:

Kemény orosz támadás folyik a Donbaszban, egy fontos várost már majdnem körülzártak - Háborús híreink pénteken

Kemény orosz támadás folyik a Donbaszban, egy fontos várost már majdnem körülzártak - Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hadseregük az orosz csapatok eddigi leghevesebb támadásával néz szembe a Donbaszban, ezért még több nyugati fegyverre van szükségük. Az ukrán elnök egy másik megszólalásában úgy fogalmazott, hogy a Donbasz lényegében lakhatatlanná válhat az orosz támadás következtében. Oroszország ugyanis jelenleg hatalmas offenzívát folytat annak érdekében, hogy teljesen ellenőrzése alá vonja Luhanszk és Donyeck megyét. Különösen Szeverodonyeck városából számoltak be heves harcokról. Zelenszkij azonban kijelentette, hogy Ukrajna nem fogja feladni azon területeit, amelyeket az oroszok megszálltak. A jelentések szerint továbbá három helyen történt az elmúlt órák folyamán robbanás Dnyipro városában, Harkivot pedig tüzérséggel lőtték az orosz csapatok.

Az elmúlt órák legfontosabb hírei:

1. Erősödik a fenyegetés Ukrajna határánál, Lukasenka fehérorosz elnök elrendelte egy új katonai parancsnokság létrehozását.
2. Három oldalról indítottak támadást az orosz erők fő célpontjuk ellen. Szeverodonyeck városát már kétharmad részben körülzárták az orosz erők.  
3. Az Egyesült Államok arra készül, hogy fejlett, nagy hatótávolságú rakétarendszereket küldjön Ukrajnának.
4. Szakértők szerint amennyiben Ukrajna MLRS-hez jut, az megváltoztathatja a háborút.
5. Oroszországot le kell győzni Ukrajnában, különben a konfliktus egy harmadik világháborúhoz fog vezetni - állítja Mihajlo Podoljak.
6. Volodimir Zelenszkij elnök szerint Ukrajnának szembe kell néznie a valósággal és tárgyalnia kell Oroszországgal.

Hirdetés

Cimkék

Keresés