:

Véget érhet a napelemstop?

Szorít az idő, Magyarországnak fel kell oldania a napelemstopot, hogy hozzáférhessen a helyreállítási forrásokhoz. Az Európai Bizottság javaslata visszhang nélkül maradt.

Magyarországnak legkésőbb 2024. december 31-ig fel kell oldania a lakossági napelemes rendszerek által termelt áram betáplálási lehetőségének tilalmát ahhoz, hogy hozzáférjen a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) támogatási forrásaihoz – írta meg a 24.hu.

A kabinetnek már idén március 31-ig valamilyen reformot kell végrehajtania az Európai Bizottság javaslata alapján.

Több ebből A te céged olyan, ahol a gyerekeid is szívesen dolgoznának majd? Detti a TikTokon tanít tízezreket visszabeszélni – Szeretem a munkám

Az Európai Unió Tanácsának határozatához kapcsolódó javaslatot már november 30-án ismertették. Ebben a javaslatcsomagban vázolják azokat a szükséges reformokat és beruházásokat, amelyeknek a végrehajtása esetén Magyarország hozzáférhet a helyreállítási alap, az RFF vissza nem térítendő forrásaihoz.

Ez 5,8 milliárd eurót, vagyis mintegy 2320 milliárd forintot tesz ki.

Ezek között szerepel a napenergia alkalmazásának ösztönzése is. Előírásszerűen megállapítják, hogy legkésőbb 2024. december 31-ig hatályát veszti az az intézkedés, amely ideiglenesen megszüntette azt a lehetőséget, hogy az újonnan épített (legfeljebb 50 kVA kapacitású) lakossági fotovoltaikus rendszerek áramot tápláljanak be a hálózatba.

The post Véget érhet a napelemstop? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés