:

Elon Musk is segít Ukrajnának

Elon Musk is segít Ukrajnának

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes és digitális átállásért felelős miniszter arra kérte Elon Muskot, hogy segítsen Ukrajnának – írja a VT.

Míg ön a Marsot próbálja meg kolonizálni, Oroszország megpróbálja elfoglalni Ukrajnát. Míg az ön rakétái sikeresen leszállnak az űrből, az orosz rakéták az ukrán civileket támadják

írta Fedorov a Twitteren a SpaceX-vezért megjelölve. A miniszter hozzátette, hogy starlinkes támogatást kérnek Musktól. A tweetet később Ukrajna hivatalos Twitter-oldalán is megosztották.

Az orosz támadást követően az országban sok civil internet nélkül maradt. A SpaceX Starlink műholdjai gyors kapcsolatot biztosítanak, és képesek enyhíteni a problémát.

PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild/POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

A bejegyzésre utóbb Musk is reagált. Válaszában azt írta, hogy a műholdak szolgáltatása már aktív Ukrajnában, és újabb állomásokat is megnyitnak majd. Federov utóbb a milliárdos reakcióját megosztva mondott köszönetet. A Starlink-féle internet egyik előnye, hogy megnehezítheti az oroszok számára a hozzáférés letiltását.

The post Elon Musk is segít Ukrajnának first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés