertőződtek meg. Még minden nyitott? ? tette hozzá.

Szerbia január 13-án Ukrajna ellen játssza első mérkőzését az Európa-bajnokságon, két nappal később Horvátország, végül január 17-én Franciaország lesz az ellenfél.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rukometni savez Srbije (@rukometnisavez) által megosztott bejegyzés

The post ?Ha lesz 16 egészséges játékosunk, akkor játszunk a kézi-Eb-n? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés