:

Káosz a kriptopiacon: füstbe ment minden idők egyik legnagyobb üzlete

Káosz a kriptopiacon: füstbe ment minden idők egyik legnagyobb üzlete

Meghiúsult a valaha volt egyik legnagyobb kriptoüzlet, a Binance ugyanis közölte, hogy eláll a harmadik legjelentősebb kriptotőzsde, az FTX felvásárlásától – írja a TechCrunch.

Changpeng Zhao vállalata azután döntött a visszalépés mellett, miután felülvizsgálta a vállalat struktúráját és könyvelését, majd megállapította, hogy a Binance képtelen lenne rendbe hozni a tőzsde pénzügyeit. Az üzletből való kiugráshoz az is hozzájárult, hogy az FTX-ügyfelek befektetéseinek félrekezelése miatt a hírek szerint hatósági vizsgálatok kezdődhetnek az Egyesült Államokban.

Mint arról korábban beszámoltunk, hatalmas pánik alakult ki a kriptopiacon, miután az FTX tőzsdéről rohamos gyorsasággal kezdték el kivonni vagyonukat a befektetők. Erre azután került sor, hogy számos jelentés érkezett arról, hogy a cég nem megfelelően kezelte az ügyfelek befektetéseit. Végül három nap leforgása alatt 6 milliárd dollárnyi vagyon tűnt el az FTX tőzsdéjéről, és az FTT token értéke is bezuhant. A vállalat vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried 15 milliárd dollárt meghaladó vagyona is elolvadt az események hatására, a szakember pénzének nagy része ugyanis a tőzsde értékéből származott.

Minden alkalommal, amikor az iparág egy jelentős szereplője elbukik, a lakossági fogyasztók szenvednek. Az elmúlt évek során azt láttuk, hogy a kripto ökoszisztéma egyre ellenállóbbá válik, és hiszünk abban, hogy idővel a felhasználói pénzekkel visszaélő szereplőket a szabad piac ki fogja gyomlálni.

— közölte a rivális vállalat. A Binance vezetője ugyan korábban úgy nyilatkozott, hogy az FTX összeomlása senkinek nem lenne jó a piacon, a fenti nyilatkozat mégis arra utal, hogy a Bahamákon bejegyzett cég sorsa megpecsételődött az üzlettől való elállással.

Az események kihatással vannak a komplett kriptopiacra, szerda estére a Bitcoin értéke bőven a lélektani határa alá, 16 ezer dollár környékére esett vissza. Az Ethereum értéke is benézett 1200 dollár alá, azóta viszont mindkét token erősödni kezdett.

The post Káosz a kriptopiacon: füstbe ment minden idők egyik legnagyobb üzlete first appeared on 24.hu.