:
Breaking News

Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz Magyarországon

Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz Magyarországon
  • 24.hu
  • 19 Jan, 2022
  • Címkék: #

Hazánkban is uralkodóvá vált az omikron variáns, kezdte legújabb videóüzenetét Müller Cecília, aki jó ideje jobbára így kommunikál, a sajtó munkatársai nem kérdezhetnek tőle.

A kormány YouTube-oldalára feltöltött videóban az országos tiszti főorvos bejelentette:

immáron a betegségek 87 százalékát az omikron variáns okozza és a 13 százalékot pedig a delta.

Az omikron variáns fertőzőképessége rendkívüli mértékű, ezért nagyon fontos az a tény, hogy az oltottak is megfertőződhetnek, azonban a betegség lefolyásának súlyosságát jelentősen enyhíti a védőoltás beadatása, mondta.

Közölte, az biztos, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, mert minden védőoltás felvétele növeli a szervezet immunválaszát és ezáltal a védelmet is a koronavírus-fertőzéssel szemben.

12 év felett javasolják mindenkinek a harmadik oltást abban az esetben, ha a második oltást követően négy hónap elmúlt.

Akik átestek a betegségen, nyilvánvalóan egy immunreakció kialakul a szervezetükben, valamilyen fokú védettség, ami jellemzően rövid ideig tart és nem elégséges. Tehát aki oltatlan, átesett a betegségen, az ő számukra is a védelmet a védőoltásoknak a felvétele jelenti

– mondta Müller Cecília, aki arra kért mindenkit, hogy éljen a védőoltásokkal.

Koronavírus Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz Magyarországon Müller Cecília videóüzenetet küldött a lakosságnak. 340 ezer gyorstesztet kapnak a háziorvosok Magyarország is kap pénzt az uniótól a járványhelyzet kezelésére

The post Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz Magyarországon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés