:

Gulyás István: Lehet árnyalni, érvelni, kifogásokat keresni, de kudarcot vallottunk

Gulyás István: Lehet árnyalni, érvelni, kifogásokat keresni, de kudarcot vallottunk
  • 24.hu
  • 21 Jan, 2022
  • Címkék: #

Gulyás István szövetségi kapitány szerint kudarcot vallott a magyar férfi kézilabda-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A szakvezető a MOL Csapatnak adott interjúban elmondta, vállalja a felelősséget a szereplésért.

Csődöt mondtunk, mert nem sikerült elérnünk a kitűzött célt. Ezek a száraz tények. Lehet árnyalni, érvelni, kifogásokat keresni, de a végeredmény ugyanaz lesz: kudarcot vallottunk, és ezért mérhetetlenül szomorú vagyok

? jelentette ki a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó Kézilabda-Eb: néztük, láttuk, okuljunk! Bekövetkezett a rémálom: a magyar kézilabda-válogatott már a csoportkört követően búcsúzott az Európa-bajnokságtól és a 15. helyen végzett. A tény szomorú, a csalódás leírhatatlan, nekünk pedig nem maradt más hátra, mint hogy elemezzünk.

Magyarország 31-28-ra kikaptak Hollandiától, majd 31-30-ra legyőzték ugyan Portugáliát, de kedden 31-30-ra kikaptak Izlandtól és kiesett. Gulyás elmondta, már a rajt előtt tudták, hogy három élet-halál meccs vár rájuk, mert rendkívül kiegyenlített a csoportjuk. Szerinte mindhárom az apróságok döntöttek a csoportban.

?Ezek a bizonyos apróságok most ellenünk dolgoztak, elég csak a hollandok és az izlandiak elleni mérkőzések utolsó perceiben elkövetett hibáinkat megnézni.”

Gulyás szerint Mikler Roland és Székely Márton ezúttal átlagot hozott a kapuban, a bravúrok hiánya viszont a védekezés számlájára írható, márpedig abban nem tudták megvalósítani, amire készültek. A szövetségi kapitány a torna előtt és alatt sem beszélt róla, most viszont elárulta, hogy Bánhidi Bence egy sérüléssel érkezett a válogatotthoz.

Kapcsolódó Nagy László: Messzemenő következtetést ebből a világversenyből nem lehet levonni Az edzői stábhoz tartozó sportági ikon szerint pár játékos nehezen birkózott meg a közeggel.

?A beálló kiesése minden másnál nagyobb csapás volt, és a védekezésünk alaposan megérezte a hiányát. Nem keresek bűnbakot, mindenki a tudása legjavát tette a közösbe, de a mi védekező stratégiánk kulcspontja Bánhidi volt, és csak egy fél meccset tudott lejátszani hátul az Eb-n.

A védelem közepéről kiesett Bánhidi, de a hiánya nemcsak a hármas poszton okozott zavart, hanem a ketteseknél is. Sajnos hiába készültünk az ellenfelek stratégiájára, meg tudták valósítani az elképzeléseiket, és ez csakis a mi hibánk. Nem értünk oda lábbal, kevés volt a megállító szabálytalanság, végig passzívak voltunk, és ennek az okát még én sem tudtam megfejteni.”

Arra is reagált a kapitány, hogy többen felrótták a kapitánynak, hogy nem kért időt, amikor Izland ellen a szoros végjátékban még volt esély a célok elérésére.

?Utólag már én is azt mondom, hogy ott lehetett volna időt kérni. Sajnos ott minket is elvitt a hév, hiszen hátrányban voltunk, és már a döntetlen sem lett volna elég, győzni kellett volna. Talán ha egy időkéréssel megnyugtatjuk a fiúkat a hajrá előtt, nem jönnek azok a buta hibák, amelyekkel az ellenfél kezébe adtuk a győzelmet.”

Kapcsolódó ?Ha egy kézilabdázó a fontos pillanatban összeszarja magát, az a versenyeztetés hibája? Vass Gábor szerint irreálisan túlfizetett, teljesítménykényszer nélküli játékosokkal nem lehet előrelépni.

Gulyás István az interjú végén kiemelte, nem a koncepció, vagy a taktika fuccsolt be, ezért nem lenne jó az elmúlt évek munkáját félredobni.

?Bármi lesz is, én csak egy dolgot kérek: ne dobjuk ki a kukába az elmúlt két és fél évet. Tartsunk ki a fiúk mellett, építkezzünk arra, amit az elmúlt években elértünk, mert nem véletlenül jutottunk el odáig, hogy sokan éremesélyesként emlegettek minket. Nagyon sok van ebben a csapatban, még ha ebből pont a legrosszabbkor mutattunk is meg túlságosan keveset.”

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége pénteken rendkívüli ülésen tárgyalta volna a férfiválogatott gyenge szereplését, de az eseményt koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották.

The post Gulyás István: Lehet árnyalni, érvelni, kifogásokat keresni, de kudarcot vallottunk first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés