:

Megtörténik a fúzió, erre kell figyelni

Lezárul a május elsejei hosszú hétvégén a fúzió és a három évig tartó folyamat után létrejön az MBH Bank. Az egyesülés miatti átállások lebonyolítása érdekében öt napot át nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak.

Lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében közel három éve tartó fúziós folyamat, amely Magyarország második legnagyobb, magyar tulajdonú pénzintézetének, az MBH Banknak a létrehozását célozza.

A tagbankok, illetve a május 1-től egységes MBH Bank április 27. és május 2. között nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása érdekében – írja a Napi.hu.

Több ebből Egy kiadásunk már biztosan csökken nyártól, a harmadára Megtörténik a fúzió, erre kell figyelni

Az ügyfelek ezen időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak majd igénybe venni.

Az átállás nem érinti:

a plasztik betéti és hitelkártyás vásárlást,a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást,az egyesülés következtében nem változik meg az MKB Bank és a Takarékbank ügyfeleinek fizetési számlaszáma sem,a használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek az átállási hétvégén és azt követően is használhatják.

De mit érinthet?

az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízások esetében lehetnek leállások.április 28-án a bankfiókok csökkentett nyitvatartással üzemelnek.rövid szolgáltatás-kiesés lehet a kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM hálózaton történő készpénzfelvételben.

Az ütemterv alapján a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom és a kártyahasználat május 1-jén 14 órára áll vissza a megszokott működésre.

Május 2-án, kedden a bankfiókok már nyitva tartanak, és a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető az ügyintézés.

The post Megtörténik a fúzió, erre kell figyelni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés