:

Hamarosan drónok szállíthatják a csomagokat

Hamarosan drónok szállíthatják a csomagokat

Drónfutár-hálózatot akar kiépíteni a Google-t is birtokló cég, az Alphabet egyik leányvállalata – írja a BBC. A tervek szerint a hálózat 12 hónapon belül működőképes lesz és több millió megrendelést tud majd kiszállítani.

A technológiát jelenleg az ausztráliai Logan városában tesztelik, ahol naponta 1000 csomagot szállítanak ki a drónok. Ezen kívül már Dublinban is zajlik a próbaüzem, és a cég reményei szerint hamarosan az Egyesült Királyságban is megkapják a működéshez szükséges engedélyeket.

A vállalkozás egy videót is közzétett, amely bemutatja a hálózat működését:

A szakértők szerint kétségtelen, hogy a jövőben a drónok rengeteg feladatot fognak ellátni helyettünk, egyelőre azonban még megoldásra vár néhány probléma. A drónok reptetését jelenleg több városban is szigorú szabályozások korlátozzák, így egy ilyen vállalkozás nehézségekbe ütközhet a működéshez szükséges engedélyek megszerzésekor.

Továbbá a technológiának is fejlődnie kellene még, hiszen a jelenlegi drónok repülés közben rendkívül hangosak, így egy több ezer drónból álló flotta óriási zajszennyezéssel járna. A hangzavarra a logani lakosok is rengeteget panaszkodnak, pedig a cég állítása szerint gépeik olyan halkan üzemelnek, amennyire csak lehetséges.

The post Hamarosan drónok szállíthatják a csomagokat first appeared on 24.hu.