:
Breaking News

Nevetséges, mennyibe kerül itthon a Twitter Blue

Nevetséges, mennyibe kerül itthon a Twitter Blue

Március 2-án Európa húsz országában, köztünk Magyarországon is elérhetővé vált a Twitter közösségi platform fizetős verziója, a Twitter Blue. A korábban a hitelesítésre szolgáló kék pipát is biztosító szolgáltatás ára, amennyiben a Twitter hivatalos felületén fizetünk elő, havi 2850 forint (éves előfizetés: 30 000 Ft), míg az Androidos és iOS-es alkalmazáson keresztül havi 4000 forint (éves előfizetés: 41 490 Ft). Utóbbi két esetben azért jóval magasabb az összeg, mert Elon Musk a felhasználókkal fizetteti ki a Play Áruház és az App Store „adóját”.

Ezért az összegért a felhasználók megkapják az említett,

„hitelesítést” szolgáló kék pipát a nevük mellé, utólag is szerkeszthetővé válnak a tweetek, hosszabb és HD-minőségű videók posztolhatók, a Twitter-algoritmus kiemeli a bejegyzéseket/válaszokat, illetve fele annyi reklám jelenik meg a feedben, mint az átlag felhasználóknak.

Utóbbi funkció egészen nevetséges mondható, hiszen havi 2850 forintért (pláne havi 4000-ért) elvárható lenne, hogy egyáltalán ne jelenjenek meg reklámok a felhasználónak.

Összehasonlításképpen: a YouTube Premium havi 1790 forintért biztosít teljes reklámmentességet az előfizetőknek. A Twitter Blue még a teljesen alap Netflix előfizetésnél (havi 2490 Ft) is drágább, de kevesebbe kerül egy havi HBO Max (2390 Ft) és egy Disney+ (2490 Ft) előfizetés is.

The post Nevetséges, mennyibe kerül itthon a Twitter Blue first appeared on 24.hu.