:
Breaking News

Veszélyben a Djokovicot védelmébe vevő teniszező Australian Openje

Veszélyben a Djokovicot védelmébe vevő teniszező Australian Openje
  • 24.hu
  • 10 Jan, 2022
  • Címkék: #

Koronavírus miatt kihagyja a sydneyi tenisztornát Nick Kyrgios. Instagram-oldalán azt írta a 26 éves ausztrál játékos, hogy a tisztán látás végett jelenti be maga, hogy pozitív lett a covidtesztje, de nincsenek tünetei, jól érzi magát és abban bízik, hogy a január 17-én kezdődő Australian Openen már részt vehet.

A világranglistán 114. Kyrgios a múlt heti, melbourne-i tornát is kihagyta, akkor asztmája miatt nem lépett pályára.

Nick Kyrgios a világjárvány kitörése óta alig játszott és viszonylag keveset is utazott. Tavaly például mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára, ezek közül hat Ausztráliában volt. Szeptember óta nem volt tétmeccse.

Közben mindig kritikusan fogalmazott a szerinte felelőtlenül viselkedő játékosokkal, így például a 2020-ban az Adria Kupát szervező, majd maga is megbetegedő Novak Djokovicot. Legutóbb viszont azzal került a hírekbe, hogy védelmébe vette a szerbet, akinek a múlt héten visszavonták a vízumát az Ausztráliába való belépésekor, napokat töltött el idegenrendészeti őrizetben. A szerb világelső hétfőn nyert a bíróságon, maradhat, de Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter a napokban saját hatáskörben még dönthet úgy, hogy kiutasítja a játékost az országból.

Kapcsolódó Djokovic nyert a bíróságon, és maradhat Ausztráliában De a bevándorlásügyi miniszter még dönthet úgy, hogy mégse kap vízumot.

Ausztráliában felfutóban van a koronavírus újabb hulláma. A világ egyik legjobban lezárt országa sokáig sikeresen védekezett, az elmúlt napokban azonban napi százezer környékén, volt, hogy felette jelentettek új megbetegedéseket.

The post Veszélyben a Djokovicot védelmébe vevő teniszező Australian Openje first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés