:
Breaking News

A Huawei soha nem fogja elengedni az okostelefonokat

A Huawei már jó ideje jelen van Magyarországon. Mik a legnagyobb helyi eredmények?

Az 5G hálózat magyarországi bevezetését mindenképpen kiemelném. Ami a készülék üzletág sikereit illeti, a viselhető eszközeink rendkívül népszerűek itthon.

Hogyan foglalná össze a Huawei magyarországi stratégiáját?

A Huawei készülék üzletága az általunk kifejlesztett „1 + 8 + N” Seamless AI Life stratégiát követi, aminek középpontjában az okostelefonok állnak. Az „1” ezeket a készülékeket, a „8” a táblagépeket, okosórákat és egyéb smart eszközöket, míg az „N” az IoT, azaz „dolgok internete” termékeket jelöl. Startégiánkból kifolyólag nyilvánvaló, hogy a Huawei soha nem fogja elengedni az okostelefonokat.

A Huawei azzal a szándékkal lépett a notebook-piacra, hogy mindenki számára versenyképes alternatívát teremtsen, ideértve az üzleti felhasználókat is. Milyenek az eddigi eredmények?

Egyértelműen új szereplők vagyunk a számítógépes piacon, de az eredményeink ígéretesek. 2022-ben tovább bővítjük értékesítési partneregyüttműködéseinket és folyamatosan fejlesztjük a laptopjaink nyújtotta felhasználói élményt. Izgatottan várjuk az újonnan bevezetett termékeink, a MateBook D16 és a MateBook X Pro helyi szereplését!

Vannak a magyar piacnak egyedülálló sajátosságai? Mi az, ami még a Huaweit is meglepte?

Nagyon érdekes, hogy a magyar vásárlók csak a magyar billentyűzetkiosztást fogadják el. Ez egyedülálló tulajdonság a régióban. Más országokban, például Görögországban, Romániában vagy Szerbiában nem annyira fontos a billentyűzet nyelve. Ellenben Magyarországon az, hogy a notebookjainkhoz adunk-e magyar kiosztású klaviatúrát, nagyban befolyásolja a sikert. Mi pedig szem előtt tartjuk vásárlóink igényeit és alkalmazkodunk hozzájuk, lásd a már említett a D16-ot és X Prót.

Ami a fogyasztói eszközöket illeti, úgy tűnik, a Huawei saját ökoszisztémát épít.

Saját ökoszisztémánk, a Huawei Mobile Services (HMS) a világ harmadik legnagyobb mobilalkalmazás-ökoszisztémájává nőtte ki magát. 2022. március 31-ig a Huawei készülékek havi aktív felhasználóinak száma világszerte meghaladta a 730 milliót. Saját alkalmazásboltunk, az App Gallery több mint 170 országban, köztük Magyarországon is elérhető. A lokális szinten jelenlévő appokra is nagy hangsúlyt fektetünk és büszkék vagyunk az elmúlt két év eredményeire.

A Huawei a viselhető eszközökre is fókuszál, okosórák és -karkötők tucatjaiból válogathatunk. Miért relevánsak 2022-ben ezek az eszközök?

A viselhető eszközök felkeltették a vásárlók vágyát, hogy figyelemmel kísérjék egészségügyi adataikat. És ezt csak fokozta a pandémia: az emberek manapság még mindig azért vesznek okosórát, hogy monitorozzák a szervezetüket. Ezt támasztják alá annak a reprezentatív kutatásnak az eredményei is, amelyet idén márciusban készítettünk Magyarországon. A megkérdezettek kétharmada bízik az eszközük által mért adatokban, méghozzá annyira, hogy 60 százalékuk az órája által nyújtott információk alapján fordult vagy fordulna orvoshoz.

The post A Huawei soha nem fogja elengedni az okostelefonokat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés