:

Árat csökkent a Mol, ez várható péntektől

Csökkenti a Mol a nagykereskedelmi árakat, ami így fog érvényesülni a kutakon.

December 9. péntektől várhatóan változnak a hazai üzemanyagárak a kutakon – számolt be róla a holtankoljak.hu.

A portál szerint a Mol csökkenti a nagykereskedelmi árakat péntektől, a benzin esetében bruttó 8 forinttal, a gázolaj esetében pedig bruttó 5 forinttal.

Amennyiben a fenti árváltozás a kutakon is érvényesül, úgy december 9. péntektől így alakulnak az átlagárak:

95-ös benzin: 632 Ft/liter;gázolaj: 695 Ft/liter. Több ebből Viszlát 480 forintos benzin, szevasz 20 százalékos állampapírkamat Különadó-rendelet: 95 százalékos adókulcsról döntött a kormány A benzinárstop kivezetésének nagy nyertese: a kormány

Minden erről szól kedd éjszaka óta

A 480 forintos benzinárstopnak közel 13 hónap után lett vége kedd éjszaka. A Mol a kedd 23 órai érvénybe lépéssel 641 forintos piaci áron kezdte adni literenként a 95-ös benzint, és 699-ért a dízelt.

A kormány a benzinárstop kivezetésével fontos adóváltoztatásokat is eszközölt – amivel többszörösen is jól jár a magyar költségvetés, hiszen jövedéki adóból, valamint áfából is több fog befolyni az államkasszába, már csak a magasabb árszint miatt is.

Ezzel együtt a kormány a Mol extraprofitjára kirótt adót is 95 százalékra emelte. Az első számítások szerint éves szinten 470-480 milliárdos bevételhez juthat ebből a költségvetés.

The post Árat csökkent a Mol, ez várható péntektől appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés