:

Twitter-botok nyerhették meg az Oscar közönségszavazását az Igazság Ligájának

Twitter-botok nyerhették meg az Oscar közönségszavazását az Igazság Ligájának

Rengeteg automatikus, nem valódi embereket rejtő Twitter-fiókból érkezett szavazat az idei Oscar-gála közönségdíjaira. Az Amerikai Filmakadémia először rendezett szavazást a Twitteren a rajongók számára legemlékezetesebb filmjelenetekről és kedvenc filmjükről. Mindkét kategóriában Zack Snyder-film diadalmaskodott: az Igazság Ligája és A halottak hadserege.

A Playlist most azt írja a Tweetbinder értesüléseire hivatkozva, hogy a Snyder-filmekre leadott szavazatok közül a legtöbb, filmenként több ezer online botok fiókjaiból érkezett. Az Amerikai Filmakadémia egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben, viszont már a márciusi gála előtt számos kritika érte őket, hogy miért a közismerten könnyen manipulálható Twitteren keresztül bonyolítják a közönségszavazást.

Zack Snyder munkáit nem először támogatják meg twitteres robotok, korábban az Igazság Ligája rendezői változatának bemutatását is 25 ezer automatikus Twitter-fiókon keresztül kérték az HBO-tól.

A rendező a filmjei körül verbuválódott rajongói közösségekről is nyilatkozott tavalyi interjúnkban:

Kapcsolódó Zack Snyder: Bírnám, ha az Igazság Ligája moziváltozatát törölnék a létezésből Interjú Zack és Deborah Snyderrel, akik négy évvel a forgatás után tudták befejezni életük eddigi legambiciózusabb filmjét, az Igazság Ligáját.

The post Twitter-botok nyerhették meg az Oscar közönségszavazását az Igazság Ligájának first appeared on 24.hu.