:

Orosz szabotőröket foghattak az ukrán hatóságok

  • 24.hu
  • 25 Jan, 2022
  • Címkék: #

Twitter-oldalán közölte kedden az Ukrán Biztonsági Szolgálat, hogy gyaníthatóan orosz szabotőröket fogott el. A bűnözői csoport a közlemény szerint akciókat tervezett végrehajtani határmenti ukrán létesítmények ellen. Az akciót Zsitomir és Harkov városokban hajtották végre. Arról is írnak részletek nélkül, hogy az orosz biztonsági szolgálatok irányítása alatt álltak a bűnözők.

??? ?????????? ???????? ?????, ??? ???????? ????? ??????? ?? ??????? ? ???????????? ???????? ???????

????????? ???????? ??????? ? ???????? ?? ???????. ????????? ???????????? ???????????? ????????? ??.

https://t.co/DXL1YfBdOW pic.twitter.com/TlTvZhV8Ks

— ?? ??????? (@ServiceSsu) January 25, 2022

A brit Daily Mail a francia AFP hírügynökség jelentése alapján arról írt, a banda rablásokat is tervezett, hogy destabilizálja az ország egyes régióit. A két őrizetbe vett ember közül egy orosz állampolgár. A két férfi állítólag toborzott is oroszajkú, büntetett előéletű személyeket, hogy vegyenek részt a szabotázsakciókban.

Az ukrán hatóságok lefoglaltak egy bombát, fegyvereket, lőszert, rádiókommunikációt bénító eszközöket, rablások terveit, walkie-talkie-kat, számítógépeket és sok készpénzt is. Mindez beleillik a képbe, amit az ukrán vezetés sugall egy ideje: hogy Oroszország olyan akciókat akar végrehajtani, amik destabilizálják az országot, vagy esetleg rájuk kenhetnek egy katonai beavatkozást. Ez utóbbinak a nyugati országok szerint nagy az esélye, Oroszország több tízezernyi katonát, hadianyagot és katonai járműveket vont össze az ukrán határon és Belaruszban, valamint komoly hadgyakorlatokat is tart.

Az Ukrajnával kapcsolatos híreinket itt találja, helyszíni riportunkat itt olvashatja.

Kapcsolódó ?Gerillaháborúra készülünk? ? riport Ukrajnából Olyan jelentős az orosz katonai mozgosítás, hogy a haderőket lehetetlennek tűnik visszahívni a határról. A nyugati országok sietve evakuálják nagykövetségeiket. Mindenki azt találgatja, egy orosz invázió elérheti-e akár Kijevet is. Jászberényi Sándor riportja.

The post Orosz szabotőröket foghattak az ukrán hatóságok first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés