:
Breaking News

Megfordult a forint pályája a drámai bejelentés után

Megfordult a forint pályája a drámai bejelentés után

Újra erősödik a magyar valuta az euróval szemben.

A hét elején 368 forint körül mozgott az EURHUF. Több mint egy éve nem látott erősséget demonstrált ezzel a magyar valuta: óriási pályát járt be az Orbán-kormány újraválasztása óta. A példátlan erősödés szerdán úgy tűnt, meginogni látszik: ekkor érkeztek a hírek, miszerint

a Barátság-kőolajvezetékkel zsarolhatják az ukránok a Molt,illetve Szijjártó Péter külgazdassági és külügyminiszter bejelentette: addig nem hagyja jóvá Magyarország sem az újabb szankciós csomagot, sem az Európai Békekeret következő, 500 millió eurós folyósítását, amíg Ukrajna nem veszi le az OTP Bankot a háború nemzetközi finanszírozóinak listájáról.

A szerda délutáni történések során 371 forint közelébe ugrott az euró, de ezt a feleslegét nagyjából ledolgozta csütörtök reggelre. Cikkünk írásának pillanatában 369,92 az EURHUF, ami még ugyan nem a kedd délutáni 367,84 – de megnyugtató hír, hogy a tegnapi fejlemények után nem került feljebb az árfolyam gravitációs vonala.

Beszéljünk az állampapírokról: így jutsz 21% hozamhoz kockázatmentesen

A dollár szintén hasonló pályát írt le, jelenleg 341,55 forinton áll. Egy angol font 425,38 forint, a svájci frank 379,71 forint. Ezzel mind magasabb szinten vannak, mint szerda délután előtt, de a kilengés felét sikerült visszahozni.

The post Megfordult a forint pályája a drámai bejelentés után appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés