:

Alig maradt valami a világ legnagyobb repülőjéből az orosz támadás után

Alig maradt valami a világ legnagyobb repülőjéből az orosz támadás után

Ahogy február végén beszámoltunk róla, az ukrajnai invázió során az orosz erők a világ legnagyobb repülőjét, az Antonov An-225-öt, azaz a Mriját is megsemmisítették. A gépet Hosztomelnél, az Antonov Repülőtéren őrizték. A repülő roncsairól már korábban is készültek felvételek, most pedig újabb képek kerültek elő – írja a hvg.hu a Sky News alapján.

A close look at the world’s largest aircraft AN 225 MRIYA.

World aviation disaster..

By: Dmytro Antonov YT#an225 #UkraineUnderAttaсk pic.twitter.com/SPSUuiHy2i

— Dmytro Lemberg (@DmytroLemberg) April 2, 2022

Sokáig nem volt biztos, hogy az Antonov An-225 valóban elpusztult-e. A reptér elleni támadások után kezdett el terjedni a hír, hogy a gép megsemmisült, később azonban más források cáfolták ezt. Az elmúlt egy hónapban azonban több olyan felvétel is előkerült, amely a Mrija vesztét igazolja.

Footage of a destroyed #An225 “Mriya” at the in Gostomel #Ukraine #UkraineRussiaWar #Russian #NATO #war #news #ukraina #ukrainewar #usa #putin #Biden #ukraina pic.twitter.com/3tDRnMxifv https://t.co/EECuqpUjjN

— 伊维菌素 (@mteoe1) April 3, 2022

Az An-225-ből csupán egy darab készült. A gép 1988-ban szállt fel először, és egészen 2022-es megsemmisüléséig a legnagyobb tömegű repülő volt a világon.

The post Alig maradt valami a világ legnagyobb repülőjéből az orosz támadás után first appeared on 24.hu.