:

Megint a kritikus szint fölött a forint

Lehet, hogy Orbán Balázs friss interjúja lökte újra a 400-as szint fölé a forintot.

A 400-as szint fölött kezdi a pénteket a forint. Tegnap is a korábban elképzelhetetlen szinteken járt a forint, ma azonban jócskán fölé ment, jelenleg a 401,5-ös szint felett van az euró-forint keresztárfolyam a bankközi devizapiacon.

Pedig két közepén úgy tűnt, kicsit megnyugodott a jegyzés, még a 394-es szintet is megkapirgálta a hazai deviza. A piacnak még mindig az a fő baja, hogy nem tudni, Magyarország megkapja-e a vitás uniós forrásokat. A Reutersnek adott friss interjúban Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója új forgatókönyvet említett: azt mondta, a kormány nyitott a kompromisszumra és meg szeretne állapodni a Bizottsággal a helyreállítási pénzekről,

de arra is fel vannak készülve, ha esetleg nincs megegyezés.

A forint ma reggel, ahogy általában is, alulteljesíti a régiós párokat, a złoty enyhén erősödik, a cseh korona stagnál. Reggel anyagunkban arról írtunk, hogy Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke szerint a trendszerű forintgyengülés hátterében leginkább az áll, hogy sem a kormánynak, sem a jegybanknak nincs hitele a piac szemében.

Több ebből „Matolcsy minden szavára gyengül a forint, el kellene gondolkodnia a saját hitelességén”

The post Megint a kritikus szint fölött a forint appeared first on Forbes.hu.