:
Breaking News

Elon Musk és az Apple egyik alapítója is nekiment a mesterséges intelligenciáknak

Elon Musk és az Apple egyik alapítója is nekiment a mesterséges intelligenciáknak

Nyílt levélben kérik a tech cégeket, hogy legalább hat hónapra függesszék fel a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kísérleteiket. A kezdeményezést Elon Musk, a SpaceX, a Tesla és a Twitter vezérigazgatója, Steve Wozniak, az Apple társalapítója és Yuval Noah Harari történész, író és további 1000 ember is támogatja.

A petíciót indító Future of Life non-profit kutatóintézet szerint mestersége intelligencia szoftverek fejlesztésével csak akkor szabad foglalkozni, ha teljesen biztosak lehetünk benne, hogy pozitív hatással lesznek az emberiségre. Ez a helyzet jelenleg azonban nem feltétlenül áll fenn: Sam Altman, a ChatGPT atyja nemrég arról beszélt, találmánya veszélyt jelenthet a társadalomra.

Éppen ezért szeretné elérni a Future of Life, hogy a mesterséges intelligenciák fejlesztései csak azután folytatódjanak, miután a cégek biztonsági protokollokat állítottak fel, amelyeket független szakértők ellenőriznek.

Kapcsolódó A ChatGPT atyja szerint a program veszélyt jelenthet a társadalomra Az OpenAI vezérigazgatója szerint ez azért van, mert az emberek rossz célokra használják a fejlesztést.

The post Elon Musk és az Apple egyik alapítója is nekiment a mesterséges intelligenciáknak first appeared on 24.hu.