:

Nagy sikernek örvendett a Férfiak Klubja által szervezett Vállvetve Apával nap!

Nagy sikernek örvendett a Férfiak Klubja által szervezett Vállvetve Apával nap!

Június 20-án apák napi hagyománnyal ünnepelt a Férfiak Klubja. A Vállvetve Apával című népszerű kezdeményezéshez több mint száz cég csatlakozott, amelynek vezetői vallják, hogy munkahely és a családi élet nem egymás ellen, hanem szövetségben működve ideális mind a munkavállalóknak, mind a következő generációnak.

Öt évvel ezelőtt indította útjának a Férfiak Klubja Független Társadalmi Szervezet a Vállvetve Apával nevű különleges kezdeményezését, mely szerint legyen az évnek egy kitüntetett napja, az Apák napját követő hétfő, amely az apa-gyerek kapcsolat megszilárdításának napja. Az üzenete, szándéka az, hogy segítse az apa-gyerek kötődés elmélyítését, és hogy minőségi időt tölthessen együtt az apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon, beavassa „titkos, felnőtt” életébe, az édesapa munkahelyén! A Vállvetve Apával évről évre egyre nagyobb sikernek örvend. Az akcióhoz csatlakozva kis-, közép, nagy- és multinacionális vállalatok megvalósították ezt a nem mindennapi élményt a munkavállaló édesapák számára.

A kezdeményezés lényege, hogy a manapság meghonosodó apák napjára az édesapák felejthetetlen ajándékot kapjanak: a kötődés elmélyítését egy olyan helyen, amire kevesen gondolnak! A Férfiak Klubja Független Társadalmi Szervezet célja, hogy a Vállvetve Apával nap a munkahelyeken történjen. Az ünnep nemcsak arra jó lehetőség, hogy cégek a férfiak családi fontosságára fókuszáljanak, és jelezzék, mennyire értékelik a munkatársaik otthoni teljesítményét, hanem hiánypótló kezdeményezés nemzetgazdasági szempontból is. Nem lehet ugyanis eléggé kiemelni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol igazi munka folyik.

Bedő Imre, a Vállvetve Apával programot elindító Férfiak Klubja alapítója részletezte, miért is olyan fontos ez a kezdeményezés:

– Tisztában vagyunk vele, milyen nélkülözhetetlen szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében. Világos volt előttünk, hogy az apák napját érdemes jelentős ünneppé tenni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Célunk, hogy a megható gyermekrajzokon és öleléseken túl is töltsük fel ezt tartalommal. Legyen ez az apához való mély kötődés ünnepe! Erre nem is találhattunk volna „misztikusabb” helyet, mint az apa „titkos életét” jelentő munkahelyen. Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nemcsak alkalmazottként, hanem emberként is tekintenek a munkatársakra. Továbbá az is lényeges szempont, hogy ezzel az apáknak adunk külön férfifókuszú lehetőséget a vállalatoknál, hisz anyával többet vannak a gyerekek, és a férfiakat is jobban frusztrálja, ha mindkét nemű szülő egyszerre viheti be a gyermeket, és így összehasonlíthatóvá válnak az anyákkal. Azért kötöttük apák napjához, hogy az apák külön szerezhessék meg feleségük megbecsülését, és gyermekeik számára örök életre szóló élményt nyújtsanak.

The post Nagy sikernek örvendett a Férfiak Klubja által szervezett Vállvetve Apával nap! appeared first on BellaCafe.hu.