:
Breaking News

Heves harcok dúlnak Kijevnél

Heves harcok dúlnak Kijevnél
  • 24.hu
  • 10 Mar, 2022
  • Címkék: #

Kijevi tisztviselők szerint a fővárosból kivezető utak közül több is veszélyesnek minősül ezekben az órákban a heves harcok miatt, írja a CNN.

Az északi területek, köztük Bucsa, Irpiny és Hostomel számítanak a legveszélyesebbnek, valamint a valamivel kijjebb eső Vishorod városában is súlyos a helyzet. Közölték azt is, hogy ismételten harcok csaptak ki az ellenséges csapatok között Brovai településénél, a fővárostól keletre.

A humanitárius folyosókon keresztül ma is folytatják a civilek evakuálását, ami szerdán annyira nem jött össze.

Vitalij Klicsko polgármester ettől teljesen függetlenül arról beszélt az ukrán tévében, hogy az oroszok számára kulcsfontosságú Kijev megszerzése.

A háború első napjától az az elsődleges céljuk, hogy bekerítsék Kijevet és folytassák a támadást, megbuktassák a kormányt. A terveiket viszont nem sikerül megvalósítaniuk, köszönhetően a srácoknak Bucsában, Vorzelben, Irpinyben, Hosztomelben, ahol heves harcok dúlnak. Az embereink meghiúsítanak minden arra irányuló tervet, hogy körbevehessék Kijevet

– fogalmazott.

Arról is tájékoztatott, mostanra minden második kijevi lakos elhagyta a várost, ahol kétmillióan maradtak még. Megjegyezte,

Kijev erőddé változott.

The post Heves harcok dúlnak Kijevnél first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés